Peste trei miliarde de lei s-au dus în plină pandemie în pensiile speciale în doar 4 luni, potrivit unui calcul făcut de deputatul USR Claudiu Năsui.

Costul cu pensiile speciale in lunile iunie-septembrieFoto: USR, Facebook

Deputatul USR vorbește despre o „mare risipă de bani” apărută în condițiile în care „clasa politică își acordă noi privilegii”, iar Curtea Constituțională întârzie să prezinte o decizie privind impozitarea pensiilor speciale.

„Nu trece săptămâna fără să mai auzim de un nou vot pentru a acorda noi sporuri sau beneficii celor apropiați de centrii de putere. Între timp, lupta pentru a le păstra pe cele vechi se dă la cel mai înalt nivel. De aproape 5 luni așteptăm un verdict de la CCR legat de impozitarea pensiilor speciale. Evident că așteptăm un răspuns de la cei care ei înșiși beneficiază de pensii speciale, unii chiar multiple”, a scris, pe Facebook, Claudiu Năsui.

Deputatul USR a calculat și a aflat că în perioada iunie-septembrie statul a cheltuit pentru pensiile speciale 3,36 miliarde de lei.

„Ce înseamnă asta pentru români? Ei bine, peste 3 miliarde de lei s-au dus în plină pandemie în pensiile speciale. Asta doar în ultimele 4 luni de zile, de când a trecut votul de impozitare în parlament. Imediat se vor face 5, astfel că specialii vor mai încasa o pensie, în timp ce noi așteptăm răspunsul CCR”, a precizat Năsui.

Legea privind impozitarea pensiilor speciale a fost contestată la Curtea Constituțională a României de către Avocatul Poporului.

Citește și: