VIDEO Acum 30 de ani, Ion Iliescu le mulțumea minerilor și le cerea să ocupe Piața Universității

de G.S.     HotNews.ro
Duminică, 14 iunie 2020, 10:09 Actualitate | Esenţial


Iliescu multumind minierilor
Foto: Hotnews
”Dragi mineri, mă adresez dumneavoastră de această dată, mulțumindu-vă pentru răspunsul de solidaritate muncitorească pe care și de astă dată l-ați dat, la chemarea noastră. Delegația de mineri în frunte cu domnul Cozma se va deplasa spre Piața Universității pe care vrem să o reocupați dumneavoastră”, le spunea Ion Iliescu ortacilor, care răspundeau cu urale, pe 14 iunie 1990.

”Așa cum ați văzut de astă dată, avem de a face cu elemente de-a dreptul fasciste”, adăuga fostul președinte în discursul ținut de la un balcon al Palatului Victoria.

În seara de dinainte, la televiziunea publică se citise un comunicat al președintelui Ion Iliescu: "Chemăm toate forțele conștiente și responsabile să se adune în jurul clădirii guvernului și televiziunii pentru a curma încercările de forță ale acestor grupuri extremiste, pentru a apară democrația atât de greu cucerită."

Câteva ganituri de mineri pleacă din Valea Jiului și ajung în București unde, timp de două zile, recurg la acte de o violență extremă împotriva protestatarilor, al studenților și al oricărei persoane suspecte că "subminează democrația".

Minerii, conduși de Miron Cozma, au atacat și devastat sediile partidelor istorice și ale ziarului România Liberă, agresand mii de bucureșteni pentru simplul fapt că erau studenți, purtau ochelari și barbă sau se aflau în clădirea Universității.Pe 15 iunie, miile de mineri au fost strânși la Romexpo, unde președintele Ion Iliescu le-a mulțumit pentru "atitudinea de înalta conștiința civică".

"Vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut în aceste zile, în general pentru toată atitudinea dumneavoastră de înalta conștiința civică. Deci, va mulțumesc încă o dată tuturor pentru ceea ce ați demonstrat și în aceste zile: că sunteți o forță puternică, cu o înalta disciplină civică, muncitorească, oameni de nădejde și la bine, dar mai ales la greu. Și de asta dată ați demonstrat cât de importantă este solidaritatea muncitorească. Cu un sentiment deosebit de conștiința civică, patriotică ați simțit momentul dificil și cu o dăruire exemplară v-ați arătat gata să fiți solidari cu puterea nouă. Exemplul dumneavoastră a fost plin de îmbărbătare pentru toți cei de bine, care doresc progresul societății românești. Vreau să va mulțumesc deci pentru acest act de înalta solidaritate pe care l-ați demonstrat în aceste zile", le-a spus Ion Iliescu minerilor.

"Cu ajutorul dumneavoastră au fost descoperite în subsolul clădirii PNȚ-ului: depozit de sticle incendiare, de droguri, de seringi cu care au injectat droguri unora din cei care stăteau în Piață Universității și armament. La clădirea Asociației "16-21 Decembrie" depozite de bate și de alte asemenea arme albe, lanțuri și așa mai departe. În subsolul clădirii Universității s-au descoperit arme: 22 de puști Jeco, dar care sunt arme periculoase în asemenea condițiuni, și saci cu prafuri euforizante pe care probabil că le-au tot folosit în această perioada. Cum se poate motiva că în sediul unui partid politic, în sediul unor asociații declarate apolitice, prezența unor asemenea depozite de sticle incendiare, de muniții, de droguri și arme de tot felul, arme de agresiune; cum se poate motiva așa ceva? Noi considerăm că răspunderea morală o au și unii gazetari, unii intelectuali care au incitat în această perioada".

"Eu vreau încă o dată să-mi exprim întreagă recunoștință, din partea populației Capitalei pentru prezența dumneavoastră, utilă și eficientă. Vreau să mulțumesc pentru spiritul organizat în care v-ați prezentat, în care ați acționat, să mulțumesc conducătorilor dumneavoastră, inginerului Cozma și celorlaltor lideri sindicali care au fost în fruntea dumneavoastră, alături de noi, care ne-au ajutat în aceste zile. Deci va mulțumesc tuturor pentru tot ce ați făcut în aceste zile", a mai afirmat Iliescu în discursul sau, adăugând că "știm că avem în dumneavoastră un sprijin de nădejde, când va fi nevoie vom apela! Sper să nu mai fie nevoie să apelăm la dumneavoastră."

