Revolta de la Ditrău (Harghita) continuă. Aproximativ 300 de oameni s-au adunat, sâmbătă, la Casa de Cultură pentru a-și spune nemulțumirile legate de aducerea în localitate a celor doi muncitori din Sri Lanka angajați la brutărie. Întâlnirea a fost convocată de către primar.

Brutarii srilankezi din DitrauFoto: Gina Stefan/AGERPRES

Primarul Puskas Elemer s-a adresat oamenilor cu lacrimi în ochi şi i-a îndemnat să se roage, moment în care cei prezenţi, alături de preotul din sat, Biro Karoly, au rostit "Tatăl Nostru", scrie Agerpres.

"Ne-am adunat ca să limpezim apele (...) Spuneți ce dureri aveți ca să putem rezolva", le-a spus primarul oamenilor. El a stabilit și regulile: fiecare localnic care vrea să vorbească trebuie să se înscrie la cuvânt.

La întâlnire participă şi deputatul UDMR Bende Sandor, dar şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Barti Tihamer.

Oamenii s-au înscris la cuvânt şi urmează să îşi prezinte punctul de vedere.

Miercuri, aproximativ 200 de localnici din Ditrău, în frunte cu preotul romano-catolic Bíró Károly, s-au adunat în faţa primăriei, nemulţumiţi că o fabrică de pâine din localitate a angajat doi muncitori din Sri Lanka, oamenii susţinând că le este teamă ca la ei în comună "să nu vină un val de migranţi", care să le impună cultura lor şi să le pună în pericol siguranţa.

Doi proprietari de locuinţe unde au fost cazaţi muncitorii au primit ameninţări de la localnici, astfel încât patronii fabricii de pâine au decis să îi mute pe aceştia la Gheorgheni.

Întrucât în acea zi sala de şedinţe de la Primărie era neîncăpătoare, s-a luat decizia să se ia în discuţie aceste nemulţumiri la o adunare populară.

CITEȘTE ȘI: