Reacția Google după amendarea pentru cazul „Catedrala Prostirii Neamului”: Eroarea semnalată a fost eliminată prompt

de Vlad Barza     HotNews.ro
Miercuri, 17 iunie 2020, 18:17 Actualitate | Esenţial


Catedrala Mantuirii Neamului
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro
Google a dat miercuri o reacție la decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de amendare a companiei cu 10.000 de lei, după ce, în mai, tag-ul de pe Google Maps pentru locul în care se află Catedrala Mântuirii Neamului a fost schimbat în "Catedrala Prostirii Neamului Românesc". ”Eroarea semnalată a fost eliminată prompt în acest caz. Așteptăm să primim decizia oficială a CNCD, iar apoi vom evalua următorii pași”, spun cei de la Google.

Iată poziția Google

"Atunci când este raportată o problemă pe Google Maps, acționăm pentru a corecta eroarea cât de repede putem. Eroarea semnalată a fost eliminată prompt în acest caz. Așteptăm să primim decizia oficială a CNCD, iar apoi vom evalua următorii pași. Google încurajează conținutul generat de utilizatori, pentru ca Google Maps să reflecte lumea reală. Pe măsură ce tot mai multe persoane contribuie la Google Maps, continuăm să ne concentrăm pe a împiedica pe cei care încalcă politicile noastre, folosind o combinație de tehnologie și evaluare umană pentru a elimina conținut nedorit." - au declarat reprezentanții Google.

Ce se spune în decizia CNCD

„Fapta Google București de a nu lua nicio măsură și de a nu informa Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în Catedrala Prostirii Neamului pe aplicația Google Maps reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale de 10.000 lei. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi)”, se arată într-un comunicat CNCD.

De asemenea, Colegiul CNCD obligă partea reclamată să publice un rezumat al hotărârii cu link pe prima pagină a site-ului Google, varianta în limba română, timp de 10 zile. Se recomandă ca în viitor Google București să informeze acționariatul privind situații similare, să traducă codul de conduită și în limba română, totodată să accesibilizeze sistemul de raportare (inclusiv în limba română), se mai arată în comunicat.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12626 vizualizari

 • +20 (42 voturi)    
  Adevarul supara... (Miercuri, 17 iunie 2020, 18:25)

  ggiiggii [utilizator]

  nu este asa tovarasi din BOR?
  Exact de asta avea nevoie poporul roman....imediat cum o veti tencui si inaugura, toate problemele din tara asta se vor rezolva....
  BOR, in frunte cu "Daniel" vor ajunge la groapa de gunoi a istoriei....
  Lumea se va destepta si nu va mai crede in barbosi ce vorbesc din ceruri si nici in carti scrise de niste pastori intr-un desert acum cateva mii de ani.
  Banii ingropati in "Catedrala Prostirii Neamului"...puteau fi folositi pentru alte probleme ale societatii( educatia copiilor, spitale, ajutorarea nevoiasilor)...
  • -12 (28 voturi)    
   Adevarul supara (Miercuri, 17 iunie 2020, 20:01)

   Altiro [utilizator] i-a raspuns lui ggiiggii

   Catedrala este si monument inchinat tuturor eroilor romani care s-au jertfit pentru tara, incepand cu razboiul de independenta din 1877, in razboaiele balcanice din 1913, in primul si al doilea razboi mondial precum si a celor care au realizat Marea Unire. Elitele romanesti din ultimul secol si jumatate si-au dorit acest monument cu exceptia comunistilor si a aplaudacilor lor, a caror urmasi se bulucesc sa insulte memoria eroilor romani.
   • -1 (11 voturi)    
    Incredibil ce tupeu ai! (Miercuri, 17 iunie 2020, 21:45)

    Alui [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

    Unirea de la 1918 a fost facuta multumita greco-catolicilor. Biserica ortodoxa din Transilvania, inclisiv Miron Costin, primil patriarh BOR au afurisit trupele romane!
    • +4 (10 voturi)    
     Romanii au facut Unirea (Miercuri, 17 iunie 2020, 23:08)

