Cazul Caracal - Detaliile procurorilor DIICOT: Cum le-a răpit și ucis Gheorghe Dincă pe Alexandra și pe Luiza

de MH     HotNews.ro
Miercuri, 15 ianuarie 2020, 14:38 Actualitate | Esenţial


Alexandra si Luiza
Foto: Facebook
Dosarul Caracal a fost trimis în judecată miercuri, la Tribunalul Olt, de către procurorii DIICOT, care îl acuză pe Gheorghe Dincă de 8 infracțiuni de omor calificat, profanare de cadavre, trafic de persoane, trafic de minori și viol. Procurorii descriu în rechizitoriu cum le-a răpit și ucis Dincă pe cele două fete de 15 și 18 ani - Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

De asemenea, a fost trimis în judecată și Ștefan Risipițeanu, acuzat că ar fi violat-o pe Luiza, în locuința lui Dincă.

Procurorii descriu cum le-a răpit Gheorghe Dincă pe cele două tinere, pe care le-a luat cu mașina "la ocazie", le-a dus apoi la locuința sa din Caracal, unde le-a violat și le-a ucis, după care le-a ars corpurile în același butoi metalic din curtea casei:
 • "La 14.04.2019, în jurul orelor 11:30, pe raza municipiului Caracal, judeţul Olt, inculpatul D.G (Gheorghe Dincă - n.r.) a observat-o pe victima M.L.M. (Luiza Mihaela Melencu - n.r.), în vârstă de 18 ani, așteptând în locul numit “a Văduvei” și prin inducere în eroare, prin răpire și prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, inculpatul a recrutat-o, (folosind un pretext fals, în sensul că s-a oferit să o transporte “la ocazie”), determinând victima să se urce voluntar în autoturismul său, pe locul din dreapta spate.
 • Pentru a-i întări victimei convingerea cu privire la realitatea celor susținute, inculpatul s-a deplasat cu aceasta până la intrarea în comuna Dioști, unde a oprit și, utilizând violența fizică și verbală, a imobilizat victima, legând-o cu cureaua de la pantalonii săi, de centura de siguranță a banchetei din spate.
 • Ulterior, inculpatul a transportat victima cu autoturismul la locuința sa din municipiul Caracal, prin răpire, contrar voinței victimei, care s-a opus și a strigat după ajutor, aceasta fiind în imposibilitate să coboare din autoturism întrucât fusese legată de banchetă, iar portierele și geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificărilor aduse de inculpat.
 • În timp ce se deplasa cu autoturismul, inculpatul a aruncat din mers telefonul mobil al victimei în vegetația de pe marginea drumului național E 70. Inculpatul a adăpostit victima în perioada 14 - 17.04.2019 (în locuința sa din Caracal) prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală ținând-o permanent imobilizată de pat cu un lanț metalic, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini și la picioare cu sfoară/ bandă adezivă, în scopul exploatării sexuale în interes propriu, fapt care, potrivit legii, realizează conținutul constitutiv al infracțiunii de „trafic de persoane”.
 • În aceeași perioadă, în baza unei unice rezoluții infracționale, prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, inculpatul G.D. a întreținut în mod repetat mai multe raporturi sexuale cu victima M.L.M., în vârstă de 18 ani, la unul dintre aceste acte materiale, săvârșit în cursul zilei de 14.04.2019, după orele 12.00, participând simultan și inculpatul R.Ș. (Ștefan Risipițeanu -n.r.). În sarcina acestuia s-a reținut că, la 14.04.2019, în jurul orelor 12.00, a ajuns inopinat la locuința inculpatului D.G. din Caracal, ocazie cu care l-a surprins pe acesta în timp ce intra cu autoturismul în curtea locuinței şi a observat-o sechestrată în autoturism pe victima majoră M.L.M. În aceste împrejurări inculpatul R.Ş. i-a solicitat să-i permită întreținerea de raporturi sexuale cu victima, iar ca urmare a acordului exprimat ulterior de către inculpatul D.G., în cursul aceleași zile, prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, a întreținut raporturi cu victima M.L.M.
 • În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, la 17.04.2019, ca urmare a refuzului de a se mai supune tratamentului degradant și violurilor repetate, inculpatul G.D. i-a aplicat, cu intenție victimei M.L.M. multiple lovituri puternice cu pumnii, vizând zone vitale ale corpului, respectiv capul și cutia toracică, în timp ce aceasta era imobilizată (legată de pat), lovituri care au condus la decesul acesteia. Ulterior, după ce a constatat decesul victimei, în scopul ascunderii infracțiunii de omor calificat, a ars cadavrul acesteia într-un butoi metalic pe care îl deținea în curtea locuinței sale. Cenușa, fragmentele osoase și celelalte resturi rezultate în procesul de incinerare au fost transportate și abandonate în vegetație, cel mai probabil la 18.04.2019, în liziera de pădure amplasată pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal.
