Biserica Ortodoxă reacționează: Potirul sau lingurița se curăță înainte şi după folosire/ Folosirea linguriței comune la împărtășire nu a fost nici în ultimele două luni de pandemie sursă de contaminare pentru vreun credincios

de I.H.     HotNews.ro
Sâmbătă, 23 mai 2020, 13:38 Actualitate | Esenţial


Biserica ortodoxă
Foto: Profimedia Images
Biserica Ortodoxă transmite că "îndrumările” sale bisericești pentru starea de alertă rămân "perfect valabile" și în contextul publicării Ordinului privind activitatea în biserici în perioada stării de alertă. Potirul, discul, steluţa şi linguriţa se curăţă înainte și după folosire, susține Biserica, subliniind că "folosirea linguriței comune la împărtășire nu a fost în trecut şi nici în ultimele două luni de pandemie sursă de contaminare pentru vreun credincios ortodox". Modalitatea de împărtășire cu tot ce presupune ea va fi decisă exclusiv de Biserică în spiritul comuniunii și discernământului duhovnicesc, mai arată BOR.

Biserica Ortodoxă a transmis, sâmbătă, după publicarea Ordinului Ministerului Sănătății și Ministerului de Interne referitor la măsurile sanitare pentru desfășurarea activității relgioase că acesta este adresat în mod egal tuturor cultelor religioase din România. Textul referitor la folosirea obiectelor de cult cu care credincioșii din varii religii intră în contact în cadrul ritualurilor este unul general, realist gândit în cheia firească a neutralității religioase care definește relația democratică a Statului român cu toate cultele din România, spune BOR.

Măsurile sanitare specifice menționate în Ordin cu privire la obiectele de cult sunt următoarele:
 • 1. În cadrul ritualurilor religioase în care se vor folosi obiecte de cult care intră în contact cu credincioșii, acestea se vor dezinfecta după fiecare utilizare.
 • 2. Se vor dezinfecta periodic, o dată la patru ore, obiectele sau suprafețele frecvent atinse.
Biserica menționează să obiectele de cult de la punctul 1 "sunt acelea pe care unii credincioși le ating în semn de venerație față de Dumnezeu, față de persoanele sfinte pe care acestea le reprezintă (sfintele icoane, sfânta Cruce, Sfânta Evanghelie etc), sau față de prezența sacrului în obiecte semnificante religios în spațiul credinței oamenilor din toate cultele și religiile". Nu este menționată însă de către BOR și lingurița pentru împărtășire.

Redăm integral comunicatul transmis de BOR:

"Ordinul Ministerului Sănătății și Ministerului Afacerilor Interne referitor la măsurile sanitare specifice pentru desfășurarea activității religioase în contextul pandemiei este adresat în mod egal tuturor cultelor religioase din România.

Textul referitor la folosirea obiectelor de cult cu care credincioșii din varii religii intră în contact în cadrul ritualurilor este unul general, realist gândit în cheia firească a neutralității religioase care definește relația democratică a Statului român cu toate cultele din România.

Măsurile sanitare specifice menționate în Ordin cu privire la obiectele de cult sunt următoarele:
 • 1. În cadrul ritualurilor religioase în care se vor folosi obiecte de cult care intră în contact cu credincioșii, acestea se vor dezinfecta după fiecare utilizare.
 • 2. Se vor dezinfecta periodic, o dată la patru ore, obiectele sau suprafețele frecvent atinse.
Respectivele „obiecte de cult” menționate la punctul 1. sunt acelea pe care unii credincioși le ating în semn de venerație față de Dumnezeu, față de persoanele sfinte pe care acestea le reprezintă (sfintele icoane, sfânta Cruce, Sfânta Evanghelie etc), sau față de prezența sacrului în obiecte semnificante religios în spațiul credinței oamenilor din toate cultele și religiile.

În cazul Bisericii Ortodoxe, aceasta a transmis public „Îndrumările” sale bisericești pentru starea de alertă în data de 14 mai. Aceste îndrumări amănunțite rămân perfect valabile și în contextul recent publicatului Ordin, precum și în deplină consonanță cu măsurile sanitare specificate de acesta.