     Altiro [utilizator] i-a raspuns lui Alui

     Episcopii Mangra, I. Papp şi Miron Cristea, au semnat o scrisoare de protest împotriva intrării trupelor româneşti în Transilvania, în1916, dar curentul pro-unire a fost mai puternic decât cel pro-independență. Astfel conducerea bisericească ortodoxă a mers cu valul naționalist condus de fruntașii greco-catolici iar doi dintre episcopii care au semnat acea scrisoare de protest ( I.Papp şi Miron Cristea) au tinut cuvântări la adunarea de la Alba Iulia şi au vorbit despre măreaţa zi a Unirii. Dar subiectul e altul: ateii de carton si analfabetii religiosi insulta eroii romani din ultimul secol si jumatate batandu-si joc de un monument inchinat lor. Asta tupeu incredibil!
     • -2 (4 voturi)    
      “Curentul pro-independenta”! (Joi, 18 iunie 2020, 9:57)

      Alui [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

      F.U.! In scrisoare cand respectivii scriau “Patria” se refereau la imperiul Austro-Ungar!
 • -26 (42 voturi)    
  maps.google.com e un site de informare... (Miercuri, 17 iunie 2020, 18:31)

  Nyk1 [utilizator]

  ...nu de glume ieftine și de trolling.

  Eu unul le-aș fi dat o amendă de minim 10 ori mai mare, că au de unde! Nu atât pentru discriminare, cât pentru totată lipsă de profesionalism!
  • +1 (17 voturi)    
   So what? (Miercuri, 17 iunie 2020, 19:59)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   Google nu plătește impozitele. Crezi tu că plătește amenzile?
  • -3 (9 voturi)    
   vina nu este atât a google cât a unui (Joi, 18 iunie 2020, 5:17)

   let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   sifilitic de it-ist ateu ce lucrează pe acolo...
   ceauşescu ar fi fost mândru de valul de atei tembeli din noile generaţii; a reuşit soroş cu propaganda sa "progresistă" ceea ce el n-ar fi reuşit nici în zeci de ani de comunism...
  • +1 (9 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 18 iunie 2020, 8:23)

   [anonim] i-a raspuns lui Nyk1

 • +14 (34 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 17 iunie 2020, 18:51)

  [anonim]

 • +11 (23 voturi)    
  logica: (Miercuri, 17 iunie 2020, 18:58)

  dorinmac [utilizator]

  intrebarea la care nu am primit raspuns (poate nu am citit destul de clar): A SESIZAT CINEVA GOOGLE pentru eroare? sau s-a trezit BOR sa reclame direct la CNCD? intreb asta pentru ca, dupa logica asta (de 2 lei), pana si politia ar trebui luata la 3 pazeste ca nu rezolva infractiuni care nu au fost reclamate, dar s-au comis ....DEEEECI?
  • +1 (5 voturi)    
   nu a fost eroare ci banc prost... (Joi, 18 iunie 2020, 5:18)

   let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui dorinmac

   .
  • 0 (0 voturi)    
   nu e nevoie de sesizare (Duminică, 21 iunie 2020, 10:39)

   Kapo [utilizator] i-a raspuns lui dorinmac

   Noi toti cand postam pe forumul acestui site de stiri nu putem pune orice fel de continut, pentru ca exista un moderator, un "cap limpede" cum se spune in jurnalism, care nu permite sa postezi orice bazaconie cu statut de adevar absolut. Pot fi pareri pro/contra un subiect, dar nu injurii, atac la persoana, etc . Asta pierde din vedere Google, nu poti fi absolvit de vina doar pentru faptul ca nu te-a sesizat nimeni. Transmiterea unei informaíi false sau a unor injurii este in egala masura vina autiorului si a celui care propaga informatia!
 • +14 (28 voturi)    
  simplu (Miercuri, 17 iunie 2020, 19:02)

  pehash [utilizator]

  Deschizi maps.google.ro, te duci pe Catedrala Prostirii Neamului si verifici daca este corect scris. Daca nu este, ai doua optiuni:

