Lupta dintre Nicușor Dan și Gabriela Firea pentru Primăria Generală a Capitalei a fost una strânsă, însă harta rezultatelor pe secții de votare arată su surprinzătoare omogenitate a voturilor în plus obținute de către candidatul independent susținut de PNL și USR-PLUS. În schimb, Gabriela Firea a ieșit învingătoare în multe secții „de la margine”, din Sectorul 5, din apropiere de Voluntari sau Pantelimon sau din zona Bucureștii Noi.

Rezultatul votului in Bucuresti, pe sectiiFoto: Zoom.Report
  • Harta realizată de către Zoom Report arată exact situația din fiecare secții de votare.
  • Click pe secții pentru informații.

Click aici pentru a vedea harta mare, într-un tab separat

HARTA VOTURILOR NULE

Tot cei de la Zoom Report au realizat și o hartă cu situația voturilor nule din fiecare secție pentru alegerile la Primăria Generală.

Deși în medie situația voturilor nule pe secție se învârte în zona de 1%, există secții cu până la 5-8% voturi nule din totalul celor exprimate.

Secțiile care au mai multe voturi nule apar mai înroșite pe hartă și, în majoritatea situațiilor, apar în zona secțiilor unde învingătoare a fost Gabriela Firea.

Interesant este tocmai faptul că Gabriela Firea a acuzat sâmbătă dimineață tocmai că ar fi suferit înfrângerea la alegeri și din cauză că multe voturi pentru ea au fost anulate în secțiile de votare.

Ce-i drept, există și secții cu un procent mai mare de voturi anulate unde învingător a ieșit Nicușor Dan.

COMPARATIV

  • Mută cursorul vertical (linia) în stânga sau în dreapta pentru a observa diferența între cele două hărți: rezultatul pe secții (stânga) - voturi anulate (dreapta)