Concret, obiectele de folosinţă perpetuă (Potir, disc, steluţă şi linguriţă) se curăţă(!) înainte de folosire şi după folosirea acestora.
Reamintim că în practica Bisericii Ortodoxe Universale, folosirea linguriței comune, la împărtășirea euharistică, nu a fost în trecut şi nici în ultimele două luni de pandemie sursă de contaminare pentru vreun credincios ortodox.

Recent, două instanțe judecătorești din Constanța și Cluj au confirmat că nu au fost identificate cazuri de infectare cu noul coronavirus care „să fi fost legate de oficierea slujbelor religioase”, că „împărtășirea mai multor persoane cu aceeași linguriță nu a condus la îmbolnăvirea vreunei persoane cu coronavirusul SARS-CoV-2” și că nici au existat suspiciuni de infectare în rândul preoților din cadrul celor două Arhiepiscopii vizate de această cercetare.

Cu toate acestea, întrucât Biserica Ortodoxă a perceput realist și înțelegător frământarea, îngrijorarea unor credincioși și teama autorităților care gândesc inevitabil în termeni seculari, nu religioși, modalități de protejare a populației, Patriarhia Română a comunicat recent decizia Sfântului Sinod, aceea ca „împărtășirea comună” din timpul Sfintei Liturghii să se amâne o foarte scurtă perioadă de timp pentru consultarea cu celelalte Biserici Ortodoxe pe tema modalității împărtășirii credincioșilor în contextul unei pandemii, împărtășire care s-a făcut și se va face totdeauna „dintr-o singură pâine” și „dintr-un singur pahar al binecuvântării”.

Așadar, modalitatea de împărtășire cu tot ce presupune ea va fi decisă exclusiv de Biserică în spiritul comuniunii și discernământului duhovnicesc.
În același timp există permanent posibilitatea „împărtășirii individuale” a tuturor credincioșilor după Sfânta Liturghie sau în orice altă zi decisă de preotul duhovnic.

Îndrumările sanitare comunicate și respectate de Biserică în legătură cu folosirea spațiului ei liturgic sunt următoarele:
 • 1. La intrare şi ieșire să nu fie necesară atingerea/prinderea mânerului. Acolo unde este posibil, ușa de intrare trebuie să fie diferită de cea de ieșire, pentru a se evita intersectarea credincioșilor.
 • 2. La intervale de patru ore, potrivit dispozițiilor autorităților, lăcașul de cult urmează a fi bine aerisit.
 • 3. La intrarea în biserică, vor fi amplasate soluții de dezinfectare, iar fiecare credincios care intră în biserică îşi va dezinfecta mâinile.
 • 4. În perioada de pandemie, se va evita atingerea sau sărutarea sfintelor icoane şi a sfintelor moaşte, precum şi a mâinii slujitorilor Sfântului Altar. Evlavia pentru sfintele icoane şi pentru sfintele moaşte se poate arăta printr-o închinăciune, însoțită de semnul Sfintei Cruci, iar respectul pentru ierarh şi preot printr-un gest de înclinare a capului".
CITEȘTE ȘI:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10558 vizualizari

 • +36 (52 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 23 mai 2020, 13:45)

  [anonim]

  • -14 (24 voturi)    
   mutare (Sâmbătă, 23 mai 2020, 15:03)

   nimrod [utilizator] i-a raspuns lui

   Va recomand ca plan B unitarienii...
   • 0 (24 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 23 mai 2020, 16:36)

    [anonim] i-a raspuns lui nimrod

  • +7 (9 voturi)    
   Traditiile pot fi schimbate (Sâmbătă, 23 mai 2020, 19:40)

   t_beriu [utilizator] i-a raspuns lui

   Se intampla rar, la sute de ani, dar se intampla. Catolicii au schimbat putin rugaciunea Tatal Nostru, partea cu nu ne duce pe noi in ispita. Chiar si BOR a apreciat ca pozitiva schimbarea, desi nu au implementat-o la noi. Dar se poate.
   Daca BOR ar da dovada de viziune si modernism si ar SCHIMBA traditia asta cu lingurita unica, din dragoste si respect fata de oameni...as zice WOW! Biserica e aproape de oameni, intelege vremurile, se schimba in bine! Dar ma indoiesc ca se va intampla. Raman aceiasi retrograzi.
   • 0 (2 voturi)    
    Traducere Tatal Nostru (Duminică, 24 mai 2020, 5:34)

    Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui t_beriu

    Ma distreaza cum a facut senzatie aceasta stire, dar lumea nu are habar de cea mai mare greseala de traducere a tuturor, timpurilor: cand epiousios a fost tradus in latina [panem nostrum] quotidianum.
  • -2 (6 voturi)    
   Bine ati venit (Duminică, 24 mai 2020, 5:24)

   Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui

   https://www.youtube.com/watch?v=9-PZamqwIvs

   Eu, dezgustat de supunerea lasa a ierarhiei tuturor bisericilor in fata autoritatilor, la cine sa ma mai mut?
   • -1 (1 vot)    
    Dezgustatule, de ce nu respecti Bibilia? (Duminică, 24 mai 2020, 14:09)

    ghenosu [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

    "Daţi cezarului cele ce sunt ale cezarului, şi lui Dumnezeu, cele ale lui Dumnezeu"
    • 0 (2 voturi)    
     Absolut (Duminică, 24 mai 2020, 17:33)

     Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui ghenosu

     Liturghia e a lui Dumnezeu, I-o dau Lui. Drumurile pubice sunt ale statului, acolo respect ce zice el.
  • -1 (1 vot)    
   La catolici (Duminică, 24 mai 2020, 18:26)

   Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui

   "The sacraments are the most important thing in the world!"

   https://www.youtube.com/watch?time_continue=66&v=Qcgjhi1TghA&t=40s
 • +32 (44 voturi)    
  Intrebari pentru BOR (Sâmbătă, 23 mai 2020, 13:59)

  Thexy [utilizator]

  Cum cred domniile voastre ca s-a infectat IPS Pimen? Sau ce parere aveti despre focarul de la manastirea Putna? Cum s-a ajuns la acel numar de persoane pozitive?
  • +7 (19 voturi)    
   La Pimen (Sâmbătă, 23 mai 2020, 15:30)

   Kornell [utilizator] i-a raspuns lui Thexy

   si-a bagat patronul lui coada, de acolo s-a infectat, nu de la sfanta lingurita
   • +5 (7 voturi)    
    Apai Cu Optimism Astept sa ii dea”suflare” (Sâmbătă, 23 mai 2020, 18:51)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Kornell

    La Shpagoveanu si HolinesDeniel Patronuu cu Coada
  • -10 (12 voturi)    
   da neurochirurgie Iași? (Sâmbătă, 23 mai 2020, 18:01)

   di livio [utilizator] i-a raspuns lui Thexy

   la Iași 28 buc, medici și pacienți...spital Sebeș 6 buc. cadre, ambulanța Olt 13 buc cadre medicale pozitive...și ăștia nu-s popi analfabeți, îs medici mascați și supermascați...cu părere de rău o spun, nu vreau să critic medicii...poate nu-s bune măștile?...nu știu, întreb...cum s-a ajuns la atîtea focare în spitale?...asta nu-ntere pă nime, numa popii
   • +6 (8 voturi)    
    Explicatie: Gandeste-te (Sâmbătă, 23 mai 2020, 22:17)

    Random721 [utilizator] i-a raspuns lui di livio

    E suficient sa fi fost un medic neglijent, sa-i fi scapat putin profesionalismul (stim cu totii cum era profesionalismul la majoritate), sau pur si simplu o scapare accidentala de procedura, sau un ghinion f mare (mastile FFP2 filtreaza min. 99.5% din particule mai mari de 1 micron, iar virusul are 0.1; cu ghinion poate era aerosolizat virusul pe o molecula si impreuna aveau sub 1 micron ... sau fix aia 0.5% n-a filtrat si a intrat in plamani); ..
    iar apoi acel medic infectat, chiar si asimptomatic, i-a infectat pe colegii lui in zona ce se credea ca e verde, in siguranta, unde nimeni nu poarta echipamente de protectie.
    Asimptomaticii raspandesc doar respirand ....
    • -2 (4 voturi)    
     ghinion? (Duminică, 24 mai 2020, 12:48)

     di livio [utilizator] i-a raspuns lui Random721

     la cîte focare au fost în spitale ăla nu-i ghinion...ghinion pot să zic că fuse la Pimen, că fuse în Suceava...dacă vorbim de ghinion în spitale, îi clar...să ne rugăm la BOR s-avem noroc să nu ajungem la spital...și nu de covrig, de orice altă boală
     • +1 (3 voturi)    
      Ce ghinion la Pimen??!? (Duminică, 24 mai 2020, 17:07)

      Random721 [utilizator] i-a raspuns lui di livio

      Ala a cautat-o sfidator, sfidand orice bun simt, orice respect fata de semeni, ca el si Biserica sunt mai presus de toti, mai presus de legi, mai presus de ratiune, mai presus de Dumnezeu!
      Unde ghinion cand ala a facut presiune si obtinut derogare sa nu se aplice regulile Bisericii sau lor ?!?!
      Nu doar ca prin asta si-au marit infinit riscul contractarii virusul, intr-o zona carantinata, cu focare peste tot, DAR au si ajutat la raspandirea virusului chiar si asimptomatici fiind!!!
      Practic, Biserica a fost in slujba mortii, a ajutat sa infecteze si sa moara mult mai multi oameni! Biserica a fost in slujba Diavolului, pentru ca e condusa de oameni corupti, indepartati de Dumnezeu, plini de orgolii, arogante, narcisism, ego enorm, ignoranti si prosti.
      Dar nu-i nimic, ca bani pe inmormantari tot isi iau!

      Si o sa tot fie in slujba mortii sfidand ratiunea, adunand oamenii in spatii inchise .... refuzand sa evolueze atat dpdv al ratiunii cat si al spiritualitatii.

      Cat de decazuti sunt oamenii daca continua sa urmeze orbeste pe unii ce folosesc esenta religiei si credintei in interesele lor proprii. (nu doar materiale, ci si de a-si hrani orgoliile, ego-ul, narcisismul).
      Tu la BOR te rogi? Nu la Dumnezeu?

      Va meritati soarta ...
      • 0 (2 voturi)    
       vai, vai (Duminică, 24 mai 2020, 19:38)

       di livio [utilizator] i-a raspuns lui Random721

       amu confunzi biserica cu Pimen...zisei că POT SĂ ZIC că
       Pimen a avut ghinion...matale ziseși că în spitale a fost ghinion...așa POT SĂ ZIC și io că Pimen a avut ghinion...nu Pimen a provocat focaru din Suceava...l-a provocat incompetența politrucilor Flutur și Rîmbu din spitalu decorat și dezdecorat..politrucii îs infinit mai nocivi și în slujba lu sarsailă dăcît popii...nu io îți dădui minus, pe cuvînt de soroșist
   • +7 (9 voturi)    
    Ce comparam aici? (Duminică, 24 mai 2020, 2:02)

    Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui di livio

    Una e un doctor care nu are de ales, este in prima linie, expus la pacienti infectati, iar cu totul alt ceva este sa ignori riscul si sa bagi o lingurita in gurile la peste 100 de oameni, inutil, fara sa o dezinfectezi!
    Asta e ca si cum ai spune: Ce tot exagerati cu ratele de crima din America in care sunt implicate arme de foc... pt ca daca ne uitam la Europa in perioada 1939 - 1945, vedem ca sunt mult mai ridicate!
 • +35 (49 voturi)    
  Ce să reacționeze? (Sâmbătă, 23 mai 2020, 14:01)

  Tayen [utilizator]

  A respectat sau nu legea? Aia ne interesează? ESTE SAU NU MAI PRESUS DECÂT LEWGEA B.O.R.-UL???
 • +22 (34 voturi)    
  :) (Sâmbătă, 23 mai 2020, 14:33)

  rei [utilizator]

  -linsul linguritei este periculos pt necrediciosi?
  -ca dezinfectant folositi aghiasma?ma gandesc ca e mai ieftin

  P.S:intreb pt un prieten
  • +12 (20 voturi)    
   Ala de la Husi (Sâmbătă, 23 mai 2020, 15:10)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui rei