 • Prin acelaşi act de sesizare s-a reţinut și faptul că, la data de 24.07.2019, în jurul orelor 10:00-10:15, în timp ce se afla pe raza comunei Dobrosloveni, judeţul Olt, inculpatul D.G. a observat-o pe victima M.M.A. (Alexandra Mihaela Măceșanu - n.r.), în vârstă de 15 ani, și prin inducere în eroare, iar ulterior prin răpire și constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, a recrutat-o, folosind un pretext fals, în sensul că s-a oferit să o transporte cu mașina proprie, “la ocazie”, spre liceul Mihai Viteazul din municipiul Caracal.
 • Inculpatul a determinat victima să se urce în autoturismul său, pe locul din dreapta spate, și în continuare, pentru a-i întări convingerea cu privire la realitatea celor susținute, s-a deplasat cu aceasta până în zona liceului din Caracal, unde a oprit, și, utilizând violența fizică și verbală, a imobilizat-o, legând-o cu cureaua de la pantalonii săi de centura de siguranță a banchetei din spate.
 • Inculpatul a transportat victima, cu autoturismul, la locuința sa din municipiul Caracal, (prin răpire, contrar voinței victimei care s-a opus și a strigat după ajutor), aceasta fiind în imposibilitate să coboare întrucât era legată de bancheta din spate, iar portierele și geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificărilor aduse de inculpat. Pe drum acesta a aruncat telefonul victimei în zona strada Ștrandului din mun. Caracal.
 • În zilele de 24 și 25 iulie 2019 inculpatul a adăpostit victima, prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, în locuința sa, ținând-o imobilizată de pat cu un lanț, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini și la picioare cu sfoară/bandă adezivă în scopul exploatării sexuale în interes propriu, fapt care, potrivit legii, realizează conținutul constitutiv al infracțiunii de „trafic de minori“.
 • În aceleași zile, în baza unei unice rezoluții infracționale, prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, inculpatul D.G. a întreținut în mod repetat, mai multe raporturi sexuale cu victima M. M. A., în vârstă de 15 ani, cunoscând faptul că tânăra este minoră.În urma cercetărilor s-a stabilit că la 25.07.2019, în jurul orelor 12.00, după ce a telefonat familiei victimei minore, pentru a induce ideea că aceasta a părăsit voluntar teritoriul României, inculpatul a revenit la locuința sa, unde se afla sechestrată victima M.M.A.. Observând că aceasta a reușit să-și desfacă lanțul cu care era legată de pat, să își scoată banda adezivă de la ochi (fără a putea să se elibereze de sfoara groasă de la picioare) și că ținea în mână un telefon vechi găsit în cameră, având o atitudine total schimbată (victima minoră efectuase mai multe apeluri la SNAU 112, de pe telefonul găsit în camera inculpatului), lovindu-se și de refuzul categoric al victimei de a se mai supune tratamentului degradant și violurilor repetate, cu intenție, i-a aplicat acesteia cel puțin o lovitură cu pumnul în zona capului și în timp ce se afla întinsă la pământ, a sugrumat-o cu ambele mâini, cauzându-i astfel decesul.În jurul orelor 13.00, după ce a comis infracțiunea de omor calificat asupra victimei minore M.M.A., în locuința sa din municipiul Caracal, în scopul ascunderii noii infracțiuni de omor pe care o săvârșise, a ars cadavrul victimei, punându-l în același butoi metalic pe care îl deținea în curtea locuinței sale și pe care îl folosise și în cazul victimei precedente. Cenușa și resturile osoase au fost depistate în acest butoi, în dimineața zilei de 26.07.2019, la orele 06.00, cu ocazia percheziției domiciliare efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal".
DIICOT precizează că dosarul a fost instrumentat cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției Române, Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Direcției de Investigații Criminale, Institutului Național de Criminalistică, Direcției de Operațiuni Speciale, Institutului Național de Medicină Legală, Institutului Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației, Institutului de Fizică Atomică, Biroului Federal de Investigații din cadrul Departamentului de Justiție al Statelor Unite, Eurojust și Direcția Națională Antimafia – Italia.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Olt.

Procurorul general interimar Bogdan Licu a confirmat miercuri rechizitoriul procurorilor DIICOT în cazul Caracal. Dincă a fost trimis în judecată pentru 8 infracțiuni: trafic de persoane, trafic de minori, viol - două infracțiuni, omor calificat - două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte - două infracțiuni. DIICOT a trimis luni procurorului general interimar rechizitoriul în dosarul “Caracal”, iar Bogdan Licu a "constituit un colectiv" format din procurori pentru a examina actele de urmărire penală din dosar și pentru a "întocmi un referat cu propuneri, referat care va sta la baza fundamentării deciziei procurorului general", anunța luni Parchetul General.

