Departametnul pentru Situații de Urgență anunță că un pacient cu coronavirus internat la terapie intensivă în București va fi transferat vineri cu elicopterul la Craiova pentru că în Capitală nu mai sunt locuri la ATI pentru pacienți cu Covid-19.

Transfer pacient coronavirusFoto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta

”Ca urmare a atingerii capacității maxime de internare pe secțiile de terapie intensivă a pacienților în stare gravă infectați cu noul Coronavirus, pentru îngrijirea și monitorizarea optimă a acestora, în cursul acestei zile, respectiv 24 iulie 2020, la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI) a fost dispusă măsura transferului a unui pacient de la secția de Terapie Intensivă a unității spitalicești din București, respectiv Spitalul Universitar de Urgență către Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova”, anunță pe Facebook Departamentul condus de Raed Arafat.

Transportul pacientului, intubat și ventilat mecanic se va realiza cu un elicopter de tip Mi-8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI, format din echipaj medical UPU-SMURD București, potrivit sursei citate.

"Nu știu cine v-a spus că nu sunt locuri la ATI. Sunt locuri la ATI", a declarat luni ministrul de Interne, Marcel Vela, răspunzând unei întrebări a jurnaliștilor despre locurile la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19.

În discuție a intervenit și secretarul de stat Raed Arafat, cel care vineri avertiza că în București nu mai sunt locuri la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID.

"Când spunem că nu sunt locuri la ATI la București, înseamnă că nu mai sunt locuri la ATI la București (...)", a punctat Arafat, moment în care Vela a replicat: "A, deci vă referiți la COVID".