Doi tineri din județul Buzău au fugit, duminică, după ce au ameninţat și scuipat polițiștii în plină stradă, în comuna Stănești, județul Gorj. Cei doi au fost prinși și reținuți pentru 24 de ore, luni dimineață, transmite corespondentul Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Incidentul a avut loc duminică, pe o stradă din comuna Stăneşti. Doi tineri de 23, respectiv 28 de ani, din Buzău, au fost implicați într-un scandal cu doi localnici.

Poliţiştii au fost chemaţi în ajutor, iar unul dintre tinerii din Buzău a fost încătuşat, moment în care și prietenul lui a devenit recalcitrant, înjurând și scuipând agenții.

Cei doi bărbaţi au reuşit să fugă, unul dintre ei cu cătușele la mâini. Amândoi au fost prinși duminică seara. În urma audierilor, luni dimineața, aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind duși în arestul Poliției Gorj.

Scandalul cu polițiștii a fost filmat de un martor, cu telefonul mobil. „Vrei să te bat cu pistolul în mână?", se aude vocea unuia dintre tineri.

”Urmare a unui apel la 112, prin care se sesiza o stare conflictuală, un echipaj de poliţie s-a deplasat la faţa locului, reuşind imobilizarea unui bărbat, moment în care, mai multe persoane au intervenit, pentru a-l scăpa. Imediat, poliţiştii, prezenţi la faţa locului, au solicitat sprijin, astfel încât, spre localitatea respectivă, au fost redirecţionate echipaje de ordine publică şi ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ultraj. La momentul intervenţiei în cadrul unui eveniment, poliţiştii acţionează gradual si proportional, scopul nostru fiind evitarea escaladarii conflictului, prevenirea actelor de violenţă si foarte important, salvarea de vieţi", a declarat Victor Ţuhaşu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.