Gheorghe Dincă se află în arest preventiv din 27 iulie 2019, iar mandatul de arestare preventivă i-a fost prelungit de mai multe ori. Potrivit Codului penal, durata totală a arestării preventive a inculpatului în cursul urmăririi penale nu poate depăși un termen rezonabil și nu poate fi mai mare de 180 de zile. Astfel, mandatul de arestare pentru Gheorghe Dincă urma să expire peste câteva zile.

La începutul anchetei DIICOT, Gheorghe Dincă a susţinut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie 2019 şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. De asemenea, el a afirmat că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie 2019, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.

Ulterior, el şi-a schimbat declaraţia, în sensul că nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, iar fata ar fi fost luată din casa lui de alte persoane.

În urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă o pădure din Caracal, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

18981 vizualizari

 • +21 (23 voturi)    
  E romania (Miercuri, 15 ianuarie 2020, 14:41)

  BartSimpson [utilizator]

  In 2 ani iese si isi continua atrocitatile ...
  • +11 (11 voturi)    
   mda (Miercuri, 15 ianuarie 2020, 16:43)

   SoulSearcher [utilizator] i-a raspuns lui BartSimpson

   are peste 60 ani, deja orice pedeapsa care o va primi va fi injumatatita automat

   apoi avocatii vor zice ca nea dinca e nebun la cap, si iar mai sar niste ani

   in 2 ani nu.. dar maxim vreo 7-8 ani va sta la inchisoare, din care deja a facut aproape 1 an, deci...

   te doare mintea cu legile din tara noastra...

   in america era electrocutat de 3 ori de atunci...
   • +3 (3 voturi)    
    Parerea mea (Miercuri, 15 ianuarie 2020, 18:59)

    dragossorin [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

    In anumite cazuri exceptionale pedeapsa cu moartea ar fi o minimna consolare , plus ar elibera autoritatile de ura care de multe ori se abate asupra lor meritat sau nu
 • +12 (18 voturi)    
  doar o intrebare: de unde avea Dinca atatia bani? (Miercuri, 15 ianuarie 2020, 14:43)

  kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator]

  daca ”exploata doar in interes personal”?
 • +13 (15 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 15 ianuarie 2020, 14:47)

  [anonim]

 • +5 (11 voturi)    
  Deci din oasele atat de stricate incat (Miercuri, 15 ianuarie 2020, 14:47)

  ruskimushki [utilizator]

  nu pot fi datate, se trage concluzia ca asta, al carui casoi n-a fost demolat scandura cu scandura ca sa gaseasca eventuale camere dosite, apanajul celor ce au secrete de ascuns a ucis si ars in butoi de smoala, in plin intravilan, in curte adica, doua fete de aprox. 18 ani. Si mai ceva ca la dachau, se gasesc doar maini de cenusa. Pana si la dachau au ramas oase. Curios ar fi sa aflam cu CE au comparat legistii datele and.
  Si mai curioasa este absenta parintilor, invizibilitatea lor, non-existenta in spatiul public.
 • +6 (16 voturi)    
  INtr-o tara normala (Miercuri, 15 ianuarie 2020, 15:10)

  Kosmos [utilizator]

  Titlul era :Cum NU le-a ucis Dinca .
  Nu pun la indoiala ca traficul de persoane din Romania este la cel mai inalt nivel.
  • +5 (9 voturi)    
   spalati pe creier.. (Miercuri, 15 ianuarie 2020, 16:05)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

   .. de unde dracu iesiti toti buluc?
 • +11 (15 voturi)    
  ce treab (Miercuri, 15 ianuarie 2020, 15:12)

  martel55 [utilizator]

  are DIICOT totusi cu anchetarea unei crime?daca ne uitam in lege, competenta DIICOT e cu totul alta......mai degraba pare ca au vrut cu tot dinadinsul sa ancheteze acest caz ca sa acopere de fapt realitatea, sa se asigure ca nimeni nu ancheteaza situatia reala, criminaliatea organizata si traficul de carne vie in care probabil sunt bagati pana in gat procurori , politisti si posibil si politiciieni
 • +7 (15 voturi)    
  . (Miercuri, 15 ianuarie 2020, 15:16)

  BogdanNicolaescu [anonim]

  trebuie re-introdusa pedeapsa cu moartea pentru asa ceva
  • +2 (6 voturi)    
   Mda (Miercuri, 15 ianuarie 2020, 17:09)

   BartSimpson [utilizator] i-a raspuns lui BogdanNicolaescu

   Dar din pacate lumea a ajuns atat de SOFT incat mai degraba se fac demonstratii pentru apararea criminalilor si violatorilor. Cea mai imbecila si daunatoare organizatie, Amnesty Int. Majoritatea e prea ocupata cu aifeonu anual care e fix la fel, dar pentru care mai face un credit ...
 • +3 (13 voturi)    
  scenariu neverosimil (Miercuri, 15 ianuarie 2020, 16:27)

  Itsoc [utilizator]

  Sa zicem ca luam de bun tot scenariu, in fond e facut de scenaristi si specialisti criminalisti, nu?

