​Un medic din Galați pune sub semnul întrebării cauza decesului bărbatului de 45 de ani la două zile după ce a refuzat internarea deși fusese diagnosticat cu COVID-19.

Testare coronavirusFoto: Xinhua / Zuma Press / Profimedia

Bărbatul de 45 de ani a mers la Spitalul de Urgență din Galați se simțea rău și a cerut să fie văzut de medicul de gardă pentru un control. Cadrele medicale au bănuit că este infectat cu coronavirus și au decis testarea lui. Bărbatul tușea, avea stări de amețeală și se simțea foarte obosit. Medicii i-au recomandat să aștepte rezultatul testării în spital, el a preferat să plece la domiciliu, după două zile a murit.

Medicul primar Valentin Boldea, fost șef al DSP Galați, susține însă că bărbatul a murit de fapt din cauza unui infarct, care nu a fost diagnosticat, medicii axându-se mai degrabă pe testarea COVID-19.

„Dar ce spuneți de faptul că pe certificatul constatator al decesului completat după autopsie scrie infarct miocardic acut? Nu cumva la prima lui prezentare la UPU personalul s-a axat doar pe testarea COVID 19 și au omis să-i facă un consult cardiologic. Simptomele cu care s-a prezentat se întâlnesc și în debutul unui infarct miocardic. Cel mai probabil omul a plecat acasă cu un infarct în derulare pe care nu l-au diagnosticat. Deci se pare că nu omul a fost neglijent ci un sistem care își axează atenția doar pe COVID și uităm că oamenii vin la urgente și cu alte patologii”, a scris medicul pe Facebook.