Comisarul Radu Gavriș a câștigat în primă instanță procesul prin care a contestat detașarea sa la Poliția Județeană Harghita. Sentința nu este definitivă dar este executorie.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Soluția pe scurt: Admite cererea. Suspendă executarea Dispoziţiei Inspectorului General al Poliţiei Române nr. 6883/01.09.2020, până la pronunţarea instanţei de fond. Obligă pârâtul către reclamant la plata sumei de 5.117 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare”, se arată în decizia pronunțată miercuri de Tribunalul Bucureşti.

În data de 1 septembrie, adjunctul șefului Poliției Capitalei, comisarul Radu Gavriș, a fost detașat la Poliția Județeană Harghita, printr-o decizie semnată de Liviu Vasilescu înainte de a-și da demisia din fruntea Poliției Române, în urma scandalului generat de întâlnirea sa cu membri ai clanului Duduianu.

Cine este Radu Gavriș

Radu Gavriș a fost adjunct al șefului Poliției Capitalei din august 2018, iar până atunci a condus Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei.

Comisarul șef Călin Gavriș este cel căruia la începutul lui 2018 Carmen Dan, ministru de Interne la acea vreme, îi ceruse "să facă un pas în spate", invocând prescrierea unui dosar în care suspect principal era Eugen Stan, polițistul de la Rutieră acuzat de pedofilie. Cererea a venit însă la scurt timp după ce Radu Garviș criticase dur modificările pe care parlamentarii PSD-ALDE intenționau să le opereze la Codurile Penale.

În 28 august 2018, Carmen Dan îl reevalua pe Gavriș și îi mulțumea pentru "profesionalismul şi determinarea” cu care s-a acţionat pentru recuperarea pistolului care i-a fost furat femeii jandarm în timpul violenţelor din 10 august din Piaţa Victoriei.