Oficial: Mircea Negulescu, acuzat că a falsificat probe în două dosare. Fostul procuror ar fi determinat martori să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 15 iulie 2020, 23:56 Actualitate | Esenţial


Mircea Negulescu
Foto: AGERPRES
​Fostul procuror de la DNA Ploieşti Mircea Negulescu a fost reținut miercuri de procurorii Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) pentru modul în care a instrumentat două dosare. Mai exact, el este acuzat de săvârșirea mai multor infracțiuni, printre care cercetare abuzivă, influențarea martorilor, fals intelectual, abuz în serviciu, dar și constituirea unui grup infracțional organizat, conform unui comunicat oficial difuzat miercuri seară de Parchetul General.

Negulescu ar fi „ticluit” - cu ajutorul unui ofițer de poliție judiciară, și el reținut și inculpat miercuri - „întregul material probator administrat în două dosare aflate în instrumentarea DNA Ploiești, cu scopul învinuirii pe nedrept a unor persoane”.

De asemenea, el ar fi determinat martori, „prin corupere, prin constrângere sau prin alte fapte cu efect vădit intimidant, să dea declarații mincinoase în cele două dosare” sau să facă „denunțuri cu privire la existența unor fapte prevăzute de legea penală, cunoscând că acestea sunt nereale”.


Potrivit comunicatului, „la data de 15 iulie 2020, procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pe o durată de 24 de ore față de un fost procuror, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

- cercetare abuzivă prev. de art. 280 alin. 1 și 2 Cod penal (6 infracțiuni),

- represiune nedreaptă prev. de art. 283 alin. 1 Cod penal (4 infracțiuni),

- instigare la represiune nedreaptă în modalitatea participației improprii prev. de art. 47 Cod penal în ref. la art. 283 alin. 2 Cod penal în cond. art. 52 alin. 3 Cod penal,

- influențarea declarațiilor prev. de art. 272 alin. 1 Cod penal în cond. art. 35 alin. 1 Cod penal,

- inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării și în modalitatea participației improprii prev. de art. 47 Cod penal în ref. la art. 268 alin. 1 Cod penal în cond. art. 52 alin. 3 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal,

- inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării și în modalitatea participației improprii prev. de art. 47 Cod penal în ref. la art. 268 alin. 2 Cod penal în cond. art. 52 alin. 3 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal,

- fals intelectual prev. de art. 321 alin. 1 Cod penal (12 infracțiuni) în cond. art. 38 alin. 1 Cod penal,

- abuz în serviciu prev. de art. 297 alin. 1 Cod penal (4 infracțiuni) și

- constituirea unui grup infracțional organizat prev. de art. 367 alin. 1 și 3 Cod penal.”

Totodată, mai informează comunicatul, procurorii SIIJ au mai dispus în acest doar și „efectuarea în continuare a urmăririi penale, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a unui fost ofițer de poliție judiciară sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

- complicitate la cercetare abuzivă prev. de art. 48 Cod penal rap. la art. 280 alin. 1 și 2 Cod penal (6 infracțiuni),

- complicitate la represiune nedreaptă prev. de art. 48 Cod penal rap. la art. 283 alin. 1 Cod penal (4 infracțiuni)

- complicitate la instigare la represiune nedreaptă în modalitatea participației improprii prev. de art. 48 Cod penal în ref. la art. 47 Cod penal în ref. la art. 283 alin. 2 Cod penal în cond. art. 52 alin. 3 Cod penal,

- complicitate la influențarea declarațiilor prev. de art. 48 Cod penal rap. la art. 272 alin. 1 Cod penal în cond. art. 35 alin. 1 Cod penal,

- complicitate la inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării și în modalitatea participației improprii prev. de art. 48 Cod penal rap. la art. 47 Cod penal în ref. la art. 268 alin. 1 Cod penal în cond. art. 52 alin. 3 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal,

- complicitate la inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării și în modalitatea participației improprii prev. de art. 48 Cod penal rap. la art. 47 Cod penal în ref. la art. 268 alin. 2 Cod penal în cond. art. 52 alin. 3 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal,

- fals intelectual prev. de art. 321 alin. 1 Cod penal (10 infracțiuni) în cond. art. 38 alin. 1 Cod penal,

- complicitate la abuz în serviciu prev. de art. 48 Cod penal rap. la art. 297 alin. 1 Cod penal (4 infracțiuni),

- constituirea unui grup infracțional organizat prev. de art. 367 alin. 1 și 3 Cod penal”.

„În fapt, primul inculpat, în calitate de procuror de caz la DNA – ST Ploiești, cu ajutorul celui de al doilea inculpat, ofițer de poliție judiciară, ar fi procedat la ticluirea modului de sesizare și a întregului material probator administrat în două dosare aflate în instrumentarea DNA – ST Ploiești, cu scopul învinuirii pe nedrept a unor persoane, ar fi dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 4 persoane precum și măsuri neprivative de libertate constând în control judiciar față de 3 persoane, despre care cunoștea că sunt nevinovate, și ar fi determinat judecătorul de drepturi și libertăți să dispună, fără vinovăție, arestarea preventivă a unei persoane în baza materialului probator plăsmuit”, arată procurorii Secției de investigare a magistraților în comunicat.

„Totodată, ar fi determinat 4 persoane, prin corupere, prin constrângere sau prin alte fapte cu efect vădit intimidant, să dea declarații mincinoase în cele două dosare instrumentate, ar fi determinat 3 persoane să formuleze, ca urmare a constrângerii exercitate asupra lor, denunțuri cu privire la existența unor fapte prevăzute de legea penală, cunoscând că acestea sunt nereale, ar fi procedat la falsificarea denunțurilor și a declarațiilor acestor persoane prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, precum și la clasificarea denunțurilor ticluite în numele a doi dintre denunțători”, mai arată Secția specială.

Toate aceste fapte - spune SIIJ - „ar fi fost săvârșite în cadrul unui grup infracțional organizat în scopul ticluirii celor două dosare ale DNA – ST Ploiești pentru învinuirea pe nedrept a unor persoane, deși cunoșteau că acestea sunt nevinovate”.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5926 vizualizari

 • +1 (33 voturi)    
  Si astea intr-o unitate de elita (Joi, 16 iulie 2020, 1:55)

  cenzuratul [utilizator]

  Va dati seama ce se intampla intr-un Parchet oarecare.
  • -1 (15 voturi)    
   Tocmai (Joi, 16 iulie 2020, 6:41)

   Costi888 [utilizator] i-a raspuns lui cenzuratul

   Nu oricine are curajul si resursele sa faca asta..
 • +6 (22 voturi)    
  Daca am putea scutura parchetele... (Joi, 16 iulie 2020, 5:43)

  Criogenia [utilizator]

  ...ar ramane doar portarii, soferii si femeile de serviciu in functii...restul la beciul domnesc...
 • +10 (18 voturi)    
  Deci a fost minciună ce a declarat Blair? (Joi, 16 iulie 2020, 6:11)

  nick24 [utilizator]

  “ Conform procurorilor, Ghita ar fi dat bani pentru vizita in Romania a lui Blair. Jurnalistii Antena 3 au cerut, marti, o pozitie oficiala din partea fostul premier britanic referitoare la aceasta cauza.

  "Domnul Blair a fost invitat in Romania sa tina un discurs despre viitorul Europei, la invitatia Fundatiei Multimedia pentru Democratie. Suma pe care a primit-o domnul Blair din partea fundatiei a fost donata integral pentru actele de caritate ale lui Tony Blair", este mesajul transmis de echipa de comunicare a lui Tony Blair.”

  Dacă a donat suma, e clar că erau bani murdari...
 • +10 (10 voturi)    
  acum aflu (Joi, 16 iulie 2020, 6:31)

  exis [utilizator]

  mai exista DNA?
 • -12 (24 voturi)    
  Nici o problemă (Joi, 16 iulie 2020, 7:06)

  CalinMircea [utilizator]

  Vă dați seama că sistemul care vrea desființarea SIIJ îl va face scăpat să nu se afle prea multe. Dacă ar cădea, ar trebui să cadă și complicii din gașcă : Luluța & Co care se ocupau numai de adversarii politici în vreme ce corupția înflorea nestingherită.
  • 0 (8 voturi)    
   Ne dăm singuri șuturi în cur. (Joi, 16 iulie 2020, 8:24)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui CalinMircea

   Nu trebuie să generalizăm.Generalizând facem numai ca situația să nu poată fi anchetată și pedepsită.Cel care anchetează se va întreba dacă nu este vreo-un șef implicat,șef care l-ar putea zbura.Când treburile merg bine este meritul tuturor,când merg rău,vina este personală.Nu-i corect să acuzi un colectiv pentru caracterul de infractor al unui individ.Cine face așa are interes să încurce lucrurile.Este ca și cum ar merge 100 de hoți în UE la furat și din cauza asta să acuzi toată România.Nu-i nesimțire asta?
 • +3 (21 voturi)    
  marketing ieftin ... (Joi, 16 iulie 2020, 7:11)

  VaseaV [utilizator]

  SS ul cauta repede niste subiecte rezonante ca sa isi justifice existenta. SS ul este un instrument de manipulare grosolana a justitiei de catre politic. Daca ar fi sincer, este anticonstitutional, vezi separarea puterilor in stat! Noapte buna Romania a.. dormi usor!
  • -1 (17 voturi)    
   pt. uitutci (Joi, 16 iulie 2020, 9:07)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui VaseaV

   portocala si sefu sau fusesera luati la cercetare inainte de sectia speciala.
   chiar de unii din dna, probabil impotriva vointei sefei.
   de fapt, de la ploiesti i s'a tras si stimatei doamen precuroare ioropeana.
   de fapt, asta a fost motivatia lui tucoric' al nost' pt. infiintarea sectiei speciale.
   deci, in conluziune, portocalele de la ploiesti su dus la aparitia ss si disparitia kotrutzei, de pe inaltul scaun al dna.

   e bine sa se cunoasca insiruirea dramatica a telenovelei.
   • +2 (2 voturi)    
    cert e ... (Joi, 16 iulie 2020, 12:15)

    VaseaV [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

    ca toate institutiile sunt angrenate in politica si folosite in razboaiele securistilor ... prostimea plateste !
 • -1 (15 voturi)    
  OPA (Joi, 16 iulie 2020, 7:36)

  Encounter [utilizator]

  S-a sculat SS-ul? Băieți, mai ușor că ați mai avut voi acțiuni d-astea si nu ați finalizat nimic...
 • +5 (19 voturi)    
  Se vrea probabil . . . . (Joi, 16 iulie 2020, 8:51)

  Vali Cel Batran [utilizator]

  . . . . albirea lui Ponta si Ghita. Daca nu v-ati convins pana acum ca asta este adevarata menire a acestei sectii, nu este prea tarziu sa intelegeti!
  • 0 (6 voturi)    
   mda (Joi, 16 iulie 2020, 9:54)

   noi2013 [utilizator] i-a raspuns lui Vali Cel Batran

   Numai albirea astora e problema, ca procurorii fac numai mizerii e in regula ca na, scopul scuza mijloacele.

   Nimic nu se va schimba in Romania pana nu intelegem ca un rau nu rezolva un altul si lucrurile trebuie rezolvate corect, dupa lege si institutional!
 • +6 (10 voturi)    
  Cum ramane cu raspunderea magistratilor (Joi, 16 iulie 2020, 9:36)

  galeo [utilizator]

  Poate e nevoie de ea.
 • +4 (4 voturi)    
  audiatur (Joi, 16 iulie 2020, 12:14)

  Alynna [utilizator]

  Sa se faca dreptate, evident, dar pana atunci, poate ca n-ar strica sa ne amintim putin de famiglia Cosma….

  https://www.curentul.info/actualitate/oficial-andreea-cosma-il-invita-pe-negulescu-la-hotel-in-ploiesti-sa-intretina-relatii-intime-iar-micul-turnator-vlad-cosma-i-se-adresa-cu-apelativul-cumnate/

  https://www.curentul.info/actualitate/procurorul-negulescu-a-raspuns-acuzatiilor-a-avut-o-relatie-cu-andreea-cosma-initiata-de-ea-cu-scopul-de-a-devia-anchetele/

  P.S. cei care inghit, pe nemestecate, tot ce le livreaza Antena 3, ar trebui sa citeasca si ce spune cealalta parte, parca era ceva zicere in latina, sfanta in domeniul dreptului, dar poate ca e prea mult ce cer de la ei??? (audiatur et altera pars).
  • -2 (4 voturi)    
   Nu inghite nimeni nimic (Joi, 16 iulie 2020, 20:19)

   Criogenia [utilizator] i-a raspuns lui Alynna

   Decat atunci cand instanta se pronunta definitiv.

   Pana atunci portocala nu avea ce sa caute in tandreturi si jocuri de copii mici cu fratii Cosma decat daca urmarea ceva legat de parcursul anchetei.

   Parerea mea este ca a cazut in propria capcana datorita imbecilitatii profesionale caracteristice frustratilor...avea ordin sa-i execute si s-a incurcat aiurea in detalii...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by