Gabriela Firea, primarul încă în funcție al Capitalei, susține că prezența scăzută la urne a afectat-o în lupta pierdută cu Nicușor Dan, dar acuză că, pe lângă procese verbale modificate, mii de voturi pentru ea ar fi fost anulate și „trecute fără temei la nule”. „Pentru a-mi fi continuat activitatea și proiectele, ne-au lipsit doar 30 de mii de voturi - foarte puțin raportat la cele aproape două milioane de bucureșteni cu drept de vot”, a scris Firea.

Gabriela FireaFoto: PMB

„O îmbrățișare, o floare și mii de mulțumiri celor 250 de mii de bucureșteni care m-au votat! Va voi purta în suflet toată viața! Din păcate, din cei un milion opt sute de mii de alegători înscriși în liste, au participat la vot doar 650 de mii. Pentru a-mi fi continuat activitatea și proiectele, ne-au lipsit doar 30 de mii de voturi - foarte puțin raportat la cele aproape două milioane de bucureșteni cu drept de vot”, a scris pe Facebook primarul încă în funcție al Bucureștiului.

Firea a continut să acuze că ar fi fost furată la alegerile de duminica trecută.

„Puteți calcula, având 1.200 de secții de votare, câte procese verbale trebuiau modificate, așa cum s-a intervenit pe ele cu carioca sau pix mai gros, și câte voturi exprimate pentru mine trebuiau trecute fără temei la nule. Sunt mii de astfel de voturi anulate la BEM. Nimeni nu mai vrea să le numere, totul se închide azi, s-a pus capac peste adevăr”, a scris Gabriela Firea.

Viitorul fost primar general al Capitalei a mai scris că va merge în justiție „după puterile mele, să apăr voturile cetățenilor, adică esența democrației”.

„Știu că este o lupta inegală. Ei, cu toate instituțiile statului de partea lor, cu toate butoanele vizibile și invizibile. Eu, cu oamenii alături dar fără forță persuasivo-instituțională. Voi merge mai departe în justiție dar, la cum arată lucrurile... în fine, dacă tot au câștigat prin fraudă, măsluire, viciere, măcar să se apuce de treaba”, a scris Firea.

„Doresc binele acestui oraș, prin urmare sper că promisiunile din campanie să fie puse rapid în aplicare”, a mai adăugat Gabriela Firea după care s-a lansat în noi atacuri la adresa lui Nicușor Dan și a actualului guvern.