Societatea de Transport Bucureşti reacționează la acuzațiile aduse de Nicușor Dan și afirmă că „o persoană de rea credință a scris intenționat mesaje electorale pe o tablă care, în mod uzual, este folosită pentru a afișa informații despre situații din trafic”.

Mesaj electoral tabla STBFoto: Facebook - Nicusor Dan

„O persoană de rea-credință a scris intenționat mesaje electorale pe o tablă care, în mod uzual, este folosită pentru a afișa informații despre situații din trafic sau, după caz, programul de funcționare al casieriilor. Societatea de Transport București se delimitează de astfel de situații și consideră că este vorba despre un gest condamnabil al unui unui angajat al Societății, realizat cu unicul scop de a oferi muniție unui candidat la Primăria Capitalei și de a denigra munca și eforturile colegilor săi. Ne exprimăm regretul că s-a ajuns la un astfel de nivel în campania electorală, iar salariații sunt puși unii împotriva altora, când de fapt toți aceștia au un obiectiv comun – acela de a asigura un transport public de calitate pentru bucureșteni”, transmite STB miercuri seară, potrivit Mediafax.

Comunicatul STB vine ca reacție la o postare de pe pagina de Facebook a lui Nicușor Dan, care a prezentat o fotografie cu o tablă din Autobaza Militari, pe care erau scrise mesaje electorale.

„Grotescă și revoltătoare propaganda PSD pentru alegerile de duminică din București! ! Asta le spun șefii de sindicat din STB angajaților STB, așa înțeleg acești șefi - puși pe lista PSD pentru Consiliul General al Capitalei - să mobilizeze lumea la vot pentru actualul primar și partidul ei. Și asta se întâmplă în 2020, într-o autobază STB din București, care a fost practic transformată în sediu de campanie PSD. Cu Firea și PSD, ne-am întors în 1990, la Iliescu și FSN, la securiștii care-i puneau pe muncitori să scandeze . Și, de asemenea, cu Firea primar, s-a impus în primărie legea tăcerii, pe baza căreia s-a extins caracatița corupției cu care ne luptăm astăzi. Într-o notă de serviciu datată 10 august 2018, exact în ziua în care guvernarea PSD gaza și bătea bucureștenii în Piața Victoriei, Firea a impus șefilor din primărie și tuturor directorilor de instituții din subordinea PMB să nu dea niciun fel de informații sau documente Consiliului General al Municipiului București fără acordul ei expres. Așa se construiește un sistem corupt și risipitor, care îi îndeamnă pe oameni să nu gândească și, atunci când e nevoie, le interzice să vorbească”, afirma candidatul susținut de PNL și USR la Primăria Capitalei.