O biserică din Sibiu cheamă credincioșii, de miercuri, la slujbe zilnice în timpul cărora să se roage pentru bolnavii infectați cu coronavirus.

HotNews.roFoto: Hotnews

Inițiativa aparține bisericii aflate în curtea Spitalului de Boli Pulmonare din Sibiu, iar astfel de slujbe vor fi oficiate zilnic, de la ora 18.00, timp de o săptămână.

"Ne vom aduna creştinii pentru a ne putea ruga pentru cei bolnavi şi încercaţi astăzi în lume de noul virus care a pornit dintr-un continent îndepărtat, din China, dar inimile noastre, fiind apropiate de fiecare om, aceasta este datoria creştinului. Am socotit ca o datorie de conştiinţă şi morală să fim în rugăciune unii pentru alţii, nu numai pentru cei de lângă noi, cei apropiaţi, cei din familiile noastre, depăşind astfel egoismul sufletesc în care stăm de multe ori", a declarat preotul Cătălin Dumitrean, citat de Agerpres.

Preotul îi îndeamnă şi pe credincioşii care nu pot ajunge la aceste slujbe să se roage pentru însănătoşirea celor afectați de noul tip de coronavirus.

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus din China a urcat miercuri abrupt până la 132, fiind consemnate aproape 1.500 de noi cazuri.