Gholam Reza Mansouri, cleric și magistrat al regimului de la Teheran, acuzat în Iran de luare de mită, s-a sinucis, este concluzia Poliției Capitalei, după efectuarea cercetării la fața locului.

Gholem MansouriFoto: Captura video

”Au fost efectuate cercetarea la fața locului și investigații, la acest moment datele conducând spre ipoteza că decesul ar fi survenit ca urmare a unui act suicidar”, arată comunicatul Poliției Capitalei.

Poliția a mai spus că cetățeanul străin , în vârstă de 52 de ani, se afla sub măsura controlului judiciar, la Secția 1 Poliție, pentru infracțiuni ce ar fi fost săvârșite pe teritoriul altei țari.

Reamintim că astăzi, la ora 14.30, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a fost sesizată prin apel pe 112, de către recepția unui hotel, cu privire la faptul că un bărbat, ce era cazat într-o camera, a căzut de la un etaj superior, decedând.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că este vorba despre iranianul Gholam Reza Mansouri. Potrivit serviciului farda al Europei Libere, Mansouri era un influent cleric, procuror și judecător în țara sa, devenit faimos pentru trimiterea la închisoare a unor jurnaliști.

În 2013, ar fi ordonat arestarea simultană a 20 de jurnaliști într-o singură zi. Asociațiile de jurnaliști și care militează pentru drepturile omului au cerut judecarea lui în Germania sau în altă țară europeană pentru torturarea și arestarea jurnaliștilor. Asociația Reporteri fără Frontiere a depus o plângere la Parchetul federal german.

De asemenea, Gholam Reza Mansouri era acuzat de către regimul de la Teheran de luare de mită, a scris Europa Liberă. Potrivit surselor Europei Libere, Mansouri fusese reținut în România în baza unui mandat de urmărire prin Interpol, care s-a activat odată ce a pătruns pe teritoriul țării. El fusese dat în urmărire internațională prin Interpol de regimul de la Teheran, sub acuzația de corupție și fraudare a 500.000 de euro.

România nu are acord de extrădare cu Iranul.