Citește și:

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13628 vizualizari

 • +32 (36 voturi)    
  Am găsit la Penețeu... (Duminică, 14 iunie 2020, 10:15)

  NME [utilizator]

  droguri, armament, muniţie, maşină de scris automată, tipărit bani la Peneleu. Este în ziarul „Adevărul”.
  • +27 (35 voturi)    
   Nu doar iliescu le multumea (Duminică, 14 iunie 2020, 10:49)

   mihaipricop [utilizator] i-a raspuns lui NME

   si cristian tudor popescu ii lauda pe mineri pt spiritul civic aratat cand au golit piata universitatii de huligani.
   • +4 (6 voturi)    
    Pai Adevarul ... (Duminică, 14 iunie 2020, 18:53)

    Seby30 [utilizator] i-a raspuns lui mihaipricop

    Cine conducea Adevarul? Tinu si CTP.
    • -2 (6 voturi)    
     monica macovei nu a identificat infractiuni (Duminică, 14 iunie 2020, 19:44)

     axiopolis [utilizator] i-a raspuns lui Seby30

     unul din procurorii ce au instrumentat dosarele constituite in 1990 nu a identificat infractiuni savarsite in acele evenimente ....
     acum, dupa 30 de ani si dupa dezintoxicare, a reeevaluat situatia .....,
  • +17 (21 voturi)    
   La care a scris "deontologul" de atunci (Duminică, 14 iunie 2020, 11:46)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui NME

   si de astazi, CTP !

   PS. Ce texte virulente si atunci si acum !

   PPS. Ce masca buna si-a tras Popescu pe fata de vreo 10 ani !
   • 0 (8 voturi)    
    eh (Duminică, 14 iunie 2020, 16:29)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    Ordinul se executa, nu se discuta ;)
  • +7 (7 voturi)    
   Nu mai stiu din Scanteia (Duminică, 14 iunie 2020, 16:19)

   Jegul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui NME

   Dar iimi amintesc foarte bine ca am vazut la TVR, negru pe alb (normal, era acelasi televizor Lux-S de dinainte de revolutie cum s-a spus:

   LA SEDIILE PARTIDELOR ISTORICE S-AU GASIT DROGURI, ARME SI BANI FALSI DE TIMP LEGIONAR!

   Nu am auzit pina acum ca TVR sa fi dat o dezmintire ...
  • +2 (4 voturi)    
   "Adevarul" condus de Tinu si CTP!!!!!! (Duminică, 14 iunie 2020, 18:52)

   Seby30 [utilizator] i-a raspuns lui NME

   Asa este....trist dar adevarat!
 • +31 (41 voturi)    
  Cum poate fi caracterizată o nație care permite (Duminică, 14 iunie 2020, 10:17)

  hic sunt leones [utilizator]

  unui criminal să o conducă?
  Nici „proastă”, nici „idioată”, nici „imbecilă” - cuvintele respective sunt prea slabe pentru situația aceasta.
  • -22 (38 voturi)    
   Lasa natia si veziti de grijile tale (Duminică, 14 iunie 2020, 11:41)

   mmagic [utilizator] i-a raspuns lui hic sunt leones

   Natie, adica o comunitate de oameni pe care o jignesti nejustificat, mai antiromanule.

   Ce poate sa faca omul simplu, onest si muncitor, cu grijile lui zilnice, ca sa previna ca la biroul unui partid se gasesc porcarii? Nimic! Aici sunt partidele politice de cacao.

   Romanii nu sunt nici imbecili, nici prosti, ba dimpotrica sunt printre cele mai calde, echilibrate, omogene si inteligente popoare din cate exista.

   Dar sunt in general anapoda condusi de cand a murit Decebal cand se credeau nemuritori si erau cei mai smecheri si bogati din zona. Fiind la rascrucile marilor puteri, nimeni nu a avut interesul sa investeasca si sa intareasca locurile astea si romanii nu au spiritul ala razboinic, lacom, egoist dar politicos al natiilor occidentale care au asuprit jumate de planeta pentru cateva secole.

