Toate pieţele din Sectorul 4 al Capitalei vor fi redeschise de vineri, astfel că producătorii de fructe şi legume îşi vor vinde marfa la tarabele amenajate în interiorul acestora, a anunțat joi administrația locală.

piataFoto: Primaria Sector 4

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4, angajaţii Direcţiei de Administrare a Pieţelor vor lua măsuri astfel încât toate cele aproximativ 300 de tarabe mutate în urmă cu peste trei săptămâni să fie relocate în interiorul pieţelor.

Primăria Sectorului 4 reaminteşte că, în urma deciziei Guvernului, producătorii care aveau închiriate tarabe în noua Piaţă a Sudului au fost mutați în piaţa volantă pe care administraţia locală a amenajat-o la parterul parcării etajate aflate la câţiva metri distanţă.

În aceleaşi condiţii au funcţionat şi vânzătorii de la Piaţa Berceni-Olteniţei, care au fost mutaţi la parterul parcării etajate de pe strada Tulnici, adică în spatele sediului pieţei. Cât priveşte Piaţa Progresul, tarabele aflate în interior au fost mutate pe acoperişul clădirii, fiind acoperite cu copertine. Aceeaşi soluţie de acoperire a tarabelor a fost pusă în aplicare şi în cazul producătorilor ce funcţionau în pieţele Apărătorii Patriei (tarabele de aici fiind relocate pe amplasamentul fostului târg de miei), Norilor şi Timpuri Noi (acestora fiindu-le oferită ca alternativă de locaţie de vânzare parcarea situată pe strada Secerei, în proximitatea Palatului Naţional al Copiilor), precum şi a celor din Piaţa Străduinţei, care au fost relocaţi în parcarea din proximitatea acesteia.

Piețele în spații închise vor fi redeschise de la sfârșitul acestei săptămâni, a anunțat miercuri președintele Klaus Iohannis.