​​Baremul de corectare a subiectelor la română primite de elevi la Evaluarea Națională 2020 a fost publicat pe site-ul Ministerului Educației, subiecte.edu.ro.

Evaluare Nationala Foto: Hotnews

CONSULTĂ AICI SUBIECTE ROMÂNĂ EVALUARE NAȚIONALĂ 2020

CONSULTĂ AICI BAREM ROMÂNĂ EVALUARE NAȚIONALĂ 2020

Profesoara de Limba română Cristina Tunegaru a explicat într-un material video cum se rezolvă corect subiectele la română pe care elevii le-au primit luni la examen și i-a îndemnat pe elevi să urmărească punctajul pentru a se putea evalua în primă fază.

Primul dintre subiectele la română la Evaluare Națională 2020 a fost un text din „Zborul” de Sorin Titel. Elevii au avut între cerințe să noteze sinonime pentru anumite cuvinte, să menționeze rolul cratimei sau să explice formarea cuvintelor subliniate. A doua cerință la subiectul I la română la Evaluare Națională 2020 a constat în redactarea unei compuneri de minim 150 de cuvinte în care să motiveze apartenența la genul epic a textului dat.

La al doilea dintre subiectele la română la Evaluare Națională 2020 elevii au primit alt text, despre viața lui Traian Vuia, pe baza căruia au avut de rezolvat alte 6 cerințe, precum și să redacteze o compunere în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate.

Barem română Evaluare Națională 2020. Modele subiecte română - teste de antrenament:

Barem română Evaluare Națională 2020. HotNews.ro transmite cele mai relevante informații despre Evaluare Națională 2020, subiecte la română și matematică, precum și organizarea și desfășurarea probelor.