  1. Selectezi denumirea gresita si folosesti optiunea "Suggest an edit"...

  2. Click dreapta undeva pe spatiul imens ocupat de dovada modestiei crestinismului ortodox, "Add a missing place"..

  In ambele cazuri cred ca ar trebui corectate/adaugate si numarul de telefon, respectiv adresa web. Stie fostul episcop de Husi ce site trebuie trecut acolo...
  • +2 (12 voturi)    
   ddos (Miercuri, 17 iunie 2020, 21:38)

   Ademordna [utilizator] i-a raspuns lui pehash

   Catedrala Prostirii Neamului
   Cred ca e un nume mult mai bun si mai adevarat.
   Sugerez ca toti cititorii sa mearga macar o data pe zi si sa sugereze redenumirea locului in acest nume corect:
   Catedrala Prostirii Neamului.
  • -1 (9 voturi)    
   înţeleg că esti închinător la google... (Joi, 18 iunie 2020, 5:19)

   let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui pehash

   .
  • +3 (3 voturi)    
   Nu e așa ușor (Joi, 18 iunie 2020, 10:28)

   mrn200v [utilizator] i-a raspuns lui pehash

   Întâmplător sunt Google local guide și am mai multe editări la activ (anularea marcatorilor sau schimbarea pozițiilor acestora). După fiecare editare, indiferent cât de justificată a fost, am primit un mesaj de la Google în care mi se spunea să aștept verificarea de către echipa lor, iar rezultatul putea veni și după săptămâni de așteptare. Așa că este cât se poate de clar că modificarea a fost făcută, dacă nu de un angajat de al lor, atunci cu aprobarea lor tacită.
   • -2 (2 voturi)    
    "Întâmplător".. (Joi, 18 iunie 2020, 11:12)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui mrn200v

    Iti garantez ca nu sunt toate modificarile filtrate de angajati
 • +9 (25 voturi)    
  Acum serios vorbind (Miercuri, 17 iunie 2020, 19:32)

  IonescuIonel1 [anonim]

  Ce era fals?
  - E catedrala? E.
  -Prosteste lumea cu povesti, incercand sa convinga populatia ca exista lucruri care nu exista? E.
  - E an neamului? .... Cred ca aici era eroarea.
  • 0 (14 voturi)    
   Ecatedrala neamului romanesc (Miercuri, 17 iunie 2020, 20:35)

   Altiro [utilizator] i-a raspuns lui IonescuIonel1

   Acest proiect a apărut după Războiul de Independenţă, cu dorinţa de a cinsti cu adevărat memoria eroilor români care au făcut posibilă Romania Moderna. Catedrala a fost conturată încă de la sfârşitul secolului al XIX-lea. Intelectualii şi politicienii au dorit să ridice atunci, la Bucureşti, o catedrală ortodoxă, ca simbol al unităţii naţionale. Regele Carol I hotăra să aloce cinci milioane de lei aur, care reprezentau aproximativ 5% din bugetul ţării.Regele Ferdinand a readus subiectul Catedralei în atenţia publică imediat după Marea Unire. Proiectul a recăpătat contur abia în anul 1925, când a fost înfiinţată Patriarhia Română. Azi a prins contur iar urmasii comunistilor si ai aplaudacilor lor se bulucesc sa insulte memoria eroilor cinstiti prin ea..
   • +1 (11 voturi)    
    Reprezinti popii ortodocsi perfect (Miercuri, 17 iunie 2020, 22:32)

    Alui [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

    Mincinosi si nerusinati! Eu unul, n-as mentiona Marea Unire realizata de Greco-Catolici si afurisita de ortodocsi prin primul patriarh, Miron Cristea:
    https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2018/07/26/circulara-episcopilor-ortodocsi-romani-din-ardeal-impotriva-intrarii-romanilor-in-razboiul-din-1916-pentru-reintegrirea-neamului/
    “ Acelasi mitropolit ortodox al Ardealului, Vasile Mangra afirma în 1917:

    „Existenţa de o mie de ani a statului maghiar zace tocmai asa la inima cetatenilor de limba romaneasca ca si cetatenilor neaosi maghiari; fiecare constiincios cetatean roman al acestui stat este gata a-si jertfi bunurile si singele sau pentru a apara integritatea teritoriala a Monarhiei.

