Kafka și paturile de Terapie Intensivă COVID: În timp ce Raed Arafat se plânge că în București nu mai sunt locuri, spitalul modular construit de Dăruiește Viață e gata de o lună. Nu a putut fi folosit din cauză că spitalul Elias, în curtea căruia se află, nu a cerut aviz

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 18 iulie 2020, 11:33 Actualitate | Coronavirus


Spitalul modular construit de Daruieste Viata
Foto: Daruieste viata
​​"M-ați sunat să mă trageți pe mine la răspundere? Vă rog să mă lăsați să lucrez, nu am timp", a fost reacția managerului Spitalului Elias, Mugur Ardelean, în momentul în care l-am sunat să îl întrebăm cum explică faptul că unitatea medicală pe care o conduce a cerut doar aviz de spital de triaj pentru un spital modular cu 38 de paturi de terapie intensivă pentru pacienți COVID în stare critică. Spitalul modular construit de Asociația Dăruiește Viață din donații și sponsorizări, cel mai modern de acest fel din țară, este gata de o lună. În timp ce Raed Arafat se plânge la tv că în spitalele din București nu mai sunt locuri în secțiile ATI pentru COVID, spitalul modular zace nefolosit. Cauza: spitalul Elias, în curtea căruia a fost construit, nu a cerut Ministerului Sănătății și DSP aviz pentru spital COVID de terapie intensivă, ci doar pentru spital de triaj, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, pentru HotNews.ro. Ministrul Sănătății mai spune că a discutat sâmbătă dimineață cu managerul spitalului Elias și au convenit ca spitalul modular să fie folosit ca spital ATI COVID. Nelu Tătaru speră ca procedura să dureze în jur de două zile.


Ministrul Sănătății l-a convins pe managerul spitalului Elias că e nevoie de spitalul modular


Nelu Tătaru a mai declarat, pentru HotNews.ro, că știe că spitalul modular este foarte bine dotat pentru terapie intensivă, dar ministerul era inițial legat de mâini și de picioare, deoarece Spitalul Elias nu este în subordinea sa, ci a Academiei Române. Spitalul Elias a solicitat inițial la Direcția de Sănătate Publică aviz de spital ATI COVID pentru spitalul modular construit din donații în curtea sa. S-a răzgândit însă la foarte scurt timp după aceea și a solicitat doar aviz de spital tampon (spital de triaj), spune ministrul Sănătății, care afirmă că instituția pe care o conduce era legată de mâini și de picioare în acest caz, solicitarea pentru aviz neputând veni, conform legii, decât din partea spitalului.

În cele din urmă, Nelu Tătaru și managerul Spitalului Elias au convenit, sâmbătă dimineață, ca spitalul modular din curtea spitalului Elias să fie folosit ca spital ATI COVID. Nelu Tătaru speră ca procedura și acordarea avizului de către DSP să nu dureze mai mult de două zile, iar spitalul să poată fi apoi folosit, deoarece "este nevoie de el", spune ministrul Sănătății.Practic, acest lucru înseamnă că un spital ATI cu toate dotările de terapie intensivă putea fi folosit, până în acest moment, doar pentru trierea pacienților pozitivi la coronavirus și a celor negativi, după care cei negativi erau internați la Elias, iar cei pozitivi erau trimiși la spitale dedicate COVID. Triajul pacienților pozitivi și al celor negativi se face, în acest moment, în multe spitale din țară, în corturi instalate în fața unităților medicale, nu într-un spital modular cu dotări ATI, care a costat peste 2 milioane de euro. Peste 250.000 de oameni au donat prin SMS pentru construcția spitalului Dăruiește Viață și zeci de companii au sponsorizat proiectul.

"Dumneavoastră mă sunați să mă trageți la răspundere? Vă rog să mă lăsați să lucrez, pentru că sunt în discuții cu domnul secretar de stat Arafat despre modalitatea în care putem conforma acel spital, mă rog, acea incintă, pentru a putea deveni o incintă în care să se acorde îngrijiri de Terapie Intensivă. În acest moment eu vorbesc cu domnul secretar de stat în acest sens, nu am timp." - prima reacție a lui Mugur Ardelean, managerul Spitalului Elias, sâmbătă dimineață, în momentul în care a fost contactat de HotNews.ro. Apoi, managerul spitalului Elias a închis telefonul.

