Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a reacţionat, miercuri, la planul de pace pentru Orientul Mijlociu anunțat de președintele american Donald Trump şi de premierul Benjamin Netanyahu, oficialul român spunând că România va continua să susţină soluţia celor două state.

Bogdan AurescuFoto: Guvernul Romaniei

"România a luat notă de planul american şi îl analizează”, a scris Bogdan Aurescu, pe Twitter.

Ministrul de Externe precizează că România va continua să susţină soluţia a două state "pentru a asigura pacea şi securitatea durabilă" şi că "va participa activ la dialogul din Uniunea Europeană şi va promova eforturile diplomatice cu toţi partenerii relevanţi”.

Donald Trump a prezentat, marți, stând alături de premierul israelian Benjamin Netanyahu, ”o soluție realistă privind două state” pentru a rezolva conflictul israelo-palestinian, care ar condiționa nașterea unui stat palestinian de ”respingerea clară a terorismului”. Trump a mai spus că Ierusalimul va rămâne ”capitala indivizibilă a Israelului” și a propus crearea statului Palestinian cu capitala în estul Ierusalimului. Trump a evocat o șansă istorică pentru palestinieni de a obține un stat independent.