   Romanii sunt mai degraba impotriva statului pentru ca de de regula statul este cel care ne-a condus, nu in interesul nostru, ci al celor straine pentru care eram doar o colonie de exploatat: Imperiul Otoman, Rusia, Imperiul roman, Imperiul AustroUngar. Si in plus populatiile migratoare care aveau purul interes de a migra si de a exploata razboinic, pe termen scurt tot ce intalneau in cale.

   Eu stimez poporul roman iar tu incerci sa-l umilesti.
   • +10 (18 voturi)    
    Natia o fi una din grijile lui! Tu de ce te bagi? (Duminică, 14 iunie 2020, 12:16)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui mmagic

    Fiecare ne exprimam grijile dupa cum putem si luptam sa le rezolvam cu puterile noastre limitate !

    PS. Eu am intervenit ca sa sustin pozitia lui @hic sunt leones

    PPS. Inteleg insa ca tu inca nu te-ai hotarat in ce fel il stimezi (popoul roman, despre el e vorba) !
   • +12 (16 voturi)    
    invers (Duminică, 14 iunie 2020, 12:17)

    gituca [utilizator] i-a raspuns lui mmagic

    Vreau doar sa te completez: lenes, smecher, hot, descurcaret, dezorganizat, relativ jegos (vezi stasticile la consumul de sapun, pasta de dinti) si te asigur ca sunt un roman mai bun ca tine.
   • +14 (18 voturi)    
    Eu doar de grijile mele îmi văd (Duminică, 14 iunie 2020, 12:31)

    hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui mmagic

    însă îmi exprim păreri din când în când, pentru că mintea mea este capabilă să facă și analize în timpul pe care nu-l petrece, văzânduși (sau e văzându-și?) de grijile mele.
    În ce fel jignesc nația: a votat ea să fie condusă doar de oameni morali și vin eu acum să-i spun că este plină de mișei?! Nu, prietene, a votat în majoritate criminali, inculți, mișei, hoți și atunci de ce te superi pe mine când vă pun față-n față cu imaginea hâdă a educației voastre politice?

    De ce nu l-ai votat pe Rațiu, măi „omule simplu”?

    Eu nu am zis nimic despre români - ca oameni - am făcut o observație cu privire la calitatea nației pe care o formează și am luat ca exemplu o situație clară abordată de acest articol; lasă-l în pace pe Decebal, pentru că românii au legătură cu dacii doar în cărțile comuniste de istorie cu care au fost îndoctrinate generații de oameni care l-au votat pe Iliescu.
   • +5 (11 voturi)    
    Și totuși cine a adus minerii? (Duminică, 14 iunie 2020, 15:47)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui mmagic

    Eu spun că Iliescu care era pe atunci PSD(actualul),care și-a tot schimbat numele dar năravul ba.Spun PSD pentru-că minerii,până au ajuns la București au fost susținuți pe traseu de primari PSD-iști,cu mâncare ,băutură și îndrumări.Justiția noastră care știe să fenteze legile pentru a avea pensie mai mare decât salariul(!),nu-i capabilă să identifice traseul minerilor,cine ia adus,condus și îndrumat.Ar trebui ca la toți magistrații să le fie retrasă pensia, să fie pensionați la fel cu ceilalți români adică contributivitate și 65 de ani vârsta,iar actualii magistrați dați afară din magistratură pentru lipsă de preocupare în pedepsirea infractorilor și criminalilor.
   • +5 (7 voturi)    
    Oh da, esti Buricu Pamantului (Duminică, 14 iunie 2020, 16:54)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui mmagic

    Nu esti nici mai breaza nici mai destept, etc, decat alte popoare si in proportie covarsitoare, ca peste tot dealtfelm populatia este idioata!
   • +5 (7 voturi)    
    Ai 14 minusuri..du-te la culcare! (Duminică, 14 iunie 2020, 18:55)

    Seby30 [utilizator] i-a raspuns lui mmagic

    Un popor care voteaza un Iliescu cu peste 74%, nu merita stimat....trebuie educat sa nu mai faca asa ceva.
  • +3 (5 voturi)    
   Nu doar ca l-am lasat...lumea l-a ales (Duminică, 14 iunie 2020, 18:54)

   Seby30 [utilizator] i-a raspuns lui hic sunt leones

   cu peste 70%!!!!!!!!!!!!!! Ne meritam soarta!
 • -24 (40 voturi)    
  Acum 13 ani (Duminică, 14 iunie 2020, 10:23)

  Mazeta [utilizator]

  Procurorul General al României, Laura Codruta Kovesi, a anuntat ca Ion Iliescu nu va fi urmarit penal in dosarul mineriadei din iunie 1990.

  https://www.mediafax.ro/justitie/kovesi-iliescu-nu-va-fi-urmarit-penal-in-dosarul-mineriadei-din-iunie-1990-1077824
  • +6 (20 voturi)    
   Ai explicatzia ? (Duminică, 14 iunie 2020, 10:31)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Nu i asa ca CIA era infiltrata la mineri ?
   • +6 (14 voturi)    
    Da (Duminică, 14 iunie 2020, 11:32)

    democtrates [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    Si mai era MI-5 si KGB etc. saracii de ei tocmai de noi le ardea.
  • +19 (29 voturi)    
   Mazeta mananca lokum ca de obicei: (Duminică, 14 iunie 2020, 10:41)

   Excelsior [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   "Procurorul general al României, Laura Condruţa Kovesi, a anunţat, vineri, că în cazul lui Ion Iliescu cercetările vor fi continuate de către Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică, deşi a infirmat rezoluţia de punere sub acuzare a fostului şef al statului."
   "Potrivit lui Kovesi, analizând dosarul de urmărire penală au fost constatate aspecte de nelegalitate."
  • +13 (21 voturi)    
   asa este, afirmatie adevarata, putin trunchiata, (Duminică, 14 iunie 2020, 10:45)

   anginsan [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   probleme de procedura, bravo LCK, trebuia indreptata greseala si reluata procedura de urmarire penala a lui soarele rasare corect procedural, personal multumesc pt. sesizare
  • +3 (3 voturi)    
   promisiune (Duminică, 14 iunie 2020, 22:43)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   electoarala.

   ilici va primi si pensie post mortem si body guard la mormant. va fi carat la groapa cu fanfara militara si corul armatei rosii.
   pensie d'aia speciala.
 • -14 (36 voturi)    
  da (Duminică, 14 iunie 2020, 10:24)

  cucuveauamov [utilizator]

  si ziaristii de la Adevarul vorbeau despre plantarea panselutelor. Azi sunt mari #rezist.
 • +4 (8 voturi)    
  nu-nteleg (Duminică, 14 iunie 2020, 10:50)

  anginsan [utilizator]

  de ce tace gabriela stan
  • +8 (10 voturi)    
   Imediat va veni cu o melodie (Duminică, 14 iunie 2020, 11:33)

   democtrates [utilizator] i-a raspuns lui anginsan

   Stai putin ca imediat compune o melodie!
 • +14 (18 voturi)    
  Ati uitat un lucru elementar (Duminică, 14 iunie 2020, 11:41)

  democtrates [utilizator]

  Daca cautati atent cine era marele ziarist , gazetar, care era impotriva lui Iliescu, cititi Roamania Libera din anii '90. Ei v-ati prins , era securistul infiltrat in toate partidele de opozitie, care lua interviuri de la personalitatile de atunci ai opozitiei: Ratiu, Campeanu etc. Si ghici cine era: marele aparator al PSD_uui de astazi dl(mi-e cam rusine s-l fac domn, mai bine tovaras, a oricum e platit de Moscova) Cristoiu. ii doresc , desi pe vremea anilor 90 era bun, dar avand pregatire securista stia cum sa manipuleze masele, sa traiasca anii care i-au ramas cu blestemul celor care din cauza lui au fost arestati.
  • 0 (0 voturi)    
   Porecla lui cristoiu nu cumva era (Luni, 15 iunie 2020, 9:31)

   baimarean [utilizator] i-a raspuns lui democtrates

   "ardei gras"..?
 • -12 (26 voturi)    
  cine n-a fost acolo (Duminică, 14 iunie 2020, 11:43)

  piticu_enigmatic [utilizator]

  nu stie si totul e denaturat. Cine stie evenimentele de pe FB sau da pa net le stie aiurea. Trebuie sa intelegi situatia si atmosfera de atunci sa traiesti lucrurile sa le simti. Iliescu le-a multumit ca sa plece, i-a luat cu frumosu ca sa-i linisteasca si sa plece. Erau o masa de necontrolat. Politia era inexistenta si timorata. E cu totul altceva. Dar lumea nu intelege unii nu vor iar altii habar n-au si merg cu falouarsii. Numai cine a trait zilele alea stie ce a fost si de ce. Toti vorbesc de mineri dar nimeni nu spune ce haos era in Bucuresti in zilele alea cum Piata Universitatii era blocata de saptamani intregi (intersectia nu trotuarele) cum au fost atacate sedii de institutii s-au furat pistoale din MI etc. Nu confundati miscarea de la Piata cu Emil Constantinescu cu studentii cu ce a fost pe urma.
  • +12 (16 voturi)    
   iarta-ma ca iti zic OMULE (Duminică, 14 iunie 2020, 12:29)

   democtrates [utilizator] i-a raspuns lui piticu_enigmatic

   Probabil esti un tanar care nu a fost prezent sau nu ti s-a permis.
   Daca ai trait perioada aia cum ma trait-o eu de departe, nefiind angajat in piata Universitaii(fiind din provincie) dar angrenat in lupta pentru democratie, nu mai vorbi despre blocarea sau a nu a Pietii Universitati, gandeste mai profund , atunci si-a dat FSN ca are probleme mari, adica tineretul si cei mai in varsta, anticomunisti s-au trezit. A fost ceva extraordinar
  • +9 (13 voturi)    
   După ce zici, e clar că Iliescu a fost incompetent (Duminică, 14 iunie 2020, 12:40)

   hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui piticu_enigmatic

   cum să lași tu ca stat oameni care au furat pistoale nepedepsiți; cum să lași un stat ca România fără poliție (sau cu ea „timorată”)?
   Doar și pentru acestea Iliescu trebuia băgat imediat la beci.
   • +3 (7 voturi)    
    zau ? (Duminică, 14 iunie 2020, 13:00)

    sareta [utilizator] i-a raspuns lui hic sunt leones

    Cine s-o faca ? Magistratii mizerabili ,cu salarii si pensii speciale ? Tot ei sunt nemernicii care s-au facut ca nu vad tradatorii de tara ce au contribuit la jefuirea tarii si instrainarea resurselor ....Este deja prea tarziu sa mai fie de facut ceva .
   • -7 (9 voturi)    
    Din ce beci vorbesti? (Duminică, 14 iunie 2020, 14:29)

    Tambrian [utilizator] i-a raspuns lui hic sunt leones

    Acolo inn piataa fost o manifestare a celor care nu erau de acord cu ceia ce urma sa legitimeze votul din mai. Si asta ar fi fost democratic daca nu s-ar fi ocupat cateva mii de metri patrati din centrul Bucurestiului. Restul ce a urmat este o tentativa a invisilor dea reveni in fata...Si de aici a plecat totul...
    • +3 (3 voturi)    
     pentru Tambrian (Duminică, 14 iunie 2020, 20:38)

     dinfranta [utilizator] i-a raspuns lui Tambrian

     Manifestatia din Piata Universitatii a inceput INAINTE de alegeri, asa ca nu mai MINTI !!! Tocmai, cei din piata faceau tot posibilul pentru a trezi populatia Romaniei inainte de alegeri, dar cum sa o faca daca televiziunea cinta aria lui Ilici ? Eram in piata cind un satean, din Maramures parca, a venit trimis de consateni, sa VADA CU OCHII LUI CE SE PETRECE IN PIATA, nu sa se ia dupa televiziune. Din pacate, dintr-o tara intreaga numai un sat a avut cap sa judece...
     Dupa alegeri piata s-a golit, nu au ramas decit citeva persoane, grevistii foamei, si atunci Ilici a actionat. Dind foc la autobuze ca sa pretinda ca cei din piata au facut-o...
     Chiar nu stii toate astea sau te prefaci ?
    • +1 (1 vot)    
     lui Tambrian (Duminică, 14 iunie 2020, 21:01)