Despre spitalul modular din curtea spitalului Elias a vorbit sâmbătă și premierul Ludovic Orban, într-o conferință de presă: "Deja am vorbit și cu domnul ministru Tătaru, și cu domnul secretar de stat Arafat, am discutat și cu doamna Gheorghiu (Oana Gheorghiu - n.red.), care a fost implicată într-un proiect umanitar, și există un sistem modular, există o secție practic care poate fi folosită pentru terapie intensivă, de 38 de paturi, care este în cadrul spitalului Elias. Imediat am vorbit cu domnul ministru Tătaru, cu domnul secretar de stat Arafat, pentru a asigura înzestrarea - nu au ventilatoare, nu au monitoare - și trebuie mobilizate din rezerva strategică aflată în administrarea Departamentului pentru Situații de Urgență toate echipamentele necesare și, de asemenea, să fie asigurată asistența medicală. E necesar să identificăm fie la spitalul Elias, fie să luăm prin detașare de la alte spitale medicii și asistentele care să poată să asigure asistența medicală pentru pacienți. Am înțeles că este vorba despre 38 de paturi, care oricum nu vor putea fi folosite toate pentru terapie intensivă, pentru că sunt necesare paturi și pentru pacienții care ies din intubare și au nevoie de tratament."

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat vineri seară că în acest moment nu mai există locuri libere pentru pacienții COVID la Terapie Intensivă, în spitalele din București. Pacienții gravi sunt duși la spitale din afara Bucureștiului, dar și acestea încep să nu mai aibă locuri la Terapie Intensivă, a afirmat Raed Arafat, la Digi 24.


Oana Gheorghiu (Dăruiește Viață): Nu știm de ce spitalul nu este folosit, mai ales acum, când autoritățile anunță că nu mai au locuri în Terapie Intensivă


"Nu știm de ce spitalul nu este folosit, mai ales acum, când autoritățile anunță că nu mai au locuri în Terapie Intensivă. Poate că trebuie să le amintim de el, ca să trimită pacienți", a declarat sâmbătă Oana Gheorghiu, vicepreședintele Asociației Dăruiește Viață, pentru HotNews.ro.

Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu

"Spitalul modular a fost gândit de la început pentru pacienți în stare gravă diagnosticați cu COVID, tocmai pentru că atunci când am început noi construcția vedeam ce se întâmplă în Italia și ne dădeam seama că va fi o problemă dacă vom avea ceva similar. Avem un parteneriat cu spitalul Elias, am predat spitalul modular spitalului Elias, după ce el a fost construit și dotat. Spitalul modular a fost construit pentru pacienții COVID, a fost verificat de Direcția de Sănătate Publică și am înțeles că a fost găsit totul în regulă, nu s-a spus nimic despre conformarea lui, așa cum înțeleg că se vorbește acum", mai spune Oana Gheorghiu.


Cel mai modern spital modular COVID din țară. 250.000 de români au donat pentru construirea lui


Construcția spitalului modular din curtea spitalului Elias a costat aproximativ 2,2 milioane de euro, iar spitalul este cel mai modern de acest fel din România. Peste 250.000 de oameni au donat prin SMS pentru construcția lui și zeci de companii au sponsorizat proiectul.

Pe șantierul spitalului, o echipă de aproximativ 70 de oameni a lucrat zi de zi pentru finalizarea proiectului.

Spitalul modular are 38 de paturi, iar fiecare pat este dotat cu gaze medicale pentru a putea trata cazuri grave (de terapie intensivă). Este un spital care crește numărul de paturi de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19 și care va fi transformat, după epidemie, în spital pentru mari arși, în condițiile în care România are extrem de puține paturi și pentru acești pacienți, chiar și la aproape 5 ani după Colectiv. Costurile de relocare și de refolosire ca spital pentru mari arși sunt mici, spun reprezentanții Dăruiește Viață.


Dăruiește Viață a achiziționat și echipamentele necesare pentru funcționarea spitalului și a montat inclusiv tancuri de oxigen pentru gaze medicale, necesare în terapie intensivă.

Din momentul izbucnirii crizei coronavirusului în România, Asociația Dăruiește Viață a direcționat toate donațiile primite către sprijinirea spitalelor în lupta împotriva coronavirusului - aparatură și materiale de protecție. La începutul lunii aprilie, asociația fondată de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu a anunțat că începe construcția unui spital modular în curtea Spitalului Elias din București, unde urmează să fie tratați pacienți infectați cu coronavirus.

