Aproximativ 30 de persoane s-au adunat duminică în fața Teatrului Tineretului din Piatra Neamț pentru a cere pedepsirea celor vinovați de tragedia de la secția ATI a Spitalului Județean. Ei au solicitat demisia autorităților vinovate și au avut afișe cu mesajul „Corupția ucide”.

Spitalul Județean NeamțFoto: AGERPRES

Protestul spontan are loc în fața Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, scrie Mediafax. Participanții susțin că s-au mobilizat pe Facebook și au decis să iasă în stradă ca să ceară pedepsirea celor vinovați de tragedia de la ATI în care au murit 10 persoane.

„Am ieșit în stradă pentru a ne manifesta compasiunea față de victimele care și-au pierdut viața în incendiul de la Spitalul județean. Această adunare ad-hoc s-a transformat într-o revoltă. Se cere demisia Guvernului”, a spus unul dintre participanți, în timp ce altul a vorbit despre viitorul țării. „Ne-am mobilizat în urma unei postări pe Facebook. Tot ce se întâmplă în țara asta este un dezastru. Avem copii și avem nevoie de o siguranță pentru viitorul copiilor noștri”.

Agerpres relatează despre aproximativ 50 de persoane care au venit, duminică, în marş până la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, după ce s-au mobilizat pe reţelele de socializare pentru a protesta în urma incendiului de sâmbătă seara.

Oamenii au scandat în timpul marşului, dar şi în faţa spitalului „Jos criminalii” şi „Demisia”, solicitând demisia managerului spitalului, Lucian Micu, şi a preşedintelui CJ Neamţ, Ionel Arsene.

Zece persoane au murit în urma incendiului de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Șase pacienți au fost transferați la Spitalul Lețcani din județul Iași, în timp ce doctorul care a încercat să-i salveze pe pacienți a fost transportat cu un avion militar la o unitate medicală din Belgia.

Citește și: