Colonelul Ionuţ Cătălin Sindile, cel care se afla la comanda Jandarmeriei Române la momentul 10 august 2018, a fost audiat și el joi la DNA în dosarul privind încasarea unor sume de bani pentru sute de ore suplimentare, în care este vizat și actualul șef al Jandarmeriei.

Ionut Catalin SindileFoto: Jandarmeria Romana

Întrebat de jurnalişti în ce calitate a fost audiat de procurori, Sindile a spus că este suspect, potrivit Agerpres: "Suspect. Se fac mai multe verificări. Nu vă pot spune mai multe detalii, întrucât este urmărirea penală în curs. Cu privire la mine, doar am făcut o cerere privind decontarea orelor suplimentare prevăzute de lege, aprobată de domnul şef".

Joi dimineață, a fost audiat la DNA, în același dosar, și actualul șef al Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu, el spunând că nu ia în calcul să demisioneze pentru că "nu se impune în acest caz".

Șeful Jandarmeriei a spus, la ieșirea de la DNA, că "se va face lumină" în acest caz: "Am discutat cu domnul procuror de caz. Cercetările în caz continuă şi se va face lumină. Îmi doresc ca să se facă lumină în acest caz, pentru că nu este o situaţie benefică nici din punct de vedere personal, nici din punct de vedere instituţional. Voi da tot concursul şi instituţia, şi eu personal ca să se facă lumină în acest caz. Nu am nicio intenţie de a ascunde adevărul sau de a ascunde alte situaţii care pot conduce la clarificarea acestui caz".

În acest dosar este vizat și generalul Constantin Florea, care ar urma să fie audiat și el de procurorii DNA.

Dosarul a fost deschis de DNA în urma unei sesizări făcute de Corpul de Control al Ministerului de Interne, potrivit Digi 24. În luna iulie au fost făcute verificări la Jandarmeria Română, constatându-se că șeful acestei instituții, colonelul Bogdan Enescu, dar și doi foști șefi - colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea - și-ar fi aprobat ilegal sute de ore suplimentare, în starea de urgență, și ar fi încasat zeci de mii de lei.

Doar șeful Jandarmeriei și-ar fi aprobat ilegal 900 de ore suplimentare de muncă, prejudiciul fiind de circa 40.000 de lei. El ar fi aprobat și orele suplimentare în cazul celor doi subalterni. Conform surselor Digi24, prejudiciul este de aproximativ 80.000 de lei