Președintele Klaus Iohannis, a trimis Curții Constituționale vineri, o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind unele măsuri de regim fiscal derogatoriu aplicabil anumitor terenuri, construcții edificate pe acestea și anumitor activități economice autorizate, informează Palatul Cotroceni.

IohannisFoto: Presidency.ro

Camera Deputaţilor a adoptat, pe 3 noiembrie, un proiect de lege care prevede scutirea de impozite a terenurilor din insule, grinduri şi alte suprafeţe de uscat pe care se desfășoară activităţi economice de agrement, turism, etc. Proiectul de lege a fost inițiat de Șerban Nicolae și amendat în Camera Deputaților.

Cu 177 de voturi "pentru", 94 "împotrivă" şi trei abţineri, proiectul, iniţiat de senatorul Şerban Nicolae a fost adoptat.

Practic legea prevede ca terenurile vor fi scutite de taxa pe teren, iar activitățile economice desfășurate pe acestea inclusiv turism, agrement, alimentație publică, comerț cu amănuntul și serviciile conexe acestora – vor beneficia de TVA redus de 5% dar și de impozite și taxe locale reduse cu 50%.

USR a acuzat PSD că "poartă grija băieților deștepți” care vor să facă afaceri pe insule și grinduri fără a plăti impozite statului român și fără a respecta cerințele impuse de Legea apelor.