Spitalul modular din curtea Spitalului Elias este al doilea spital construit de Asociația Dăruiește Viață, după cel pentru copii bolnavi de cancer, care este în construcție, în curtea Spitalului Marie Curie din București.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

52887 vizualizari

 • -16 (68 voturi)    
  hopa... ce avem noi aicea? (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 11:50)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  ... nentu Arahat face propaganda mincinoasa? vrea si el o prelungire a starii de urgenta sa mai traga niste comisioane?
  • +16 (52 voturi)    
   propaganda faci tu ! (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 14:36)

   sfarleaza [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   Arafat a redat situatia reala: alea 38 de locuri sunt ca si inexistente, daca nu le poti folosi ! Pentru ca rah*t*l de manager de la Elias n'are chef sa le foloseasca. Unde vezi tu minciuna vere ???
   • 0 (2 voturi)    
    trebuia sa acuze Elias-ul bisnitzar, (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 22:51)

    Namaste [utilizator] i-a raspuns lui sfarleaza

    nu sa ameninte poporul!
   • +4 (6 voturi)    
    La Elias se trateaza maharii de partid si de stat. (Duminică, 19 iulie 2020, 9:13)

    cartofil [utilizator] i-a raspuns lui sfarleaza

    Cum , sa existe riscul sa ia ei boala de la viermii a caror soarta este sa munceasca si sa produca taxe sa fure ei ????
  • +22 (26 voturi)    
   E foarte simplu! (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 15:28)

   Observator roman [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   Ne alăm în campanie electorală, da?

   Secția din curtea spitalului Elias a fost construită CU BANII CETĂȚENILOR, așa că cine să capitalizeze succesul la o frază ca „ce bine că avem și rezerva asta în București”?

   Pe deasupra, să vă fie clar, nu contează că acum Nelu Tătaru, că mîine va fi X sau Y: șerpăraia de la Ministerul Sănătății e atât de mare încât singura soluție ar fi să poată fi bombardat și apoi aduși o mână de manageri străini care să dirijeze (fără murmur!) resursele!
   Fiindcă resurse sunt, dar și buzunarul responsabililor din sănătate (care de multe ori sfârșește în buzunarele decidenților politici) pare imposibil de cusut!!

   Da, ce medici ar putea fi dirijați în noua secție? Pe ce bază? Haosul de la nașterea lumii e nimic față de haosul ÎNTREȚINUT în domeniul sanitar. De multe ori chiar de medicii aflați în poziții de conducere, din cauza cărora cei tineri își iau lumea în cap, scârbiți de ce se întâmplă aici!...
   • -4 (4 voturi)    
    Din Jordania, Afghanistan, Irak, Syria ori (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 22:46)

    Namaste [utilizator] i-a raspuns lui Observator roman

    din Turcia...medici, felceri, manageri...
   • -1 (5 voturi)    
    bine! (Duminică, 19 iulie 2020, 9:10)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Observator roman

    se poate observa ca sectorul roivat raspunde mai bine si mai curat la provocarile inerete din viata.

    clar Araft apartine unei lumi apuse - se poate pensiona cu voie sau fara de voie, dar sa plece.

    serparia din MS va disparea de indata ce sectorul medical privat va creste si romanii isi vor permite din ce in ce mai mult sa se adreseze acestuia si sa uite ca mai avem sistem medical de stat. Plus ca medicii privati, cum am vazut intr-un reportaj din USA, pot acorda de 2-3 ori pe an asistenta medicala gratuita pentru cazurile sociale si toata lumea o sa fie fericita poate doar politicienii mai uscati la buzunar dar deh...

    Sunt cativa tineri care sunt extrem de valorosi si sistemul privat incet, incet ii va aduna si oferi o sansa sa lucreze in RO - nu ma indoiesc ca asa se va intampla.
  • -15 (25 voturi)    
   asa e (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 16:01)

