Lista cu țările din care românii vor putea să revină fără a fi nevoiți să se izoleze două săptămâni va fi anunțată luni, a declarat vineri ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Declarația vine după ce, joi, premierul Ludovic Orban a spus că vor fi exceptate de la măsura izolării persoanele care vin din țări unde rata de infectare cu coronavirus este mai mică, precum Austria, Bulgaria și Grecia.

Nelu TataruFoto: Agerpres

"Veţi putea afla lista pe 15 (iunie - n.red.) seara. Va fi dată de INSP şi CNSU, şi apoi prin hotărâre de guvern, lista ţărilor care au un coeficient de îmbolnăviri noi zilnice la 1 milion de locuitori pe o medie de 14 zile sub 5”, a spus Tătaru.

”Acel coeficient sub 5 al ţării respective face ca din acea ţară, când te întorci, să nu intri în izolare la domiciliu. Şi atunci, cu acele ţări, putem pleca şi ne putem întoarce fără să intrăm în izolare. Rămâne ca pe reciprocitatea cu acea ţară să avem şi zboruri în acel moment. Dar când anunţăm ţările, veţi şti şi care sunt destinaţiile de vacanţă", a explicat ministrul Sănătăţii, potrivit Agerpres.