Aurelian Bondrea, fondatorul Universității Spiru Haret, a murit la vârsta de 92 de ani, a anunțat instituția de învățământ superior într-un comunicat.

Aurelian BondreaFoto: Captura YouTube

„Cu profundă tristețe, comunicăm trecerea în neființă a fondatorului nostru, Profesorul Universitar Doctor, Aurelian Gh. Bondrea. Succesul celei mai mari instituţii de învăţământ superior privat din România este datorat preocupării sale continue pentru inovaţie în educaţie”, anunță instituția în comunicat.

„Timp de trei decenii, peste 330.000 de români au beneficiat de un acces generos la studii esențiale pentru împlinirea lor profesională și umană, urmând principiile părintelui învățământului modern, Spiru Haret: “Binele social necesită creșterea pozitivă a coordonatelor sociale ale fiecărui individ”, mai afirmă comunicatul universității.

Universitatea Spiru Haret a fost de-a lungul timpului implicată în mai multe controverse, cel mai recent procurorii DIICOT efectuând în luna decembrie a anului trecut percheziții la sediul din București al instituției de învățământ superior.