Rechizitoriul în cazul Caracal, cu principal suspect Gheorghe Dincă, acuzat că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, a fost finalizat de către procurorii DIICOT, ar urma să fie trimis procurorului general interimar Bogdan Licu și apoi instanței, mai exact Tribunalului Olt, scrie Monitorul Justiției, citând surse judiciare.

HotNews.roFoto: Hotnews

În ultimele două zile, Gheorghe Dincă a fost audiat la DIICOT, după ce le-a trimis procurorilor o solicitare în acest sens, în care a susținut că nu el a ucis-o pe Luiza Melencu, tânăra de 18 ani dispărută din aprilie 2019.

Sursele judiciare citate spun că noua versiune a lui Gheorghe Dincă nu a răsturnat nimic din probatoriul procurorilor DIICOT, care au ajuns la concluzia că Dincă a mințit atunci când a negat comiterea crimei și ar fi indicat numele unor presupuși complici.

“Această ultimă declaraţie a fost pusă la dosar. Astfel, rechizitoriul este finalizat, urmând să fie trimis pentru confirmare la procurorul general, după care să ajungă la Tribunalul Olt", au confirmat surse judiciare pentru Monitorul Justiţiei.

Gheorghe Dincă, aflat în arest preventiv, este acuzat de două fapte de omor calificat, profanare de cadavre și trafic de persoane.

Prin acelaşi rechizitoriu, DIICOT va sesiza instanţa şi cu privire la Ştefan Risipiţeanu, acuzat de violarea Luizei Melencu, la locuința lui Dincă. Acesta şi-ar fi recunoscut fapta în faţa procurorilor DIICOT.

Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, în 25 iulie, iar ulterior i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. De asemenea, el a susţinut că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, dispărută în luna aprilie, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.

În urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%. Legiștii au făcut o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă pădure, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul, astfel încât DIICOT a cerut ajutorul FBI.