Secretarul de stat Raed Arafat spune că este foarte greu de precizat la acest moment dacă cei 10 pacienți de la Spitalul Județean din Piatra Neamț au murit din cauza arsurilor sau a intoxicației cu fum.

Foto:

Întrebat, sâmbătă noapte, despre cauza decesului pacienților - arsuri suferite în urma incendiului sau intoxicație cu fum, Arafat a răspuns:

  • "Este foarte greu de spus la acest moment. Trebuie să așteptăm să vedem dacă decesul este din cauza arsurilor sau din cauza fumului. Acest lucru este foarte greu de spus la acest moment și așteptăm rezultatul autopsiilor și investigației".

Un incendiu a izbucnit sâmbătă seara la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț. Pacienții internați pe secție erau bolnavi de Covid-19. Zece dintre ei au murit, iar alte șapte persoane, inclusiv medicul de gardă, sunt în stare critică. Medicul a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului după ce a încercat să salveze din flăcări pacienți care erau internați în stare gravă, cu COVID-19.