Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică, la Digi24, că ia în calcul chiar şi un sabotaj în legătură cu troleibuzul care a luat foc în centrul Capitalei.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Este foarte bizar ce s-a întâmplat. Troleibuzul a avut revizia chiar aseară. Va trebui aflat în ce fel a fost făcută revizia”, a declarat Gabriela Firea.

Ulterior, Firea a spus că nu vrea să anticipeze, dar ”este posibil orice”, chiar și un ”sabotaj”.

”Nu vă ascund faptul că sunt colegi de-ai noștri care, pur și simplu având în vedere că chiar aseară a fost făcută revizia și azi s-a întâmplat un incident atât de mare, încearcă să descopere dacă nu este vorba despre un sabotaj. Ne gândim la orice, dar nu vreau să anticipez. Vom da către anchetatori toate elementele tehnice pe care le vom descoperi în cursul zilei de astăzi și mâine. Este posibil orice.”

Reamintim că un troleibuz, care circula pe Bulevardul Lascăr Catargiu, a luat foc duminică dimineață în centrul Capitalei. ISUBIF a spus că nu sunt victime, iar la faţa locului s-a intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă, una de descarcerare şi o ambulanţă SMURD.

Gabriela Firea a mai scris duminică dimineață pe Facebook că licitaţiile pentru achiziţia de mijloace de transport în comun

sunt blocate "intenţionat" şi se întreabă dacă cei care fac acest lucru "pun mai presus interesele lor, în loc de viaţa oamenilor".

"Sper ca toţi cei care blochează intenţionat licitaţiile pentru achiziţia de mijloace de transport în comun să vadă această imagine cu un troleibuz în flăcări, în centrul oraşului! Doi ani am fost şicanaţi cu licitaţia pentru achiziţia a 100 de troleibuze. Cu mare greutate am reuşit să semnăm contractul anul acesta, cu un consorţiu germano-turc. Aşa s-ar fi întâmplat şi cu autobuzele vechi, pe care le-am scos de pe traseu când au ajuns la Bucureşti cele 400 autobuze noi Euro 6, achiziţionate tot după o licitaţie îngreunată doi ani de zile", a scris duminică Firea pe Facebook.

Primarul spune că un contract pentru 130 de autobuze hybrid Mercedes Benz a fost semnat "cu mare dificultate", administraţia confruntându-se cu blocaje şi la licitaţia pentru achiziţia celor 100 de tramvaie.