Posibila cauză a incendiului de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț pare a fi un injectomat, susțin surse judiciare citate de Mediafax. Injectomatul este o seringă automată care livrează medicamente continuu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț ar fi pornit de la un echipament medical. Este o variantă care încă nu este confirmată oficial de anchetatori, precizează Mediafax.

Totuși, surse apropiate anchetei susțin că un scurtcircuit la un injectomat este varianta cea mai plauzibilă. Injectomatul este o seringă automată care livrează medicamente continuu.

Cadre medicale și angajați ai Spitalului Județean Neamț confirmă că una dintre ipotezele incendiului de sâmbătă seară, în care au murit 10 oameni și au fost răniți încă 7, ar fi suprasolicitarea unui injectomat din secția ATI, scrie și ziarul Libertatea.

“Un injectomat vechi era pus foarte aproape de sursa de oxigen. Era suprasolicitat, a făcut scurt, scânteie, probabil, dar fiind atât de aproape de sursă n-a luat mult ca totul să se aprindă”, a punctat un cadru medical pentru Libertatea.

În timpul incendiului de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț au murit 10 persoane, pacienți intubați, bolnavi de Covid-19. Unul dintre medicii care a încercat să-i salveze pe pacienți a suferit numeroase arsuri și a fost transportat pentru tratament la un spital din Belgia.

Citește și: