Constituţia României este foarte clară când este vorba despre bugetul public - nicio cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanţare, spune ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, afirmând că legea votată în Parlament privind dublarea alocaţiilor copiilor nu are stabilită sursa de finanţare. El le cere "socialiștilor" să-și asume public că au votat o lege neconstituțională.

Florin CituFoto: Hotnews

"Constituţia României este foarte clară când vine vorba de bugetul public. <>. Legea trecută prin Parlament, cu votul lui Ciolacu, nu are stabilită sursa de finanţare. Punct. Nu mai există discuţii aici. Socialiştii trebuie să-şi asume public că au votat o lege neconstituţională şi să le ceară scuze românilor pentru că i-au minţit", a scris Cîţu, pe Facebook.

El spune că Marcel Ciolacu, "acum din întâmplare în funcţia de Preşedinte al Camerei Deputaţilor", şantajează public Guvernul României.

"Din funcţia de Preşedinte al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, cere Guvernului să nu respecte Constituţia României. Cât tupeu. Câtă ipocrizie. Întârzie voit legea care salvează vieţi în România sub pretextul că încalcă drepturi fundamentale ale romanilor, iar în acelaşi timp şantajează în cel mai mizerabil mod Guvernul României. Tupeul socialiştilor este fără margini. Ameninţă public - ori dublaţi alocaţiile ori vă 'mătur'. Şantaj pe faţă. Credeţi că Preşedintele CCR vă ieşi public să-i spună că împinge Guvernul la nerespectarea Constituţiei? Niciodată. 'misery loves company'", a mai scris Cîţu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, amenință din nou Guvernul cu moțiunea de cenzură și are "un singur mesaj" pentru Klaus Iohannis și Ludovic Orban: "Nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea".

Seizarea Guvernului Orban privind dublarea alocațiilor pentru copii a fost respinsă miercuri de Curtea Constituțională. Astfel, CCR a decis că este constituțională legea prin care era respinsă Ordonanța Guvernului prin care dublarea alocațiilor era amânată până la 1 august. Premierul Ludovic Orban a susținut în mai multe rânduri că nu este posibilă dublarea alocațiilor, efortul financiar fiind de 7 miliarde de lei.