   Linge Minori Fara Agheazma
  • +6 (8 voturi)    
   :) (Sâmbătă, 23 mai 2020, 18:41)

   AM1981 [utilizator] i-a raspuns lui rei

   dar nu o dezinfecteaza, o curata, asa au spus, deci o sterg de sutana (paraca asa ii zice la echipamentul de ninja)in partea din spate..
 • +25 (39 voturi)    
  De ceva timp,bor se considera.... (Sâmbătă, 23 mai 2020, 14:48)

  gigiN [utilizator]

  ...-cu sprijiul neprecupetit al psd-ului-un stat in stat.Chiar nu se poate ca bor sa fie constrans sa respecte niste reguli general obligatorii ? Nutresc o mare scarba pentru conducerea bor.
 • +17 (25 voturi)    
  Stat in stat (Sâmbătă, 23 mai 2020, 14:58)

  farty [utilizator]

  De fapt, mesajul BOR e urmatorul: "Noi nu tinem cont de legile statului. Noi suntem statul!". De parca prin lingurita aia care circula din gura in gura poti lua doar COVID 19. Pentru BOR nu s-a inventat nici macar sifilisul, hepatita, tuberculoza, plus alte boli infectioase. Nici macar acum, dupa moartea lui IPS Pimen, oamenii astia nu tac. Apropo, cine are curaj sa puna pariu ca Barladeanu va fi achitat? Eu asa zic.
 • +14 (24 voturi)    
  realitate (Sâmbătă, 23 mai 2020, 15:01)

  Wheelwright [utilizator]

  Adevarul e ca BOR a fost intotdeauna un factor de inapoiere a poporului roman, pun frana oricarei dezvoltari (economice, sociale, tehnologice), au o teama de nou extraordinara.
  Ar trebui sa citeasca mai bine Evangheliile si sa vada ca Iisus era vazut ca un reformator al acelor zile si toti preotii evrei i s-au impotrivit pe motiv ca schimba lucrurile.
  In Transilvania, unde influenta BOR e mai scazuta (existand si greco catolicii, maghiarii, sasii si mai multi neoprotestanti) are o oarecare dezvoltare superioara restului tarii, nu e singurul factor, dar sigur si un BOR un pic mai reformat si cu o influenta mai mica a contat.
 • +5 (21 voturi)    
  I dare/Va provoc (Sâmbătă, 23 mai 2020, 15:05)

  Alui [utilizator]

  Luati impartasania dupa altcineva! Viata voastra va deveni infinit mai interesanta!
 • +16 (24 voturi)    
  Marlboro & Co (Sâmbătă, 23 mai 2020, 15:26)

  Godzillagrrr [utilizator]

  Argumentatia lor (ca nu sunt dovezi ca vreun un credincios da fi luat covid de pe lingurita) suna ca argumentatia industriei tutunului, ca nu ar fi dovezi clare ca fumatul favorizeaza dezvoltarea cancerului.

  Vai de Biserica Ortodoxa Româna... cât respect a pierdut prin comportamentul asta prostesc! Si o tine tare de volan inainte.
 • +9 (21 voturi)    
  Bah, te crucesti, asta e Stiinta deja (Sâmbătă, 23 mai 2020, 16:05)

  Parzivall [utilizator]

  Nu mai e Credinta. BOR si Popoii ei!!!!
 • +13 (23 voturi)    
  De ce (Sâmbătă, 23 mai 2020, 16:19)

  Luk [utilizator]

  Doar BOR se lupta pentru lingurita? Alte valori n-are, s-au terminat la vesela?
  Nu e singura biserica crestina din Romania, ar trebui sa bage de seama inainte ca situatia sa devina realmente penibila.
 • +9 (21 voturi)    
  chiar nu intelegeti? (Sâmbătă, 23 mai 2020, 16:21)

  mctweety [utilizator]

