Premierul Ludovic Orban a lansat un nou atac duminică la adresa Gabrielei Firea, spunând că este preocupată de pomeni, pentru că își imaginează că toţi bucureştenii "sunt cetăţeni de mâna a şaptea, chilipirgii şi pleşcari şi pomanagii". El a afimat că Firea a avut un mandat "execrabil" şi că "a demonstrat că e şi mai proastă decât Oprescu ca şi primar".

HotNews.roFoto: Hotnews

Ludovic Orban le-a spus liberalilor, la reuniunea Comitetului de Coordonare al filialei Sector 2 a PNL, că partidul trebuie să câștige alegerile locale în Capitală, pentru că orașul este într-o situație dramatică - "toate sistemele pârâie din încheieturi".

"Eu vă mărturisesc că nu am crezut că se poate un primar mai prost decât Oprescu. Din păcate, Firea a demonstrat că e şi mai proastă decât Oprescu ca şi primar. Ea ca speaker, ca subretă, ca om de comunicare, sigur că încă îi mai păcăleşte pe oameni. Culmea e că Firea este liderul PSD cu cea mai mare cotă de încredere, dar ea are încredere mai mare în afara Bucureştiului, decât în Bucureşti, că cei care resimt pe pielea lor ce înseamnă administrarea Bucureştiului încep să-şi piardă din ce în ce mai mult încrederea", a declarat Orban.

El a enumerat problemele cu care se confruntă Capitala: sistemul de termoficare, în care "s-au pompat miliarde de euro", iar "cetăţeanul plăteşte ceva ce este risipit în proporţie de 80%", șoseaua de centură sau lipsa unui Plan Urbanistic General. El a spus că transportul public este, de asemenea, "la pământ", iar autobuzele turceşti cumpărate de primărie cu sume foarte mari sunt "rahaturi": "Rahaturile alea care au fost cumpărate de la turci cu preţuri mai mari decât cele cumpărate de primarii noştri sunt nişte hârburi care nu vor avea o durată de viaţă mai lungă decât autobuzele pe care le-am cumpărat noi când eram la primărie în 2007-2008, care au fost mult mai bune".

"În schimb, Firea e preocupată de pomeni, imaginându-şi că toţi bucureştenii chiar sunt cetăţeni de mâna a şaptea, chilipirgii şi pleşcari şi pomanagii cum îşi imaginează Firea că ar putea să-i transforme pe bucureşteni. Bucureştiul conţine elita României, hai să fim cinstiţi. Aici în Bucureşti au venit vârfurile. Exigenţa bucureştenilor este mult mai mare şi de altfel managementul acestui oraş trebuie să fie de nivel european”, a declarat Orban, adăugând că Gabriela Firea a avut un mandat "execrabil".

CITEȘTE ȘI:Firea îl atacă pe Orban cu citate din Camus / Ea îl compară cu Liviu Dragnea