Premierul Ludovic Orban a declarat, întrebat luni dacă e adevărat că bărbatul care a lovit intenţionat cu maşina un poliţist la Gara de Nord este "beizadeaua" unui angajat al Secretariatului General al Guvernului, aşa cum susţine sindicatul Europol, că nu cunoaşte fiecare angajat de acolo, însă "indiferent cine este acel cetăţean care a lovit un poliţist, el trebuie să suporte rigorile legii”.

Politist lovit cu masinaFoto: Captura video

"Acum nu cunosc chiar fiecare angajat la Secretariatul General al Guvernului. Dar indiferent cine este acel cetăţean care a lovit un poliţist, el trebuie să suporte rigorile legii”, a spus Ludovic Orban, citat de News.ro.

Un polițist a fost lovit violent, cu mașina, de un șofer care staționa neregulamentar în zona Gării de Nord din Capitală, a anunțat Sindicatul Europol, sâmbătă, într-o postare pe Facebook, prezentând și imagini surprinse de o cameră de supraveghere cu momentul incidentului.

Bărbatul este urmărit penal pentru ultraj și a fost plasat sub control judiciar pe o durată de 60 de zile, a anunţat duminică Parchetul Judecătoriei Sectorului 1.

Sindicatul Europol a acuzat că bărbatul respectiv "este beizadeaua unei persoane din Secretariatul General al Guvernului”, iar sâmbătă seară ar fi început să fie date telefoane şi se fac presiuni pentru a-l scoate vinovat pe poliţist.