    Atacul ascuns al României impotriva Ungariei a provocat in inimile tuturor romanilor din Ungaria o durere adâncă” (Telegraful Roman, 3 Ian. 1917).”

    Episcopul ortodox de Caransebes Miron Cristea, cel numit de domnul Ladariu „faclia luminatoare a timpului”, dupa intrarea Romaniei in razboi, in august 1916, a scris ca „va zdrobi cu carja sa de episcop teasta primul soldat regatean care va indrazni sa paseasca pe pamantul Transilvaniei cu numele de Erdely” (Dr. Serban Milcoveanu, dupa relatarea Gen. Arldea).

    “ Episcopul ortodox de Caransebes Miron Cristea, cel numit de domnul Ladariu „faclia luminatoare a timpului”, dupa intrarea Romaniei in razboi, in august 1916, a scris ca „va zdrobi cu carja sa de episcop teasta primul soldat regatean care va indrazni sa paseasca pe pamantul Transilvaniei cu numele de Erdely” (Dr. Serban Milcoveanu, dupa relatarea Gen. Arldea).”
    • -1 (9 voturi)    
     Ai ramas blocat in 1916 (Miercuri, 17 iunie 2020, 23:18)

     Altiro [utilizator] i-a raspuns lui Alui

     Deci Miron nu era patriarh cum sustineai, ci episcop iar in 1918 lua cuvantul la Marea Adunare de la Alba Iulia. Oare asta(blocajul tau la episodul din 1916) da dreptul oricarui ateu de carton sau analfabet religios sa insulte un monument ridicat in onoarea eroilor romani(razboiul de independenta1877, razboiul balcanic din 1913, primul si al doilea razboi mondial ,nu doar Unirea din 1918) din ultimul secol si jumatate?
     • -2 (6 voturi)    
      A ajung patriarh dupa! (Joi, 18 iunie 2020, 9:59)

      Alui [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

      Romanii sunt mamaligi si uita tradarile usor!
 • -11 (19 voturi)    
  Google probabil urmează (Miercuri, 17 iunie 2020, 19:38)

  EmilChemencedji [anonim]

  să-și recupereze banii de amendă de la userul care a folosit "Suggest an edit" pentru a insulta. Și așa vor descuraja și alți amatori de vitejii similare.
  • -2 (6 voturi)    
   utilizatorii doar sugerează editări (Joi, 18 iunie 2020, 5:23)

   let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui EmilChemencedji

   dar editarea efectivă o face tot un jeg de it-ist de la google.ro
   • 0 (0 voturi)    
    Apropo de jeguri (Joi, 18 iunie 2020, 14:39)

    JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui let_s_twist_again

    Cam cat o fi nivelul de jeg pe o moasca de-aia innegrita?
 • 0 (10 voturi)    
  Ha, ha, ha! Toti se dau zmei p' acilea... (Miercuri, 17 iunie 2020, 20:18)

  Sparafucile [utilizator]

  Toti ironizeaza Catedrala si BOR-ul dar nu e unul care sa boicoteze Pastele si Craciunul, sa-l ignore si sa nu se ghiftuiasca .

  Asta inca n-ar fi nimic, dar nu e unul care sa ceara sa fie aruncat in groapa - cind o muri- fara slujba de inmormintare.

  Dar Stadioanele pe care se joaca meciuri de fotbal trucate si blatuite nu sunt tot instrumente de prostire?

  Dar festivalurile UNTOLD sau altele asemenea, unde se face playback nu sunt tot instrumente de prostire?
  • -2 (10 voturi)    
   boicot (Miercuri, 17 iunie 2020, 21:42)

   Ademordna [utilizator] i-a raspuns lui Sparafucile

   Cred ca nu intelegi cum functioneaza un boicot. Il doar in cont pe patriarh ca faci tu crucea invers acasa sau ca nu tii post.

