Medicul rănit în incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț va fi transferat la București cu un avion militar. În noaptea de sâmbătă spre duminică, el va fi dus cu o autospecială SMURD la Iași, de unde va fi luat de aeronavă. Medicul va ajunge la Spitalul Floreasca.

Raniti transportati cu o aeronava C-27J SpartanFoto: MApN

UPDATE 2 Medicul va fi transferat duminică în Belgia, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

UPDATE Potrivit unor surse citate de Digi 24, după evaluarea de la București, medicul ar putea fi transferat la un spital din Belgia.

Medicul care a suferit numeroase arsuri încercând să-i salveze pe pacienți va fi dus cu o autospecială la Iași și apoi va fi transferat la București cu o aeronavă militară.

„Din ultimele informații pe care le dețin medicul cu arsuri, dupa o evaluare la Spitalul Județean din Iași, va fi transferat la Spitalul Floresca”, a declarat Oana Grigore, purtător de cuvânt la Ministerul Sănătății, citată de Mediafax.

„Putem spune că s-a aruncat în flăcări pentru a-i salva

Medicul de gardă de la ATI Piatra Neamț a încercat să salveze un pacient internat în momentul incendiului, iar acum ambii din în stare critică, a declarat pentru Mediafax directorul Spitalului Județean Piatra Neamț, Lucian Micu.

„Din dorința lui se a salva cât mai multe vieți. Putem spune că s-a aruncat în flăcări pentru a-i salva. El a scos din celălalt salon, salonul alăturat. A încercat să intervină și unde ardea. Asistenta a încercat să îl ajute”, a mai adăugat managerul spitalului.

Tataru: Sunt și alte cadre medicale cu arsuri

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat, sâmbătă seara, la Antena 3, că, în fara medicului de gardă care are arsuri grave, mai sunt și alte cadre medicale care au suferit răni în urma incendiului de la ATI. În noaptea de sâmbătă spre duminică, Tătaru merge la Piatra Neamț, apoi la Iași.

„Sunt și alte cadre medicale care au suferit arsuri, nu doar medicul de gardă. Eu sunt în drum spre Piatra Neamț. De la Piatra Neamț merg la Iași”, a spus Tătaru.