Guvernul spune că sunt false afirmațiile lui Marcel Ciolacu, șeful PSD și al Camerei Deputaților, legate de legea carantinei. Ciolacu susține că legea nu are avizul Ministerului Justiției. Guvernul arată că, dimpotrivă, există avizul Ministerului Justiției, iar acesta este chiar favorabil. În acest sens, Guvernul prezintă și documentul cu avizul în cauză.

Avizul Ministerului JustitieiFoto: Guvern

În ceea ce privește avizul Ministerului Justiției, Guvernul arată că acesta există.

Proiectul de lege adoptat de Guvern în ședința din 6 iulie a.c. a fost avizat favorabil de către Ministerul Justiției, observațiile formulate fiind preluate în textul proiectului de act normativ, precizează Executivul.

Potrivit acestuia, proiectul de lege a fost înaintat în aceeași zi Camerei Deputaților, în procedură de urgență, ca primă cameră sesizată, fiind adoptat în plen în data de 9 iulie a.c. fără a fi invocate aspectele menționate astăzi de Marcel Ciolacu.

Consultați aici avizul Ministerului Justiției

În interiorul PSD au existat discuții aprinse pe tema legii carantinei după ce o parte din liderii vechi ai partidului (Paul Stănescu, Lia Olguța Vasilescu, Șerban Nicolae, Robert Cazanciuc) au blocat actul normativ la Senat.

Liderul PSD Neamț, Ionel Arsene a declarat la finalul ședinței CEx că a cerut respingerea legii carantinei pentru că nu dorește să se trezească "în situația în care să fie luat de pe stradă de poliția medicală".

Citiți și: