Administrația Națională a Penitenciarelor a publicat un nou comunicat, joi seara, după interviul pe care Liviu Dragnea l-a acordat Ancăi Alexandrescu de la Realitatea TV, în care precizează că a cerut de la Penitenciarul Rahova documentele în baza cărora a fost aprobată comunicarea online.

Liviu DragneaFoto: captura Realitatea.net

„În continuare, în contextul dezbaterilor publice care vizează modalitatea de acordare a unei comunicări online la nivelul unei unități penitenciare subordonate, Administrația Națională a Penitenciarelor a solicitat administrației locului de deținere documentarul în baza căruia a fost aprobată exercitarea dreptului. Demersul vizează verificarea aspectelor de legalitate, prin raportare la prevederile actelor normative care reglementează acordarea dreptului la comunicări online”, afirmă ANP.

Inițial, înainte de difuzarea interviului, ANP a afirmat, într-un prim comunicat, că nu „nu a aprobat solicitări de intervievare a unor persoane private de libertate, indiferent de forma de materializare indicată de petent (fizic/online)”.

„Începând cu data de 16.03.2020, odată cu decretarea stării de urgenţă pe teritoriul României, şi până la momentul prezentei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor nu a aprobat solicitări de intervievare a unor persoane private de libertate, indiferent de forma de materializare indicată de petent (fizic/online)”, precizează ANP, într-un comunicat.

La puțin timp după ce Realitatea TV a difuzat interviul, ANP a publicat o nouă precizare, în care afirmă că „persoanele private de libertate au posibilitatea de a accesa, în vederea menținerii unei legături constante cu membrii de familie sau alte persoane, comunicările online (via Skype), în baza unei programări prealabile”.