Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus că nu își cere scuze pentru descinderea cu mascaţii la adresa greşită din Brașov, unde se aflau o mamă cu doi copii, pentru că "nu a fost o eroare a poliţiei", ci a existat un ordin dat de magistrat exact pe acea adresă.

Marcel VelaFoto: Guvernul Romaniei

Marcel Vela a spus luni, la audierea sa din Parlament, că procedura a fost corectă și că nu a fost o eroare a poliției.

"Nu îmi cer scuze pentru că nu a fost o eroare a poliţiei, este un ordin dat de magistrat exact pe această adresă. Nu a fost nicio eroare, oameni buni! La început, a fost o neînţelegere şi a apărut stirea pe flux că au intrat greşit. Dar procedura a fost corectă, în sensul că a fost o acţiune în baza unui ordin dat de un judecător”, a spus Vela, în fața comisiei reunite a Parlamentului, unde a primit aviz negativ pentru un nou mandat de ministru de Interne.

O mamă și cei doi copii ai ei de 8 și 10 ani, din Brașov, s-au trezit joi dimineață cu mascații în casă. Femeia spunea că, după bătăi violente în ușă, anchetatorii au intrat peste ei în casă și a fost nevoie de intervenția ambulanței, după ce copiii au făcut atac de panică. După mai bine de jumătate de oră, timp în care li s-a explicat că este o eroare, mascații au ajuns și ei la concluzia că greșiseră adresa, scria brasovstiri.ro.

Duminică, DIICOT a transmis că mandatul de percheziție a fost emis de către un judecator de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov "pentru locația respectivă de pe raza municipiului Brașov, constatându-se că la momentul efectuării percheziției persoana căutată nu mai locuia în fapt în acel imobil".

DIICOT a mai precizat că percheziția a fost făcută într-un dosar vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în spălarea banilor, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, instigare la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, complicitate la operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și instigare la operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Digi 24 a prezentat luni imagini surprinse în timpul descinderii, care arată cum polițiști intră în casă după ce bat la ușă și se prezintă. Apoi, merg din cameră în cameră în imobil și verifică toate locurile unde s-ar putea afla o persoană, inclusiv dulapurile. La un moment dat, apar și copiii, pe care oamenii legii îi salută.