Marcel Vela a declarat că luna aceasta va prezenta o propunere de restructurare a ministerului care va avea drept consecință destabilizarea rețelelor de interlopi, subliniind că violențele din ultima perioadă din țară este un rezultat al faptului că „MAI a intrat cu forța în aceste structuri”, transmite Mediafax.

Marcel VelaFoto: Guvernul Romaniei

„Ce se întâmplă în țară este consecința unei cercetări și a muncii depuse de MAI. Din 4 noiembrie au ieșit la lumina diferite dosare, chiar de corupție la nivelul poliției. (...) Chiar se lucrează în MAI. Ce vedem acum că se întâmplă în țară este și datorat faptului că MAI a intrat cu forță în aceste structuri care, până acum, trăiau foarte liniștite că poliția are și alte preocupări”, a declarat ministrul de Interne la Antena3.

Marcel Vela precizează că reorganizarea Ministerului de Interne are drept consecințe destructurarea rețelelor de interlopi.

„Luna aceasta voi veni cu o propunere oficială de restructurare și eficientizare a întregului minister, e vorba nu doar de poliție, ci și de jandarmerie, poliție de frontieră. (...) Un minister pe care vreau să îl fac de elită și în ochii cetățenilor să crească de la 30% cât e eurobarometrul acum, la mai mult decât era când am fost învestit ca ministru”, a spus ministrul.

În ultimele zile, în București a avut loc o răfuială între clanuri rivale, unii dintre aceștia ajungând la spital.