Audierile miniştrilor propuşi în Guvernul Cîţu continuă miercuri în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului. În prtima zi, trei din cei șase miniștri audiați au primit aviz favorabil.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 15:44 Ministrul propus la Educație și Cercetare, Monica Anisie, a primit aviz negativ la o diferență de un vot la audierea de miercuri din Comisia pentru învățămînt.

UPDATE 15:37 Ministrul propus la Sănătate, Victor Costache, a primit aviz negativ, miercuri, din partea membrilor comisiilor parlamentare de specialitate.

UPDATE 13:54 Lucian Bode, ministrul propus la Transporturi, a primit aviz favorabil din partea comisiilor de transporturi din Parlament, după o oră și jumătate de audieri. De asemenea, Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și sporturilor a fost avizat favorabil cu 22 de voturi „pentru” , 1 „împotrivă” și 5 abțineri

UPDATE 13:52 Bogdan Gheorghiu a primit, miercuri, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Culturii din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, cu 10 voturi „'împotrivă”, 10 „pentru” şi 5 abţineri.

Marți, în prima zi de audieri în comisiile parlamentare, au primit aviz favorabil trei din șase miniștri propuși - Nicolae Ciucă, la Apărare, Adrian Oros, la Agricultură și Costel Alexe, la Mediu.

În schimb, Lucian Heiuș, propus la Finanțe, în locul lui Florin Cîțu, Cătălin Predoiu, propus la Justiție și Ion Ștefan, la Dezvoltare, au primit avize negative în comisii.

Avizele comisiilor parlamentare de specialitate sunt consultative. Plenul celor două Camere ar urma să se reunească pentru a supune votului noul Cabinet la o dată care va fi stabilită la începutul săptămânii viitoare. Surse parlamentare au avansat ca dată a plenului reunit 9 martie.

Singura schimbare în Guvernul Cîţu este la Ministerul Finanţelor. PNL l-a propus pe Lucian Heiuş, deputat PNL de Hunedoara, membru în Comisia de Buget-Finanţe şi vicelider al grupului liberalilor din Camera Deputaţilor.

Calendarul audierilor de miercuri:

  • ora 10.00 - Bogdan Gheorghiu, propus la Cultură
  • ora 11.00 - Lucian Bode, propus la Transporturi
  • ora 12.00 - Victor Costache, propus la Sănătate
  • ora 13.00 - Ionuţ Stroe, propus la Sport
  • ora 14.00 - Monica Anisie, propusă la Educaţie
  • ora 15.00 - Violeta Alexandru, propusă la Muncă

Calendarul auderilor de joi:

  • ora 10.00 - Bogdan Aurescu, propus la Externe
  • ora 11.00 - Marcel Boloş, propus la Fonduri Europene
  • ora 12.00 - Virgil Popescu, propus la Economie
  • ora 13.00 - Marcel Vela, propus la Interne.

PSD va asigura cvorumul în plenul reunit, însă va vota "împotriva” învestirii Cabinetului Cîțu, a anunțat Marcel Ciolacu.

Întrebat despre votul pentru învestirea noului Executiv, Ludovic Orban a spus că există discuții cu partidele parlamentare în vederea formării unei majorități în Legislativ, întrebat despre votul pentru învestirea noului Executiv. Premierul desemnat Florin Cîțu a scris, pe Facebook, că mandatul său este foarte clar și anume "formarea unei majorități parlamentare cât mai repede. (...) Știu că se poate!” .