   Nu e unul care sa se ghiftuiasca de Paste si Craciun? Ai intalnit un roman vreodata?
   • +2 (6 voturi)    
    Pai ia spune-ne tu ceva... (Miercuri, 17 iunie 2020, 23:24)

    Sparafucile [utilizator] i-a raspuns lui Ademordna

    Tu cind te imbuibi si te ghiftuiesti de Paste si de Craciun o faci ca sa-l sfidezi pe Patriarh? Iar faptul ca se ghiftuiesc si necredinciosii nu dovedeste decit cit sunt de ipocriti. Deci, cele sfinte sunt doar pentru PROSTIRE dar daca ne permit sa ne indopam si sa ne imbuibam devin brusc acceptabile si SARBATORIBILE.
  • -5 (5 voturi)    
   Deci americanii sunt ortodocsi? (Joi, 18 iunie 2020, 10:01)

   Alui [utilizator] i-a raspuns lui Sparafucile

   Si ei sarbatoresc Pastele si Craciunul si se ingroapa religios.
   • +2 (4 voturi)    
    Hai ca n-ai priceput nimic (Joi, 18 iunie 2020, 12:21)

    Sparafucile [utilizator] i-a raspuns lui Alui

    Pai era vorba de zmeii care ironizeaza popii si Biserica, că se-mbuiba de Pasti si de Craciun ca si cind ar fi admiratori. Da-mi o adresa de email si-ti trimit un DESEN explicativ.
 • -5 (7 voturi)    
  Google Ireland Limited (Miercuri, 17 iunie 2020, 21:31)

  di livio [utilizator]

  de ce nu-i Google Germany Limited?...fentează ceva impozite?...ditamai firma și n-are bani de impozite... Lucovid, ajută-i cu ceva bani pă GAFA că n-au...ceva ajutoare gen Trump în Scoția...Digi 24...Stațiunile de golf ale organizației Trump din Aberdeenshire și Turnberry vor beneficia de fonduri de urgență din partea guvernului scoțian. Companiile lui Trump vor beneficia de scutiri de taxe în acest sens
 • +1 (9 voturi)    
  Adevarata fata a BOR! (Miercuri, 17 iunie 2020, 22:38)

  Alui [utilizator]

  Circulara Episcopilor Ortodocsi romani din Ardeal, data impotriva intrarii Românilor în războiul pentru reîntegrirea neamului din 1916, reprodusă dupa ziarul “Unirea”, nr. 9/1923:
  Oradea Mare – Nagy-Varad, la 8/21 septembrie 1916, nr. 2602/1916
  Romania, careia fiinta i-a dat patria noastra Ungaria, caci Radu-Negru de la Fagaras a intemeiat Principatul Tarii Romanesti; Dragos din Maramures a intemeiat Principatul Moldovei si cu sprijinul Monarhiei Habsburgice s-a ridicat si s-a intarit Romania libera si independenta, care de buna voie s-a legat de Monarhia noastra, cu contract de credinciosie si cu fagaduiala de credinta, a rupt pecetile contractului, in chip perfid, a ridicat armele asupra Patriei noastre si a inaltatului nostru imparat si Rege si asupra acelor frati, care de 2 ani lupta pe viata si pe moarte, contra dusmanilor Monarhiei…
  Da, ei nu au ascultat porunca sangelui, n-au auzit chemarea fratilor de-o limba si un sange, de a ne da o mana de ajutor, ca trupele Regatului Roman sa lupte alaturi de noi, impotriva dusmanului comun, care tinde la nimicirea patriei noastre si la sugrumarea neamului romanesc ....
  Unde va este si cu ce se arata patriotismul vostru roman, ucigasi de frati?”
  https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2018/07/26/circulara-episcopilor-ortodocsi-romani-din-ardeal-impotriva-intrarii-romanilor-in-razboiul-din-1916-pentru-reintegrirea-neamului/
  • 0 (4 voturi)    
   Sarmane, blocat in 1916 (Joi, 18 iunie 2020, 13:02)