   Gaga-mic [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   ati inteles totul....
   nu vrea Arafat, de aia nu se deschide un spital de ATI....
   nu pentru ca spitalul ala nu e spital, ci o suma de tomberoane cu cateva prize de oxigen, fara ventilatoare, fara materiale si medicamente de ATI si, nu in ultimul rand, fara medici si fara asistente...; si ca nu exista medici ATI nici sa dai cu tunul [si asta nu numai pe langa Dambovita, ci cam peste tot in Europa]
   in rest, totul e pregatit, nu ne ramane decat sa ne miram / indignam / revoltam...
   • +3 (15 voturi)    
    analfabet functional (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 18:56)

    laura2 [utilizator] i-a raspuns lui Gaga-mic

    efectiv e scris in articol: 'Dăruiește Viață a achiziționat și echipamentele necesare pentru funcționarea spitalului și a montat inclusiv tancuri de oxigen pentru gaze medicale, necesare în terapie intensivă.' deci e echipat. dar unui alfabet functional ca dvs ii e greu sa inteleaga cuvintele, va intelegem.
    • -3 (5 voturi)    
     felicitari (Duminică, 19 iulie 2020, 9:19)

     Gaga-mic [utilizator] i-a raspuns lui laura2

     ati inteles tot, inclusiv ce inseamna dotarea unei sectii de terapie intensiva si resursa umana necesara
     si, bineinteles, tot ce scrie la gazeta e adevarat
     • +3 (3 voturi)    
      chill (Duminică, 19 iulie 2020, 14:45)

      Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Gaga-mic

      E o fifi cu mintea odihnita. Bine, nu ca nu ar ajuta-o si "presa" de bine s-o mentina asa.
     • -1 (3 voturi)    
      analfabetilor (Luni, 20 iulie 2020, 10:05)

      laura2 [utilizator] i-a raspuns lui Gaga-mic

      bre, daca va face omul prosti va suparati: 'Nelu Tătaru a mai declarat, pentru HotNews.ro, că știe că spitalul modular este foarte bine dotat pentru terapie intensivă'. de rupti in fund ca voi dar cu gura mare e plina tara asta, de aia ne merge asa bine. hai sictir, analfabetilor.
    • +2 (2 voturi)    
     efectiv, tot in articol: (Duminică, 19 iulie 2020, 13:09)

     Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui laura2

     " înzestrarea - nu au ventilatoare, nu au monitoare"

     "Functional" se poate aplica si altora. Daca ATI presupune 10 dotari, de ex, si este asigurata una, nu inseamna ca are achizitionate si montate "echipamentele necesare", altfel decat pentru PR stunt.
   • 0 (2 voturi)    
    Marsava si sumbra (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 22:39)

    Namaste [utilizator] i-a raspuns lui Gaga-mic

    afacere...
 • +28 (40 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 11:53)

  [anonim]

  • +4 (16 voturi)    
   Nu te lasam! :-) (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 15:43)

   Crocobaurul [utilizator] i-a raspuns lui

   Daca dau avizul fara sa respecte procedura, iar vin PeSeDeii si cer anulari pe la tot felul de curti si cumitete. Mai bine sa faca procedura completa. Nu poti altfel in tara lui Gica Contra.
   • +1 (3 voturi)    
    Cele doua femei ar trebui sa primeasca (Duminică, 19 iulie 2020, 9:15)

    cartofil [utilizator] i-a raspuns lui Crocobaurul

    Ministerul Sanatatii, sa faca ordine acolo. Au dovedit competenta, cinste, daruire. Avem tot felul de politruci care au fost ministri a caror singura misiune estre de a imbogati clasa politica.
    • 0 (2 voturi)    
     Este în competența lui Firea. (Duminică, 19 iulie 2020, 11:58)

     asavreau [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

     Numai că Firea este competentă doar în pomeni.Că așa se cere la biserică-Doamne ajută și dă bă ceva de pomană(pentru mort).Deci Firea știe să dea pomană.Așteaptă morții.
  • -1 (3 voturi)    
   Fără aviz să stai tu în așa spital. (Duminică, 19 iulie 2020, 11:56)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui

   Vezi că în București sunt niște Wc-uri abandonate care ar putea fi făcute secții COVID-ATI,unde să fii internat.Dacă nu este nevoie de aviz,pot fi folosite !!!
 • +6 (16 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 11:55)

  [anonim]

 • -19 (45 voturi)    
  In concluzie (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 11:57)

  Mazeta [utilizator]

  Inca un "spital" confecționat degeaba, nefunctional din cauza lui x si y, bun doar in faza de proiect pentru a strange donatii de la naivi. Bine ca salariile babane si contractele cu prietenii au mers in continuare. Next!
  • +28 (34 voturi)    
   Ce nu intelegeti? (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 13:53)

