Elena Udrea a reacționat miercuri, la două zile de la anunțul DNA că a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu Radu Budeanu, urmărit penal din 2015 în dosarul Hidoelectrica, fiind acuzat că a intermediat o mită de 5 milioane dolari primită de fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului. Ea susține, din nou, că acest dosar este "construit" doar împotriva ei și că nu îl condamnă pe Radu Budeanu "pentru că a ales să spună ce vor procurorii în schimbul unei libertăți aproape sigure", pentru că știe că are copii mici și "probabil de aici se trage slăbiciunea lui".

HotNews.roFoto: Hotnews

Omul de afaceri Radu Budeanu, patron al publicațiilor Cancan și Gândul, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA, în dosarul Hidrolectrica. În acest dosar, el este urmărit penal din 2015, fiind acuzat că a intermediat o mită de 5 milioane dolari primită de fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea.

Elena Udrea a reacționat miercuri printr-un mesaj pe Facebook în care se declară din nou nevinovată, susținând că acuzațiile pe care i le aduc procurorii sunt "mincinoase".

Ea mai susţine că, deşi acuzaţia care i se aduce este de trafic de influenţă, cumpărătorul de influenţă (Bogdan Buzăianu) şi complicele lui ( Radu Budeanu), dar şi complicele la trafic de influenţă (Ana Maria Topoliceanu) nu sunt acuzaţi de procurori, singura trimisă în judecată, în 2017, fiind ea.

"Când după 5 ani!!! de la primele declarații contrare procurorilor, DNA îi propune acord de recunoaștere lui Budeanu, este încă o dovadă că dosarul trimis în instanța de procurori e varză, că acuzațiile pe care mi le aduc sunt mincinoase și că fără acest acord știau că nu au nicio șansă în fața judecătorilor.

(...) Toți participanții la faptele din dosar au fost scoși din cauză de procurori, prin dosare disjunse, scopul fiind evident acela de a-i convinge, cu promisiuni sau amenințări, să declare așa cum vor procurorii, că să reiasă că eu aș fi făcut ceva penal.

Deși acuzația care mi se aduce este de trafic de influență, cumpărătorul de influență (Buzăianu) și complicele lui (Budeanu), dar și complicele la trafic de influență (Topoliceanu), nu sunt acuzați de procurori, singura trimisă în judecată, în anul 2017, fiind eu. Pentru că și acest dosar este construit doar împotriva mea", spune Elena Udrea.

Ea mai susține că nu a văzut niciodată acei bani, pe care denunțătoarea a spus că Radu Budeanu i-a dus la sediul partidului într-o geantă care ar fi ajuns la șefa de campanie, care i-a cheltuit pentru partid, la alegerile locale din 2012: "Lucru care, în sine, nu este nimic penal. Partidele politice și campaniile electorale se finantau până curând din sponsorizări, cotizații, donații etc. Acum se finanțează de la bugetul de stat!!! Și chiar dacă Topoliceanu ar fi scăpat câteva sute de mii și în buzunarul ei propriu, tot nu aș putea fi acuzată eu de ceva penal. Poate doar de nepermisă naivitate și încredere într-o astfel de persoană".

Elena Udrea mai susțină că, "pentru a fi penal, procurorii au nevoie ca Budeanu să spună că banii de fapt au fost dați" pentru ea.

"Nu îl condamn pe Radu Budeanu pentru că a ales să spună ce vor procurorii în schimbul unei libertăți aproape sigure, pentru că știu că are copii mici și probabil de aici se trage slăbiciunea lui. Deși, mai ales fiind bărbat, poate era mai onorabil să-și obțină libertatea luptându-se în instanța cu procurorii și spunând adevărul. Totuși, oare ce le vor spune Budeanu sau Topoliceanu copiilor lor când vor crește mari, despre onoare, demnitate, cinste, prietenie? Cum le vor explica ce au făcut ei în anii aceștia? Grea povara vor duce pe umeri...", adaugă Elena Udrea.

Elena Udrea și Dan Andronic au fost trimiși în judecată de procurorii DNA în decembrie 2017, în dosarul un care fosta ministră a Dezvoltării este acuzată că a acceptat o mită de aproape 5 milioane de dolari de la "băiatul deștept" Bogdan Buzăianu pentru a interveni în sensul păstrării condițiilor negociate la o serie de contracte cu Hidroelectrica.