     dinfranta [utilizator] i-a raspuns lui Tambrian

     "mii de metri patrati in centrul Bucurestiului".
     Dar TELEVIZIUNEA (nu stiu citi metri patrati) cine o ocupase ? De cite ori au cerut manifestantii dreptul de a-si spune in fata poporului mesajul ? Eram intr-o democratie, spui ? MINCIUNA.
    • 0 (0 voturi)    
     E democratic să ai o părere (Luni, 15 iunie 2020, 13:37)

     hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui Tambrian

     Să chemi niște cetățeni oarecare să-i bată pe cei care au altă părere ca tine înseamnă opusul atitudinii democratice, indiferent că au fost ocupați 10 sau câteva mii de mp.
  • +7 (9 voturi)    
   ”Piticule” (Duminică, 14 iunie 2020, 13:46)

   sipu [utilizator] i-a raspuns lui piticu_enigmatic

   Sigur ai facut parte din scenariul” pus la punct de comunisti. Militia (politia) raspundea direct organelor de partid FSN/ION ILIESCU si chiar raportau ca au ”incendiat autobuzele” conform ordinelor primite.
  • +6 (6 voturi)    
   Zau ? (Duminică, 14 iunie 2020, 15:02)

   dinfranta [utilizator] i-a raspuns lui piticu_enigmatic

   Eu am fost si stiu cum s-au petrecut lucrurile. Haos in Bucurestri ? Dar cine a dat foc la autobuz si de ce, asta o stii ? Cu golirea prin forta a pietii care era deja aproape goala, asta o stii ? De actiunile de provocare ai auzit ? Politia inexistenta ? Lasa minciunile !
   • 0 (0 voturi)    
    am fost acolo asa ca... (Luni, 15 iunie 2020, 6:20)

    piticu_enigmatic [utilizator] i-a raspuns lui dinfranta

    am si poze stiu si de autobuz ca am trecut pe langa el...erau unii in negare si atunci darmite acum. stiu bine ce a fost si ce atmosfera era si n-o sa uit niciodata asa ceva. doar ca fiecare intelege ce vrea si cat poate din evenimente. daca nu crezi ca ce era in Bucuresti in perioada aia se numea haos inseamna ca am vazut filme diferite...mitinguri si adunari la 3 zile scandari politie/militie oha etc si da cine a dat foc la autobuz? stii cine era in corturile alea la Universitate? Stii cum mirosea? Citeste ce am spus ca n-am amestecat miscarea de la inceput cu ce a devenit.
    • 0 (0 voturi)    
     lui piticu (Luni, 15 iunie 2020, 9:45)

     dinfranta [utilizator] i-a raspuns lui piticu_enigmatic

     Miscarea nu a "devenit", miscarea s-a RASUFLAT. Cite persoane mai erau in piata ? Cu cele citeva corturi se putea rezolva simplu si decent. Ce nevoie de toata punerea in scena a lui ILIESCU ca sa creeze haos ? EL l-a creat. Cu ce interes ? Vechea lectie comunista, "baga frica in ei !" Instiga-i pe unii contra celorlalti ! Dezbina ! Minte ! etc.
     Si, totusi, cine a dat foc la autobuz ? Aud ?
 • +2 (10 voturi)    
  Si exact Iliescu (Duminică, 14 iunie 2020, 12:58)

  JoshuaTree [utilizator]

  In semn de mulțumire peste câțiva ani Închide minele și ii lasă pe ortaci muritori de foame
 • -7 (11 voturi)    
  Ar vrea si americanii sa aiba mineri (Duminică, 14 iunie 2020, 13:28)

  AndyXXX [utilizator]

  Ar fi nevoie de mineri care sa faca ordine in America, dar nu prea au.
  • 0 (2 voturi)    
   pai, ce facura minerii la noi (Duminică, 14 iunie 2020, 20:18)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui AndyXXX

   face antifa la americani. voluntar, fara cozma,,,,
 • +7 (11 voturi)    
  Am o singura dorinta (Duminică, 14 iunie 2020, 14:34)

  TheFreeOne [utilizator]

  In legatura cu mineriada din '90.
  Se poate sa fie bagat iliescu la beci ???
 • +7 (11 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 14 iunie 2020, 14:52)