   Zache58 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Elias a fost mereu un bastion sanitar COMUNIST,unde se trateaza numai elita comunista si de partid.Baietii astia nu vor sa faca ceva si pentru oamenii obisnuiti.Considera ca pierd din bani si privilegii!Suplimentar, nu le convine ,cum a scris cineva aici,apropierea de Covid:daca tuseste marele Ilici sau micul Tituescu!.Poporul poate sa moara in mizerie, sugrumat de Covid,strangulat de prostie(nu exista Covid).Arafat stia ca sunt persoane care pun bete in roate guvenului, tocmai pentru a arata ca nu sunt buni la putere lberalii.Si da,criza a arata prostia managerilor numiti politic care au un singur obectiv:propria lor imbogatire,a lor si a partidului.
  • -3 (13 voturi)    
   ce timpenie! (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 18:48)

   laura2 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   dumneata esti un analfabet functional, dovada e ce ai inteles din acest articol. efectiv un biet analfabet functional, doar ca pare-se si cu o doza sanatoasa de incredere in sine, caci nu-i asa 'prostul nu e prost destul daca nu e si fudul'. poate totusi dumnezeu e mare si nu ai facut copii.
  • -2 (2 voturi)    
   Spital "de cumetrie" cu "Elias", rasuflarea (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 22:34)

   Namaste [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   "balaurului"; mereu viktoriosi...
 • +30 (40 voturi)    
  Ce inseamna "manager" la Elias?! Inseamna SINECURA (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 12:21)

  danduta [utilizator]

  Si "sinecura" inseamna PSD.
  Verificati, spre a va convinge, cine l-a numit pe "manager-ul" Mugur Ardelean.
  Si "bomboana pe coliva".
  Este "angajat temporar" din iunie 2017!!... De fix 3 ani e TEMPORAR!
  Asta, ca sa ramana haturile in mana cui l-a pus.
  Cine conducea tara (Dragnea) in 2017?!
  Cine conduce PSD (Ciolacu) azi?
  Intrebare: Care-i politica PSD vis a vis de Covid19?!
  Raspuns: Deviatie de sept!
 • +25 (31 voturi)    
  Cat timp in tara asta... (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 12:22)

  Olyx [utilizator]

  RASPUNDEREA ( autoritatilor, managerilor etc ) celor aflati in slujba STATULUI ( astuia, moale si slab adica asa cum l-au dorit politicienii postdecembristi...) nu va fi CLARA, iar cei raspunzatori nu vor fi trasi la raspundere in cazul in care gresesc, ROMANIA VA FI IN CONTINUARE CODASA EUROPEI LA MAJORITATEA CAPITOLELOR !!!...
 • +31 (35 voturi)    
  Pentru ca nu le convine sa lucreze cu Covid, (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 12:27)

  YorkshireTerrier [utilizator]

  din cauza aia nu a cerut aviz. Triajul treaca-mearga, dar la terapie intensiva e mai multa treaba, iar despre covizi se aude ca nu prea obisnuiesc sa „doneze”. Covizii care ajung la ATI de obicei mor, deci munca multa si satisfactii (profesionale si materiale) zero.

  Elias - fostul spital al nomenclaturii comuniste. Lucrurile nu s-au schimbat foarte mult, sa nu uitam ca tov. Iliescu tot acolo merge cand are vreo problema. La spitatalul asta le place sa lucreze numai cu oameni „importanti”, nu cu oricine care se intampla sa aiba covid.
 • +7 (19 voturi)    
  Da (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 12:44)

  sysrq [utilizator]

  Mie, sincer, a început să-mi placă de Hotnews. A mai fost și articolul despre diferențele de infectați care mi-a mers la inimă.
  • -5 (15 voturi)    
   adevărat (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 15:14)

   di livio [utilizator] i-a raspuns lui sysrq

   da nu știu cum a rămas pînă la urmă, unde-i diferența de trei mii covizi?...nici un oficial nu s-a sinchisit să zică ceva...ca și la ancheta Rise Project cu măștile contrafăcute, nime nimic, țara condusă de grupuri secrete...nime nu răspunde de nimic...tot oamenii-s de vină, amenzi la greu
 • -6 (50 voturi)    
  asadar Arafat a MINTIT (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 13:10)

  Gryphus [utilizator]

  daca exista spital modulat ATI cu zeci sau sute de locuri si Arafat spune ca NU mai sunt locuri...inseamna ca e un MINCINOS.

