Stimulentul financiar pentru persoanele cu handicap va fi plătit marţi şi miercuri, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, precizând că au fost semnate ordinele de plată pentru virarea banilor.

BaniFoto: Agerpres
  • "Informaţie la zi pentru plata stimulentului financiar destinat persoanelor cu handicap: azi au fost semnate ordinele de plată pentru virarea banilor către destinatari. Posesorii de carduri BCR vor primi marţi banii pe card, iar cei care au carduri la alte bănci, miercuri", a scris pe Facebook, luni, Nicușor Dan.

În urmă cu o săptămână, Nicușor Dan preciza că necesarul pentru plata stimulentului pentru persoanele adulte cu handicap este de 28 de milioane de lei, iar singurii bani pe care i-a găsit în conturile primăriei au fost 4,4 milioane de lei și popriri pentru 80 de milioane de lei.

Reamintim că în 27 octombrie Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, anunța că amână plata stimulentului pentru persoanele adulte cu handicap din lipsă de bani.

Primarul general în funcţie la acea dată, Gabriela Firea, spunea că plata stimulentului financiar pentru persoane adulte cu handicap se face în ultima zi a lunii sau în primele zile din luna următoare, "în funcţie de situaţia financiară", şi că situaţia financiară a municipalităţii este una dificilă, în contextul diminuării cotei din impozitul pe venit alocată Primăriei Capitalei.