Are probleme de constituționalitate impozitarea pensiilor speciale? Câteva observații ale șefului CNCD
„Reglementarea să urmarească un scop legitim, metoda să fie adecvată și necesară, și proportională cu scopul urmarit! Oare unde pică? Să zicem că nu e proportională cu scopul urmărit? Gradul de impozitare afectează direct esența dreptului la pensie de serviciu a magistratului? Mai există si alte critici de neconstitutionalitate? O, da! Sunt alte soluții constitutionale de gestionare a subiectului? O, da! Asteptăm analiza si decizia CCR!”, a scris pe Facebook Asztalos Csaba.
Camera Deputaților a adoptat cu 307 voturi ”pentru” și un singur vot împotrivă impozitarea pensiilor speciale inclusiv cele ale magistraților, militarilor și polițiștilor. Dacă nu va fi contestată a Curtea Constituțională, legea merge la promulgare.
La sfârșitul lunii mai, în România beneficiau de pensii de serviciu 9.528 de persoane, în creştere cu 225 faţă de perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).
Cei mai mulţi dintre cei care primesc pensii de serviciu - 4.088 - sunt beneficiari ai Legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, în cazul acestora înregistrându-se şi cea mai mare pensie medie. Aceasta este de 19.039 de lei, din care 17.790 lei cota suportată din bugetul de stat, iar diferenţa din bugetul asigurărilor sociale de stat.

Scandalurile care au marcat la tot pasul scurtul mandat al lui Vlad Voiculescu
VIDEO Demonstrație cu un elicopter de atac la București. Elicopterul multirol pe care Airbus îl propune Armatei române: „E ca un briceag elvețian, bun la toate”
Scurt ghid de făcut Bugetul franjuri: 10 excepții fiscale care au sărăcit Educația și Sănătatea, tolerate de toți- de la PSD la PNL și USR-PLUS
Ce metode au folosit Franța și Germania pentru a vaccina cât mai multe persoane vulnerabile și cum s-ar aplica și în România
Nici viața de vegetarian nu e ușoară...fasolea, uleiul, pâinea și brânzeturile sunt în topul scumpirilor comunicate de INS
- o face, sa-i explice cineva si lui Csaba ce s-a intamplat in ultimii ani in tara in care traieste
"metoda să fie adecvată"
- este
"și necesară"
- necesara carui scop? necesara din ce punct de vedere? Chestia asta e cel mai vag criteriu pe care l-am vazut
"și proportională cu scopul urmarit!"
- cine stabileste valoarea potrivita? Beneficiarii pensiilor nesimtite pe care si le-au acordat singuri?
Ar fi penibil.
"Mai există si alte critici de neconstitutionalitate? O, da!"
- sunt convins! ar fi frumos ca macar unul totusi sa fie intemeiat ...
Atunci, de ce sa primeasca pensii speciale ?
S-a vazut ca salariile foarte mari si pensiile speciale nu i-au impiedicat sa tergiverseze pana la prescrisptie anumite procese, nu i-au impiedicat sa-i achite pe anumiti infractori, in ciuda probelor zdrobitoare, prezentate de procurori, nu i-au impiedicat sa ii condamne, simbolic, cu suspendare, nu i-au impiedicat sa nu le confiste integral averile marilor corupti si marilor infractori, care au devalizat tara (asa cum prevede legea confiscarii extinse), nu i-au impiedicat sa-i elibereze anticipat pe infractori periculosi aflati in detentie.