  biserica e stat in stat! absolut , dar absolut nici o lege nu se aplica, NIMIC! Nu va mai faceti sange rau, nu mai cititi nimic din ce se refera la aceasta secta imputita! Cand sectele astea mizerabile vor fi desfiintate si fiecare va fi liber sa-si duca credinta/non-credinta in liniste, atunci va fi liniste si pace. Pt mine personal, aceste gunoaie manipulatoare sunt mult mai rele decat orice mafie din lume! Nu dau nici un ban gaurit pe nici un Peeman, pe nici un ultra-mega-fericit si alti latrai din secta lor. Nu e ca si cum aia cu Papa-lapte sunt mai deosebiti, doar ca au ambalaje mai frumoase si impacheteaza hotia si crimele lor intr-o haina mai umana. Astia din bor, sunt inlemniti prin secolele trecute, cand vine vorba de prostit...prostimea, iar cand vine vorba de hotii, muntii de euroi nu conteaza de unde sunt adunati si sub ce forma...
 • +9 (17 voturi)    
  "Discernamant" duhovnicesc!? (Sâmbătă, 23 mai 2020, 16:54)

  AdiadiP [utilizator]

  Pai daca modalitatea de impartasire e decisa exclusiv de biserica, chiar si contrar legilor, atunci modalitatea de servire va fi decisa exclusiv de restaurante, modalitatea de calatorie va fi decisa exclusiv de soferi si in general nu mai respectam nici o lege, cam asta pare sa fie logica din spiritul comuniunii si al "discernamantului" duhovnicesc!
 • -6 (12 voturi)    
  spre bucuria unora (Sâmbătă, 23 mai 2020, 16:59)

  Dedalus [utilizator]

  Linsul linguritei a devenit problema nationala.
  • -3 (13 voturi)    
   da,din păcate (Sâmbătă, 23 mai 2020, 18:08)

   di livio [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   ar trebui să fie euthiroxu și alte medicamente care nu se găsesc...sau cozile de la oncologie, oameni bolnavi de cancer...sau școlile închise că n-au apă curentă...dramatic, încă o generație la șpăranghel...geaba deliru, oamenii care cred în popi nu citesc HN
 • +15 (23 voturi)    
  roata morii .. (Sâmbătă, 23 mai 2020, 17:07)

  Cib Ara [anonim]

  daca ar renunta la lingurita aia "sfanta" plimbata din gura in gura ar admite ca nu e "sfanta" , cum nimic din ce este pamantesc nu e sfant .. ar cadea misterul , taina , sfintenia gestului , s-ar sparge in mii de bucati credibilitatee celor multi si atunci bor nu ar mai fi la carma unei intregi mase de vot . aci e buba , nu ar mai primii bani si avantaje din bani publici si tot asa ..
 • +5 (13 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 23 mai 2020, 18:08)

  [anonim]

 • +12 (16 voturi)    
  BOR se lupta sa ramana in Evul Mediu - sau (Sâmbătă, 23 mai 2020, 18:50)

  ilex2013 [utilizator]

  mai bine zis in vremurile intunecate ale istoriei - Dark Ages...
 • -5 (7 voturi)    
  ????? (Sâmbătă, 23 mai 2020, 19:57)

  Paul_ [utilizator]

  Eu zic sa ii lasam in pace. Daca au dreptate asta este, daca nu, noi ceilalti vom invata ceva din nesabuinta lor.
 • +3 (5 voturi)    
  MARE pacat (Duminică, 24 mai 2020, 1:13)

  Bradisor [utilizator]

  ca in secolul 21 au loc asemenea discutii.Poate se indura Dumnezeu si riduieste si la BORniste conducatori luminati..
 • -2 (4 voturi)    
  Conjunctia si (Duminică, 24 mai 2020, 5:58)

  Setalcott [utilizator]

  De ce simt nevoia ziaristii sa schimbe un comunicat corect gramatical al BOR cu o formulare incorecta? Parca au facut toti jurnalism cu acelasi profesor malefic carre a pus gand rau conjunctiei si

  BOR: "Potirul, discul, steluţa şi linguriţa se curăţă..."
  Hotnews: "Potirul sau lingurița se curăță"
 • 0 (0 voturi)    
  o sa fie cazuri (Duminică, 24 mai 2020, 23:42)

  dessik [utilizator]

  Ia uitati aici, chiar si la biserici mai civilizate: https://www.wsj.com/articles/more-than-100-in-germany-found-to-be-infected-with-coronavirus-after-a-churchs-services-11590340102


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by