La acest moment, numărul total de cazuri de infecții cu Covid-19 a ajuns la 52.481.018, din care 1.290.476 sunt decese, iar 36.706.973 sunt pacienți vindecați, potrivit datelor actualizate pe platforma worldometers.info. SUA au înregistrat din nou un record de îmbolnăviri confirmate în ultimele 24 de ore. Președintele Ucrainei a fost internat în spital după ce a fost confirmat cu infecția cu noul coronavirus.

Vaccin coronavirusFoto: SILVIO AVILA / AFP / Profimedia

Principalele informații legate de evoluția pandemiei LIVETEXT pe HotNews:

18.15: OMS discută cu institutul rus care a realizat Sputnik V în vederea aprobării utilizării de urgență a vaccinului

13.50 Un alpinist de 81 de ani vrea să escaladeze Himalaya, în semn de omagiu pentru victimele pandemiei de coronavirus

13.25 Bulgaria a introdus joi noi măsuri pentru a limita răspândirea epidemiei de COVID-19, fiind vizate în special magazinele, restaurantele, instituţiile de învăţământ şi spitalele

12.41Autoritățile japoneze au raportat joi 1.634 de noi infecții cu coronavirusul, un număr record pentru această țară de la izbucnirea pandemiei

11.13 Economia Marii Britanii a înregistrat o revenire după o perioadă de recesiune având o creștere record de 15,5% între lunile iulie și septembrie, potrivit ultimelor date citate de BBC News.

10.35Zelenski a fost internat în spital după ce a fost infectat cu Covid-19

10.00Studiu: Locurile cu cel mai mare risc de a deveni focare Covid sunt restaurantele, sălile de sport și cafenelele

• SUA au anunțat un nou record de 136.000 de cazuri înregistrate într-o singură zi. În același timp, a fost raportat cel mai mare număr de decese din mai și până acum: 1.984 de oameni și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore.

• Texas depășise miercuri 1 milion de cazuri, California fiind foarte aproape de același prag.

• Atleții care vor sosi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor, vor fi exceptați de la măsurile de izolare pentru o perioadă de 14 zile. Jocurile Olimpice au fost amânate pentru anul viitor din cauza pandemiei de coronavirus, iar Japonia a impus carantinarea persoanelor care vin din afara țării.

• Cipru a anunțat intrarea în carantină a unor zone din orașele Limassol și Paphos

• Premierul Suediei, Stefan Lofven, a declarat că guvernul ia în calcul introducerea unei interdicții la nivel național privind vânzarea alcoolului în baruri, restaurante și cluburi, după ora 10 pm.

• Bilanțul deceselor din Spania a depășit pragul de 40.000, în timp ce numărul infecțiilor a trecut de 1,4 milioane