  dar intrebarea e de ce face Arafat lucrul asta desi stie ca sunt locuri?
  • +9 (31 voturi)    
   cu ce a mintit mah ?? (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 14:41)

   sfarleaza [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Arafat a redat situatia reala: alea 38 de locuri sunt ca si inexistente, daca nu le poti folosi !
   Daca zicea ca sunt disponibile, sareai in iar sus sa'l faci mincinos pentru ca pacientii nu pot fi tratati ATI acolo.
   • -5 (17 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 16:05)

    [anonim] i-a raspuns lui sfarleaza

 • +26 (28 voturi)    
  Manageri numiti politic sunt unul din cancerele (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 13:15)

  UnOarecare [utilizator]

  din tara asta!
 • -3 (37 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 13:31)

  [anonim]

 • +25 (25 voturi)    
  O birocratie mai toxica decat Corona (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 13:40)

  John M. [utilizator]

  care sper- adica birocratia- sa nu supravietuiasca la valul 2....
 • +15 (17 voturi)    
  Murim cu zile (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 15:19)

  fat.cat [utilizator]

  Pana compun birocratii avizele lui peste. Vai de capul nostru. Dorel de la Elias a crezut ca se termina covida pana in luna iulie, avea oricum alte prioritati, de ce sa ceara aviz de spital ATI pentru un spital dotat de ATI? Ia sa se faca numai triaj cu dotarile tehnice de ATI. Ce mai poti sa spui la asa ceva?
  • +2 (2 voturi)    
   Managerul de spital a facut numai ce l-a interesat (Duminică, 19 iulie 2020, 9:22)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui fat.cat

   A avut nevoie de o sectie de triaj si de aceea a fost de acord cu proiectul propus de DV - dar DV este o organizatie ambitioasa si deci a mers pana la capat - 38 de paturi ATI nu este chiar putin.

   Odata cu reusita DV ar trebui sa sarbatorim victoria cetatenilor in fata birocratiei, a coruptiei si a incompetentei - este o victorie de etapa dar conteaza enorm.
 • -5 (21 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 15:52)

  [anonim]

 • -3 (15 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 16:04)

  [anonim]

 • +10 (10 voturi)    
  Logica de rinocer (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 18:13)

  Luk [utilizator]

  Am înțeles că este vorba despre 38 de paturi, care “[...] oricum nu vor putea fi folosite toate pentru terapie intensivă, pentru că sunt necesare paturi și pentru pacienții care ies din intubare și au nevoie de tratament”
  Evident ca le puteti folosi pe toate, aveti Elias in curte cu paturi pentru cei care ies din ATI.
  Mah, facem cumva si tot tampiti alegem peste tot...
 • +9 (11 voturi)    
  Observatiiiii (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 20:03)

  Cetateanu [utilizator]

  ordinea e aleatorie
  - le-au lasat sa faca spitalul (pe bani fara spagi si la nivel maxim) ca sa aiba academicienii nomencalturisti unde sa se trateze la Doamne fereste, pacalind aceste doamne, ca niste ordinari tepari;
  - directorasul temporar pe langa ca e la mana PSD e si la mana marelui acad. pres. Ioan istoricutu nationalist marele corona sceptic si bla bla
  (deci cine o fi blocat lucrurile)?
  Acu cu scoaterea in plin plan (spre cinstea lor) HN i-a cam bagat in incurcatura. Mareata Acdemie a doaua institutie ONG( zicese), ca bogatie dupa BOR (Armia n-o mai punem desi si pe acolo se poarta generalii de boudoir ca si cum mamele lor le-au dat terenurile si cladirile..) si mare sugareata de la buget (pe rezultate ce tind spre zero) isi apara prin "demnii" reprezentanti privilegiile de casta.
 • 0 (4 voturi)    
  Fotogenice cetatene, sinistru, (Sâmbătă, 18 iulie 2020, 22:07)

  Namaste [utilizator]

  spitalul Elias (acad. "Stefan Gheorghiu"?!)
 • +2 (2 voturi)    
  acest (Duminică, 19 iulie 2020, 8:06)

  Fu Thien Zbang [utilizator]

  idiot ar trebui băgat la pușcărie fără întârziere!pentru sabotaj!din prostie sau cu rea intenție,nu contează!sau omucidere din culpă!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by