Un bărbat de 45 de ani din Galați diagnosticat cu COVID-19 și care a refuzat internarea, invocând că se simte bine, a murit acasă, potrivit prefectului județului, Gabriel Avrămescu. Bărbatul suferea și de obezitate.

Testare coronavirusFoto: Xinhua / Zuma Press / Profimedia

Prefectul de Galați a declarat miercuri, la Digi 24, că bărbatul - care suferea și de obezitate de gradul al treilea - a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe în 12 iulie, fiind diagnosticat cu COVID-19. El a refuzat internarea.

"Pacientul a fost sunat și ieri de un reprezentant al DSP, care a încercat să îl convingă să se interneze, dar, din păcate, nu a reușit. (...) A spus că se simte bine și tocmai acesta a fost argumentul pentru care a refuzat internarea", a afirmat prefectul de Galați.

În noaptea de marți spre miercuri, pacientul a murit acasă. "Când a ajuns echipajul SMURD nu a mai putut decât sa constate decesul", a precizat Gabriel Avrămescu.

El a spus că în județul Galați 63 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 au refuzat internarea și a atras atenția că numărul cazurilor de coronavirus crește constant în județ, ajungând la o medie zilnică de 40 de noi îmbolnăviri.

"Mare parte dintre ei sunt asimptomatici sau au simptome ușoare și consideră că este o banală gripă și este mai bine să stea acasă. Acestea au fost argumentele celor care au refuzat internarea. Ei cred că totul este o exagerare", a adăugat prefectul.