Panouri de informare despre coronavirus - noul virus gripal din China - au fost instalate joi seară la Aeroportul Internațional Henri Coandă din București.

Zona control pasapoarte OtopeniFoto: Facebook/ Bucharest Airports

Panourile sunt inscripționate în limbile română, engleză și chineză, potrivit reprezentanților instituției, citați de Mediafax.

Pasagerii cu simptome respiratorii care au călătorit în China sau în alte zone afectate de coronavirus sunt sfătuiți să contacteze imediat serviciul medical al aeroportului și să raporteze istoricul de călătorie. De asemenea, sunt oferite sfaturi pentru cei care plănuiesc să viziteze China sau altă țară afectată.

Acleași informații sunt prezentate și prin intermediul a peste 70 de monitoare comerciale instalate în terminalele aeroportului. De asemenea, serviciul medical al aeroportului este pregătit să intervină permanent cu două echipe medicale complete (medic, asistent, ambulanțier) și are două ambulanțe echipate.

China a ridicat la un nivel superior măsurile pentru ținerea sub control a virusului care a ucis 25 de oameni și a infectat peste 800 de persoane. Astfel, Beijingul a suspendat transportul public în 10 orașe, a închis multe temple și a anunțat că în acest weekend va construi un spital cu 1.000 de paturi în Wuhan, transmite Reuters. Autoritățile se tem că rata de infectare ar putea accelera în timpul vacanței de An Nou chinezesc, o perioadă când sute de milioane de oameni călătoresc în China și peste hotare. Vacanța de o săptămână a început vineri.