Doi oameni au fost uciși în timpul revoltelor dintr-o suburbie a orașului Chicago, potrivit BBC News care citează oficiali ai primăriei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei, Ray Hanania, 60 de persoane au fost arestate, însă autoritățile nu au oferit detalii legate de circumstanțele în care au fost uciși cei doi.

Poliția statului Illinois și departamentul șerifului au fost chemate în ajutor de către poliția locală, în condițiile în care manifestațiile au degenerat în jafuri și distrugeri ale unor afaceri locale.

Poliția le-a cerut locuitorilor din zona Cicero, unde a avut loc incidentul, să stea acasă.

Protestele pașnice și actele de vandalism au continuat luni noaptea în SUA, în ciuda decretării stării de asediu și a amenințărilor președintelui Donald Trump privind utilizarea armatei pentru a pune capăt revoltelor generate de moartea lui George Floyd.

Polițiștii au tras în demonstranți cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc, pentru a-i permite liderului de la Casa Albă să meargă la Biserica Președinților, unde s-a oprit pentru a face poze cu Biblia în mână, transmite Reuters.