Primarul general Gabriela Firea a ținut să convoace luni o conferință de presă în care a insistat că avaria care i-a lăsat fără apă caldă și căldură pe bucureștenii din sectoarele 2 şi 3 a fost "un sabotaj industrial", ea susținând că fusese avertizată cu ceva timp în urmă că "se va întâmpla aşa ceva": "S-a provocat în mod intenționat o avarie majoră, cea mai complexă din ultimii ani".

HotNews.roFoto: Hotnews

Firea, aflată în campanie electorală pentru un al doilea mandat, și-a început conferința de presă prin a transmite că avaria a fost remediată, că "acum sistemul se încarcă", iar din această noapte toți bucureștenii din cele 300 de apartamente afectate vor avea și apă caldă şi căldură.

"Ne menţinem punctul de vedere că a fost un sabotaj industrial prin care au fost pedepsiţi cetăţenii din 300 de blocuri din sectoarele 2 și 3, doar pentru a fi un atac politic la adresa primarului general. Eu am fost avertizată cu ceva vreme în urmă că se va întâmpla aşa ceva. Am crezut că este o glumă, dar iată că nu a fost o joacă și s-a provocat în mod intenționat o avarie majoră, cea mai complexă avarie din sistem din ultimii 20 de ani", a afirmat Firea.

Ea a argumentat că a fost un atac politic pentru că administratorul ELCEN este membru PNL, iar până acum nici premierul Ludovic Orban și nici ministrul Economiei nu l-au tras la răspundere pentru că "direct sau indirect a comandat acest sabotaj industrial".

Locuitorii sectoarelor 2 și 3 au rămas fără apă calsă și căldură de vineri seară, iar Gabriela Firea a susținut încă de atunci că a fost un sabotaj din partea ELCEN, care a livrat agent termic la o temperatură mai mare. Ea a anunțat că va depune plângere penală pentru "sabotarea sistemului centralizat de termoficare".

De cealaltă parte, Electrocentrale București (ELCEN) a reacționat spunând că locuitorii din sectoarele 2 și 3 nu au apă caldă și căldură din cauza avariilor de pe rețeaua de termoficare aflată în responsabilitatea Primăriei Capitalei, și nu a unei creșteri tranzitorii de temperatură. "Ceea ce omite să sublinieze Primarul Capitalei, în mod intenționat, este faptul că sistemul de termoficare din București aflat în grija Primăriei Municipiului București este în prag de colaps”, a transmis ELCEN, acuzând-o pe Firea că "a cheltuit sute de milioane de lei pe târguri, festivaluri și iepurași”.