Circa 100 de oameni au ieșit, joi, în stradă la Baia Mare, în fața Palatului de Justiție, pentru a o susține pe Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, aflat în arest preventiv, fiind acuzat de luare de mită. Manifestanții au avut afișe cu ”Nu o ucideți pe Sorina Pintea” sau ”Justiție corectă”, dar și mesaje preluate din Evanghelia după Ioan. În același timp, demisia Sorinei Pintea din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a fost înregistrată, joi, la Consiliul Județean Maramureș, iar Consiliul de Administrație al unității medicale urmează să fie propus un manager interimar.

miting pentru sustinerea lui Pintea la Baia MareFoto: Captura video

Manifestația a fost organizată de familia Sorina Pintea, soțul acesteia fiind și el prezent la protest afișând mesajul ”Nu o ucideți pe Sorina Pintea”, potrivit ZiarMM.

Participanții au avut afișe cu mesaje precum „O omoară pe Sorina Pintea”, „Nu o ucideți pe Sorina Pintea”, „Dreptate nu crimă”, „Sorina Pintea e bolnavă”, „Sănătate”, „Justiție nu umilință”, „Demnitate”, potrivit Mediafax.

Demisia Sorinei Pintea din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a fost înregistrată, joi, la Consiliul Județean Maramureș, iar Consiliul de Administrație al unității medicale urmează să fie propus un manager interimar.

Reamintim că Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea. Decizia nu este definitivă. Ea este acuzată că a luat mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

Recent, Sorina Pintea a anunțat că a fost diagnosticată cu o boală autoimună gravă, dermatomiozită.

Citește și: