Cristian Băcanu, candidatul PNL pentru primăria Sectorului 5, acuză o „fraudă uriașă” la o secție de vot și cere renumărarea voturilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Avem dovada că într-o secție de vot au fost furate 90 de voturi PNL de la consiliul local. Acestea au fost puse din pix către alte formațiuni (81 de voturi către Partida Romilor). În aceeași secție, un vot pentru mine a fost înlăturat”, a scrie Băcanu, luni seara, pe contul lui de Facebook.

Potrivit sursei citate, este vorba despre „o fraudă uriașă de 91 de voturi în detrimentul Partidului Național Liberal (90 voturi la CL și un vot la Primar - aproape 20% din totalul voturilor CL din acea secție)”.

„Dacă pe o singură secție de vot frauda este atât de mare, este clar că se impune verificarea existenței unei fraude masive în sectorul 5. Am constituit o echipă tehnică de contestare/verificare a rezultatului alegerilor și vom acționa în vederea stabilirii adevărului.

Sectorul 5 merită șansa unor alegeri corecte iar votul cetățenilor trebuie respectat! Vom solicita renumărarea voturilor”, a adăugat el.

Ultimele date ale sondajului exit-poll de duminică seară indicau că Băcanu este la egalitate cu Cristian Popescu Piedone, candidatul partidului lui Dan Voiculescu, fiecare cu 27,9%.

Luni dimineața, însă, Cristian Băcanu s-a recunoscut învins în fața lui Cristian Popescu Piedone în competiția pentru Primăria Sectorului 5 din Capitală.