DIICOT a trimis luni procurorului general interimar Bogdan Licu rechizitoriul în dosarul “Caracal”, anunță Parchetul General. Instituția spune că Licu a "constituit un colectiv" format din procurori care vor examina actele de urmărire penală din dosar și "va întocmi un referat cu propuneri, referat care va sta la baza fundamentării deciziei procurorului general".

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "În cursul zilei de azi, 13 ianuarie 2020, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J.) dosarul “Caracal”, împreună cu rechizitoriul întocmit, pentru verificarea sub aspectul legalității și temeiniciei și confirmării de către procurorul ierarhic superior.
  • În vederea soluționării, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu, a constituit un colectiv format din procurori din cadrul Serviciului de îndrumare și control (S.Î.C.) și Secției de urmărire penală și criminalistică (S.U.P.C.) – Biroul Criminalistică, care va examina actele de urmărire penală efectuate în cauză și va întocmi un referat cu propuneri, referat care va sta la baza fundamentării deciziei procurorului general", a anunțat luni Parchetul General.

Gheorghe Dincă a fost audiat la DIICOT săptămâna trecută, după ce le-a trimis procurorilor o solicitare în acest sens, în care a susținut că nu el a ucis-o pe Luiza Melencu, tânăra de 18 ani dispărută din aprilie 2019.

Potrivit unor surse judiciare citate de Monitorul Justiției, noua versiune a lui Gheorghe Dincă nu a răsturnat nimic din probatoriul procurorilor DIICOT, care au ajuns la concluzia că Dincă a mințit atunci când a negat comiterea crimei și ar fi indicat numele unor presupuși complici.

Gheorghe Dincă, aflat în arest preventiv, este acuzat de două fapte de omor calificat, profanare de cadavre și trafic de persoane.

Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, în 25 iulie, iar ulterior i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. De asemenea, el a susţinut că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, dispărută în luna aprilie, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.

În urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%. Legiștii au făcut o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă pădure, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul, astfel încât DIICOT a cerut ajutorul FBI.