  [anonim]

  • +4 (8 voturi)    
   Dă-mi voie să te corectez. (Duminică, 14 iunie 2020, 15:55)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui

   Nu capitalism democratic,ci capitalism de cumetrie într-o democrație originală.Asta au făcut Iliescu și ai lui.Adică actualii PSD.
 • +7 (7 voturi)    
  mineri sau securisti? (Duminică, 14 iunie 2020, 15:52)

  John_Re [utilizator]

  este documentat faptul ca Virgil Magureanu a trimis in piata securisti imbracati in mineri la cererea lui Iliescu.

  bajetii de la secu si-au luat revansa pentru umilinta din decembrie '89.
 • -8 (8 voturi)    
  Adevaratii martori (Duminică, 14 iunie 2020, 16:15)

  Observatory [utilizator]

  si participanti la miscarile “revoluționare”!
  Sunteți îndreptățiții care merita stima și respectul națiunii !
  Nu am iubit comunismul, nici pe tovarășul Iliescu !
  Absolut nimeni nu subliniază ca dacă nu era Iliescu- Gorbaciov -Reagan, și acum eram exact Coreea de Nord....
  Poate Zoia sau Nicu încă trăiau ....
  Iliescu așa comunist și imbecil cum a fost a schimbat “macazul” României .
 • +6 (10 voturi)    
  Oh, Ilici, Acest Guzan Roscovan (Duminică, 14 iunie 2020, 16:56)

  Parzivall [utilizator]

  scolit la MosCow de bullshevini!!!
  • 0 (0 voturi)    
   Bucura-te, (Luni, 15 iunie 2020, 11:03)

   Altiro [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

   E intaiul liber-cugetator al tarii, mandria ateilor din toata tara.
 • +3 (7 voturi)    
  Noroc (Duminică, 14 iunie 2020, 17:22)

  doar_un_mesaj [utilizator]

  că nu era Covid, altfel puneau țara în carantină pentru 30 de ani!
 • +1 (1 vot)    
  Dupa aproximativ 10 -20 zile (Duminică, 14 iunie 2020, 22:27)

  adrian88000 [utilizator]

  organizatia PNTCD a judetului Tulcea a depus o plangere penala impotriva lui Ion Iliescu , la Procurorul General a Romaniei, Gheorghe Robu. Plangerea are numar de inregistrare dar nu i s-a dat curs pana azi !
  O copie a plangerii a aparut pe prima pagina a ziarului " Romania Libera ".
 • +1 (1 vot)    
  iliescu (Luni, 15 iunie 2020, 2:24)

  biniamin [utilizator]

  si noi ,poporul ,le multumim la fiecare 4 ani votind ,mituiti cu zahar si ulei HALAL !
 • +2 (2 voturi)    
  sa nu uitam de pogromul de la targu mures (Luni, 15 iunie 2020, 5:49)

  eucomentez [utilizator]

  Ion Iliescu e responsabil si pentru atrocitatile de la Targu Mures, unde a innabusit protestul studentilor maghiari care cereau restaurarea dreptului la educatie in limba materna, drept care a fost luat de catre comunisti.

  A folosit metode similare cu cele de la mineriade, a manipulat o masa de oameni izolati din munti si prin informatii false i-a instigat impotriva unor cetateni care protestau pasnic exercitand un drept democratic.

  Acest eveniment regizat a fost folosit pentru a justifica restaurarea institutiilor de forta ale regimului comunist in forma originala si a fost doar o repetitie pentru ce urma sa se intample la Bucuresti in diversiunile cu minerii. Sute sau mii de manifestanti au fost hartuiti de autoritati ulterior pentru a opri procesul de democratizare si pentru a restaura un sistem semi-dictatorial.

  Regizorii si executantii acestor diversiuni sangeroase au fost rasplatiti cu decoratii, salarii imense si acum, cei care au ramas in viata dupa 30 de ani au drepturi la pensii speciale.
  • 0 (0 voturi)    
   asa-i cum comentezi (Luni, 15 iunie 2020, 9:48)

   dinfranta [utilizator] i-a raspuns lui eucomentez

   Asa e. Clasicele metode comuniste. Mereu aceleasi si mereu eficace.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by