  Ma gandesc ca exista si probe concrete in sensul asta, nu?
  Gen ce modificari a adus Dinca la masina sa pentru ca usile sa nu se poata deschida in spate?
  S-a facut o reconstituire cum poti lega un om cu cureaua de centura din spate a masinii?
  Cum poti arde un cadavru in butoiul din curtea casei fara sa ramana nimic.
  Cum se face ca in urma loviturilor cauzatoare de moarte care banuiesc ca se lasa cu sange nu s-a gasit absolut niciun pic de sange in casa lui Dinca?
  Ce spun experti psihologi despre ideea ca dupa ce Luiza accepta sa fie violata 3 zile, dupa 3 zile are puterea de a zice gata! ajunge! cat timp e cunoscut faptul ca dupa 3 zile de tratament ca ala victimele sunt terminate psihic si incapabile sa opune rezistenta?

  Am scapat eu ceva? parca expertiza adn a oaselor gasite in butoi aratase ca-s de animal, nu? exista dovezi concrete ADN in ceea ce-o priveste pe Alexandra?

  E o musamalizare teribila ce e acolo, cred ca in traficul de persoane si proxenetism sunt implicate retele care duc pana la cel mai inalt nivel politic.
  • +4 (6 voturi)    
   nu uita de procurorul care pazea la poarta (Miercuri, 15 ianuarie 2020, 17:24)

   kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   nu e clar ce. Dar sa nu intre politia sa vada ceva.
  • +1 (5 voturi)    
   nu e nevoie de modificari la usi (Miercuri, 15 ianuarie 2020, 17:36)

   TheBorg [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   La masini moderne nu e nevoie de nicio modificare, pentru ca vin echipate cu "child lock", un sistem care permite sa blochezi deschiderea usilor din spate din interior, in caz ca ai copii. Valabil si pentru geamuri.
  • +5 (9 voturi)    
   Ai picat doar testul PISA (Miercuri, 15 ianuarie 2020, 17:44)

   Vladf555 [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   1)Fii 100% convins ca tot ce scrie acolo e probat cu imagini ale camerelor video, masina aia a fost atent studiata de procurori, teste ADN samd.

   2) Faptul ca nu-si poate explica ceva mintea ta, nu inseamna ca e fals(oare ce stii tu despre mecanica cuantica?).

   Nu Luiza ci Alexandra a avut o atitudine schimbata, scrie clar acolo.
   De ce?
   Pentru ca vorbise cu politia si era convinsa ca politia urmeaza sa apara in orice moment.
   • +4 (4 voturi)    
    cred cq tu l-ai picat (Miercuri, 15 ianuarie 2020, 19:57)

    Itsoc [utilizator] i-a raspuns lui Vladf555

    "În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, la 17.04.2019, ca urmare a refuzului de a se mai supune tratamentului degradant și violurilor repetate, inculpatul G.D. i-a aplicat, cu intenție victimei M.L.M. multiple lovituri puternice cu pumnii, vizând zone vitale ale corpului, "


    din cqte stiu eu nu s-a facut nicio reconstituire, nici macar cum poti sa arzi un cadavru sa nu mai ramana nimic, in butoi.

    adica daca eu iti zic ca am fost pe Luna, ma crezi fara niciun fel de dubiu, nu? nu trebuie sa se faca oreconstituire? asa ucigasii pot sa spuna orice ca sa scape deanchetatori
 • +4 (4 voturi)    
  Simulare (Miercuri, 15 ianuarie 2020, 18:50)

  liviuga [utilizator]

  L-au pus pe gd să ardă 45-50 kg de carne porc (echivalentul masei victimei)în acel butoi și în acel timp scurt?
 • +3 (7 voturi)    
  E vorba de un scelerat. (Miercuri, 15 ianuarie 2020, 19:32)

  Kepler [utilizator]

  A sechestrat, abuzat si omorit doua adolescente. Bestialitatea sa a continuat si in privinta corpurilor fara viata.
  Daca nu exista pedeapsa capitala, atunci ar trebui cel putin inchisoare pe viata in conditii severe, adica de recluziune maxima (contact cit mai redus cu lumea exterioara).


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by