   Altiro [utilizator] i-a raspuns lui Alui

   Esti asemeni rusilor care ne considera fascisti pt ca am fost la inceput aliatii nemtilor si "uita"cu incapatanare ca Romania a fost cel de-al saselea stat care a contribuit la infrangerea Germaniei hitleriste in 1945. Te tot intreb ce are episodul acela din 1016(depasit de romani prin vointa unanima de unire in 1918) cu nebunia unor analfabeti care scuipa un monument inchinat eroilor care s-au jertfit pt tara?
 • -3 (3 voturi)    
  În denumire (Miercuri, 17 iunie 2020, 22:52)

  Gabu [utilizator]

  Nimic mai neadevărat!
 • 0 (6 voturi)    
  Urmatorul pas (Joi, 18 iunie 2020, 3:03)

  vagabond [utilizator]

  Sa dam in judecata Microsoft pentru injurii scrise in Word.
 • -1 (11 voturi)    
  e trist ce se observă din comentariile de (Joi, 18 iunie 2020, 5:31)

  let_s_twist_again [utilizator]

  mai sus...
  câţiva oameni zdraveni la cap se străduiesc să explice unor cohorte de puştani atei dornici doar de bătaie de joc şi de dat minusuri exact acolo unde nu trebuie.
  generaţia mea nu a făcut revoluţia pt. ca generaţia imediat următoare să devină neomarxistă prin influencerii ticălos finanţaţi de evreul ungur soros.
  • -1 (5 voturi)    
   @let_s_twist_again (Joi, 18 iunie 2020, 8:42)

   adrian_rolland [utilizator] i-a raspuns lui let_s_twist_again

   Generatia ta a facut revolutia ca generatia urmatoarea sa fie mai desteapta, sa foloseasca tehnologia in folosul tuturor, sa nu mai creada in zina maseluta si povesti cu fantome.

   Cum a spus si barbosul in cartea sfinta (Luca 17:21)

   Nu se va zice: ‘Uite-o aici’ sau ‘Uite-o acolo!’ Căci iată că Împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru.”

   Sau:

   - Imparatia lui Dumnezeu este inauntrul tau, in tine si in tot ceea ce esti."
   - Nu in cladiri din lemn si piatra."
   - Sparge o bucata de lemn si voi fi acolo."
   - "Ridica o piatra si...ma vei gasi."
   • +1 (5 voturi)    
    "generatia mai desteapta"? (Joi, 18 iunie 2020, 13:13)

    Altiro [utilizator] i-a raspuns lui adrian_rolland

    Catedrala este si monument inchinat eroilor romani care si-au jertfit viata pt tara incepand cu razboiul de independenta pana azi. Daca niste analfabeti religiosi din generatia "mai desteapta" isi va bate joc sau va profana mormantul bunicilor sau al parintilor unui@adrian oarecare, spunand ca este un simbol al prostiei, cu siguranta iti vei aminti de postarea ta si le vei lua apararea"desteptilor"care nu cred in povesti cu fantome..
 • +1 (5 voturi)    
  CNCD (Joi, 18 iunie 2020, 9:16)

  jescu [utilizator]

  CNCD este o institutie care isi depaseste atributiile. Unde a fost discriminarea in cazul asta ? Din institutie ar trebui sa faca parte doar persoane cu pregatire juridica(diploma de drept acreditata). Altfel se ajunge la decizii aberante. Oamenii aceea cred ca stiu ce fac, dar defapt nu stiu nimic.
 • -2 (4 voturi)    
  nu e nici o eroare (Joi, 18 iunie 2020, 12:57)

  Coresponedntu [utilizator]

  trebuia pastrata denumirea... incuiatii oricum nu folosesc google maps asa ca nu se simt jigniti... Templul e doar cireasa de pe tort la cate miliarde s-au bagat in Romania dupa Revolutie in zeci de mii de biserici, aveam zeci de spitale, infrastructura, institutde de cercetari samd
 • +1 (1 vot)    
  Lasă-mă să înțeleg (Joi, 18 iunie 2020, 14:45)

  JustinCase [utilizator]

  Deci, depinde de ce scrie pe Google dacă babele își fac sau nu cruce în tramvai atunci când trec pe lângă buncărul ăla sinistru cu chip cioplit pe clopotul de aur?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by