Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că România „monitorizează îndeaproape evoluțiile”, după ce Iranul a recunoscut că a doborât avionul ucrainean. Reprezentanții instituției au mai spus că se vor asigura că este respectată Convenția de la Viena privind libertatea de adunare în spațiul public.

HotNews.roFoto: Hotnews

„România monitorizează îndeaproape evoluțiile, după ce Iranul a recunoscut că a doborât avionul ucrainean PS 752, ceea ce include asigurarea respectării Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice și libertatea de adunare în spațiul public”, arată MAE într-un mesaj postat duminică pe Twitter, potrivit Mediafax.

Numeroși protestatari s-au strâns, duminică, la Teheran, pentru a doua zi consecutiv. Oamenii scandează lozinci împotriva autorităților, după ce armata iraniană a recunoscut că a doborât din greșeală un avion de pasageri, după ce iniţial au negat că ar fi de vină.

Demonstranţi anti-regim s-au adunat, de asemenea, și în alte orașe din Iran.

Protestatarii s-au adunat în mai multe zone din Teheran. Ei scandează „Moarte mincinoşilor” şi cer demisia liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei.